Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Akademik (Memory of Dzheneyev), odlingsegenskaper och historia

Inte alla sommarinvånare vet om Akademik-druvor. Detta är en ny bordssort med förbättrade egenskaper. Men de som vågade plantera den misslyckades inte: menyn kompletterades med läckra bär.

Trädgårdsmästare föredrar att odla tekniska och bordssorter. De förstnämnda används för att laga hemlagade drycker. Den andra är för färsk konsumtion. Druvor Akademik i slutet av säsongen kommer garanterat att glädjas med vackra och söta frukter.

olika egenskaper

Avelshistoria

Detta är en ny sort. Det skapades av uppfödare av Krim-barnkammaren Magarach. Forskarna tog grunden för variationerna: Volga-regionens gåva och Richelieu. Akademiker (Avidzba) har klarat testen. Anläggningen har ett extra namn - till minne av Dzeneev.

Men vanliga sommarinvånare lyckas inte alltid skaffa originalplantor: Magarach genomför inte en gratis försäljning. Trädgårdsmästare får planteringsmaterial för tillfället: från vänner eller på säsongsmässor.

Akademikerdruvor är så framgångsrika att de redan 2014 infördes i det statliga register över avelsresultat.

druva Academic

Beskrivning av sorten

Akademiker Avidzba kräver inte pollinerande växter. Han kan själv tjäna som en källa till pollen för självfruktbara sorter. Beskrivning av sorten:

 • tidig mognadssort (115 dagar från uppvaknande av vinstocken till skörden);
 • kraftig buske;
 • vinrankan är tät;
 • fem-lobade blad, något pubescent under;
 • bladet är ljusgrönt, stort;
 • frostbeständighet för vinrankan upp till -25 grader (busken vilar utan skydd);
 • borstar med medium densitet, tung (upp till 1,8 kg);
 • borsternas form är oval eller cylindrisk;
 • barken av en mogen vinstock är ljusbrun.

kraftig buske

Dzheneyevs minnesdruvor har fördelar jämfört med liknande bordssorter: frostbeständighet, utmärkt frukt smak.

Akademikerbär har förbättrade egenskaper:

 • frukterna är mörkblå med en uttalad vaxartad blomma;
 • ett långsträckt bär med en trubbig spets;
 • druvstorlek - 35 mm x 20 mm;
 • söt smak med inslag av muskotnöt, körsbär och choklad-eftersmak;
 • huden är tät.

Bär tål långtidstransporter utan att förlora marknadsföring.

en touch av muskotnöten

Vilka är fördelarna med sorten

Akademiker Avidzba fick allt det bästa av sina föräldrar:

 • frostbeständighet hos vinstockar upp till -25 grader Celsius (gör det möjligt att vintrar utan skydd under snön);
 • ovanlig smak av bär (smakprov 9,8 av 10 poäng);
 • höga transporterbarhet och försäljningsbarhet;
 • stark vinstockstillväxt;
 • fruktbeständighet mot skador av getingar och fåglar.

Akademikern testas fortfarande. Enligt preliminära uppgifter kommer det att rekommenderas att växa i industriell skala. Det finns en plats för honom i privata vingårdar.

choklad eftersmak

Att välja en plats och plantor för plantering

Akademiker (Avidzba) ger ett högt utbyte när de planteras med plantor av hög kvalitet. Det är viktigt att välja rätt plats för placering. Det rekommenderas att följa reglerna:

blå druvor

 1. Friska rotade sticklingar är lämpliga för plantering. Rotsystemet, underjordiska delar och marken över marken måste vara väl utvecklade. Materialet ska endast köpas i certifierade centra. När du köper kommer det att vara användbart att bekanta dig med dokumenten för varorna.
 2. Du kan använda en druvsort med ökad vinterhårdhet som rotstock. Men du borde veta: det finns inga uppgifter om reproduktionen av akademiker genom ympning av sticklingar.
 3. När spridningen sprids av sticklingar får scion alla sjukdomar i rotstocken. De kommer definitivt att dyka upp.
 4. En hälsosam stjälk av akademiker tas för scion. Det rekommenderas att inokulera på något bekvämt sätt (i delning, på en faktura).
 5. Platsen för plantering av rotade sticklingar bör vara soligt, skyddat från vindar i nord och nordost. Druvorna bör planteras nära de södra och sydvästra väggarna i sommarstugorna. Det rekommenderas att ta hänsyn till storleken på busken: det krävs att dra sig tillbaka från väggarna 2,5-3 m.
 6. Odlaren bör ta hand om stödet för vinrankan i förväg. Växten överbelaster sig med frukt. Obundna stjälkar går sönder, grödan går förlorad.
 7. Grundvattnets djup på platsen är 3-4 m. Druvorna kan inte tömma marken. För att förhindra vätning och förfall av rotsystemet krävs dränering före plantering. För att göra detta är det nödvändigt att slipa krossad sten, tegel, plattor och hälla ett skikt på 7-10 cm på botten av planteringsgropen. Denna enkla åtgärd förhindrar stagnation av vatten vid rötter.
 8. Sorten föredrar bördiga, spröda jordar med en neutral eller svagt alkalisk reaktion. Det rekommenderas att avfyra sura syror genom att tillsätta kalk (1 liter per kvadratmeter). För att få en permeabel jord, tillsätt perlit, neutral torv, sand.
 9. Akademiker rotade bra när de planterades tidigt på våren eller mitten av hösten. För att göra detta, använd en bit vinstock med 3-4 ögon. Det övre snittet görs horisontellt. Det rekommenderas att fylla det med paraffin eller vax. Den nedre skärningen är gjord i en 45 graders vinkel. Det doppas i någon rotstimulant. Stilken fastnar i den fuktade jorden i en vinkel och placeras i ett växthus. Efter 30-45 dagar kommer vinstockarna att slå rot.

Grape Akademik har kraftiga buskar. Vid plantering av flera växter bör intervaller på 2-3 m göras.

rotade sticklingar

Hur man planterar korrekt

Vid plantering av druvor bör summan av aktiva temperaturer beaktas. För att få ett stabilt utbyte måste det höjas till det rekommenderade värdet.

Akademikerna bär frukt när summan av aktiva temperaturer är över 2100 grader. Beräkningen är baserad på de genomsnittliga dagliga temperaturerna. För druvor är den aktiva lufttemperaturen +10 grader och högre. Utveckling och tillväxt stoppar nedan.

Akademiker bär frukt

De genomsnittliga dagliga temperaturerna är över +10 grader Celsius. Denna indikator (2100) är typisk för de södra regionerna. Men i de nordliga regionerna vänder vinodlare sig till tricks:

 • För att bevara värmen planteras buskar på byggnadens södra sida;
 • installera reflekterande skärmar av folie eller metall;
 • binda marken med ett mörkt ovävt material;
 • stenar läggs runt stamcirkeln (under dagen de värms upp, på natten avger de värme);
 • ett skyddande lock av transparent plast eller film placeras runt busken.

Plantering enligt sådana enkla regler gör att du kan få en skörd under ogynnsamma väderförhållanden.

bagageutrymme cirkel

Skötselråd

Akademiker är en ny sort. För att få en skörd måste du tydligt följa rekommendationerna:

 1. Akademiker kräver markfuktighet.Bevattning bör göras under blomning och äggstocksbildning. Det rekommenderas att stoppa vattningen under mognadstiden: överdriven jordfuktighet leder till förlust av smak.
 2. Det rekommenderas att kombinera vattning med toppförband. På våren bör kvävegödselmedel appliceras. På våren och hösten - mineralkomplex.
 3. Sorten är kraftfull. Det måste klippas för att jämna ljusare mogna borstar. Det är viktigt att utföra strippning och klämma under mognadstiden för bär.
 4. Vinterförberedelse är omöjligt utan formativ beskärning. Ta bort alla omogna vinstockar (de är gröna). Låt sedan ersättningsskottet (2 ögon) och ovanför den fruktande vinrankan (6-7 ögon). Upp till 6 av dessa segment krävs för huvudsakliga vinstockar.

vårdrekommendationer

Druva Akademik vintrar väl utan skydd. Men samtidigt måste busken vara helt täckt av snö. För att skydda rotsystemet rekommenderas det att bortskaffa den nästan stamcirkeln med sågspån med ett skikt på 15 cm.

Sjukdom och skadedjursresistens

Akademiker är förvånad över oidium och mögel. För skydd rekommenderas det att göra kemiska behandlingar.

Sorten har en tät hud med en vaxartad beläggning. Frukter skadas något av getingar och fåglar.

förvånad av oidium

De bästa regionerna att växa

Det statliga registret rekommenderar att odlingen av sorten Akademik (Avidzba) i det nordkaukiska distriktet. Men de tekniska egenskaperna gör det möjligt att ta emot frukt längre norrut. Det beror på odlarens önskan och färdigheter.

det rekommenderas att växa

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa