Beskrivning och egenskaper hos Agat Donskoy-druvor, odling och skötsel

En av huvuddragen i druvsorten Agat Donskoy är att kulturen ger en riklig skörd. Kulturen kan växa i olika regioner i Ryssland på grund av att den tål frost mycket och är mycket motståndskraftig mot effekterna av vanliga skadedjur. Växtens frukter är lämpliga både för konsumtion och för att tillverka viner.

Uppfödningen av Agat Donskoy

Sorten dök upp tack vare korsningen av Zarya Severa, Russian Early och Dolores. Dessa kulturer rörde sig mot Vityaz. Novocherkassk-uppfödarna var engagerade i utvecklingen av en ny hybrid.

agat donskoy

Fördelar och nackdelar med sorten

Agates Donskoy har följande fördelar:

 • bra överlevnadsgrad;
 • krav på låga säten;
 • tidig och stabil skörd;
 • ökad resistens mot sjukdomar och transport.

Denna sort har god frostbeständighet. Druvor utan skydd tål temperaturer ner till -26 grader.

druvsortering

Bland nackdelarna med Agatha Donskoy är att kulturen utsätts för flera skadedjur. För normal växtmognad måste skarpa temperaturförändringar undvikas.

Druvodlingsområde

De södra regionerna i landet anses vara det bästa stället för plantering av grödor. Men med förbehåll för reglerna för vård och odling producerar växten grödor i tempererade breddegrader och i Ural.

plantera grödor

Egenskaper och botanisk beskrivning

Denna sort ger ett stabilt utbyte. Mognadstakten för bär beror direkt på den växande regionen.

Bush och skott

Växten kännetecknas av snabb tillväxt. På vinrankan bildas upp till 80% av de skott som kan producera en skörd. På grund av detta rekommenderas det att beskära ögonen regelbundet och därmed minska stressnivån på växten.

botanisk beskrivning

Busken har en grenad struktur. Vinrankor bildar ett stort system och tränger in djupt i marken. På grund av sin höga frostbeständighet, under påverkan av låga temperaturer, dör inte mer än 20% av nya skott.

Pollinering

Växter har blommor av båda könen. Därför behöver Agat Donskoy inte plantera andra pollinerande sorter på sajten.

blåa bär

Skördemängd

Agate Donskoy ger en skörd i mitten av augusti eller september (när den odlas i tempererade breddegrader). Medelvikten för en grupp är 400-600 gram. I detta fall är utseendet på borstar som väger upp till 1 kg möjligt. I genomsnitt ger en vuxen vinstockar upp till 50 kg skörd.

Storlek och smak på frukt

Agate Donskoy-klasar innehåller rundade mörkblå bär. Fruktens yta är täckt med pruin (vaxblomma). Den totala vikten för varje bär varierar mellan 4-6 gram.

fruktstorlekar

Bären kännetecknas av ett tätt skal och skarpt kött. Frukten har en trevlig men enkel smak. Sockerkoncentrationen i bär överstiger inte 15%. Frukterna kan hänga på busken i flera veckor utan att förlora sina ursprungliga egenskaper.

Plantera plantor

Planteringen av Agatha Donskoy-druvor utförs enligt ett liknande schema som används vid odling av andra grödor. Det är optimalt om plantorna begravs på våren eller hösten. Druvorna rotar snabbt och kommer i framtiden att ge upphov till förökning. Avståndet mellan hålen måste vara mer än 1,5 meter. När du planterar druvor rekommenderas det att installera spalter längs som vinrankan kommer att krulla.

dammig frukt

Belysning

Druvorna växer inte i skuggade områden. För att plantera en kultur rekommenderas det att gräva hål i de södra eller sydvästra delarna av platsen. Om det finns stora träd i odlingszonen rekommenderas att plantera vinrankan på ett avstånd av minst 5 meter från andra växter.

För massodling bör raderna med druvor placeras från norr till söder. Detta garanterar jämn belysning av alla buskar.

enhetlig belysning

Obligatorisk jordkomposition

Denna sort ställer inte ökade krav på jordens sammansättning. Väl dränerad mark anses vara optimal för odling av en växt. Under landningen i gropen rekommenderas att lägga till humus.

Du ska inte odla växten i ett område där grundvattnet är mindre än 1,5 meter djup. Den rekommenderade jordens surhetsgrad är 6,5-7 pH.

Plantningshålens djup och diameter

Djupet i gropen i svart jord ska vara 50 centimeter, i andra jordar - 70 centimeter. Hålbredden liknar de som visas.

spår vinrankan

Toppförband efter plantering

Torv blandat med 20 gram kväve och 40 gram kalium med fosfor används som toppförband för plantor. Efter plantering måste marken bredvid vinrankan mullas.

Funktioner av växande och vård

Druvorna av denna sort är inte noga med både plantering och efterföljande vård. På grund av den kraftiga tillväxten av vinrankan rekommenderas dock vissa regler.

växer och vårdar

Vattenfrekvens och hastighet

Det rekommenderas att vattna druvorna tre gånger:

 • före blomningen;
 • efter blomningen;
 • under fruktbildningsperioden.

Minst 7 hinkar med vatten ska hällas under varje buske.

Befruktning

På våren bör en blandning av mineralgödselmedel appliceras:

fruktbildning

 • 20 gram superfosfat;
 • 10 gram ammoniumnitrat;
 • 5 gram kaliumsulfat;
 • 10 liter vatten.

En vecka före blomningen matas vinrankan med organiskt material (2 kilo humus per 10 liter vatten). 14 dagar före bildandet av äggstocken införs 10 gram kaliummagnesium med 20 gram ammoniumnitrat blandat med 10 liter vatten i jorden. I 2-3 veckor före och efter skörden matas växten med samma mineralgödsel.

nyper

För att druvorna ska ge en god och jämn skörd rekommenderas att ta bort överskott av skott 3-5 dagar före blomningen.

nypa frukt

Formning och trimning

För att bilda rätt krona rekommenderas det att klämma fast busken regelbundet. Högst 5-8 ögon ska vara kvar på skottet och upp till 35-45 på vinrankan.

Förbereder för vintern

Innan frosten börjar tas vinrankan bort från spalten och läggs på marken.Växten sprayas med föreningar som ökar druvornas motståndskraft mot miljöpåverkan. Sedan täcks vinrankan med halm eller speciellt material.

vinstockar på staketet

När kan vi förvänta oss den första skörden?

Druvorna bär sina första frukter relativt tidigt. En god skörd förekommer dock flera år efter plantering. Varaktigheten för denna period påverkas av tillväxtområdet och tillvägagångssättet för odling av grödor.

Tidpunkten för fruktmognad

I genomsnitt är perioden mellan blommande och mogen frukt 115-120 dagar. I de södra regionerna i landet skördas druvor i mitten av augusti. När de odlas i Ural eller i tempererade breddegrader, kan mogna bär plockas i början av hösten.

mognad av klasar

Insamling och lagring av bär

Bären förvaras i kylskåp eller mörkt rum med måttlig temperatur och luftfuktighet.

Sätt att öka avkastningen

För att druvor konsekvent ska ge en god skörd måste du:

 • lämna inte mer än två borstar på fotograferingen;
 • skära av skott varje år;
 • binda upp växten minst 2-3 gånger under växtsäsongen;
 • ge måttlig vattning.

Vi får inte heller glömma den snabba introduktionen av mineral- och organiska gödselmedel.

druvträd

Sjukdomar och skadedjur - deras beskrivning och kontrollmetoder

Agat Donskoy druvor är benägna att följande sjukdomar:

 1. Mögel. Det kännetecknas av bildandet av gula fläckar och grå plack på lakan, vilket leder till att de senare faller av. En 8% Bordeaux-blandning används för att bekämpa mögel.
 2. Pulveraktig mögel. Orsakar utseendet på vitblomning och mörka fläckar på bladen, och provoserar också sprickor i bären. Behandlingen utförs med kolloidalt svavel.
 3. Grå råtta. Alla klasser påverkas. Fundazol och Euparen hjälper till med grå råta.
 4. Oidium. Utvecklar på löv och blommor. Topaz, marksvavel och Skor hjälper till att bli av med oidium.

För att undvika infektion rekommenderas vinstocken att sprutas med de angivna medlen.

 strö vinrankan

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa