TOP 3-recept för att göra halvsöt druvvin hemma

Att få en högkvalitativ alkoholhaltig dryck hemma är inte lätt, det måste läras. Om du följer tekniken är det möjligt att göra ett semi-sött druvvin hemma och för en nybörjare. Om receptet följs kan drycken bli bättre än i butiken. Semisweet är ett av de mest populära hemlagade vinerna. Drycken går bra med nästan alla rätter.

Funktioner i skapandet

Halvsött vin har en mild smak och delikat arom. Det kan tillverkas av valfri druvsort. Vinproducenter med erfarenhet identifierar flera av de mest lämpliga: Riesling, Rkatseteli, Sapevari, Feteasca, Arevik, Lydia, Muscat, Cabernet Sauvignon, Isabella.

Denna halvsöta dryck innehåller en liten mängd socker - upp till 12%; den serveras inte bara med fisk, kött utan också med desserter och frukter.

För tillverkningen behöver du druvor, socker, tillsätt vatten. Flera matlagningsfunktioner:

 1. För att förhindra att produkten förvandlas till vinäger krävs pastörisering. Det kommer att utesluta multiplikation av mikroorganismer och skydda drinken från att få sår.
 2. Fruktarna hålls tills de är helt mogna för att kunna samla tillräckligt med glukos i dem.
 3. En jästfilm bildas på toppen, tack vare vilken jäsningen av produkten kommer att vara korrekt.

Behållarna för den framtida drinken används rena och torra. Det är tillåtet att röka dem med svavel för att utesluta intrång av mikroorganismer.

druvvin

Matlagningsmetoder

Det finns två sätt att få en hemlagad alkoholhaltig dryck.

Från juice och torrt vin

Först bereds vin, förseglas i flaskor. Saften pressas ut separat, hälls och pastöriseras med 85%, lämnas för lagring. För en halvsöt drink, blanda två produkter i ett förhållande av 7: 3.

Till exempel - 700 ml vin och 300 ml juice. Det finns cirka 6% socker, alkohol - 8,5%. För en sötare smak, i stället för juice, tillsätt 100 g honung per liter vin om så önskas. Drick den beredda drinken direkt på detta sätt.

jäsningsprodukt

Metod med pastörisering

Det kommer att kräva druvor med ett sockerinnehåll på minst 23%. Handlingar:

 1. Pressa ut saften från druvorna, häll i en ren behållare och stå i 12 timmar på en sval plats.
 2. Sedan hälls den i en ny behållare genom en sifon så att sedimentet blir kvar i den gamla behållaren och ställs in för jäsning. I detta fall är lufttemperaturen högst 15 inställd FRÅN.
 3. Efter sju dagar måste du smaka på vinet och inte missa ögonblicket då det kommer att finnas en optimal mängd socker för att drinken ska vara trevlig.
 4. Sluta sedan jäsningen genom att värma till 80 FRÅN.
 5. Tappa vinet från sedimentet före proceduren, häll, försegla.
 6. Låt flaskor med en kapacitet på 10 liter stå i 50 minuter, ta sedan ur vattnet och låt stå i 24 timmar. Ta det sedan till källaren i 2 månader.

När drinken blir ljusare hälls den, korkas med rena ångade korkar, de är bundna med pergament. Sedan pastöriserades sedan igen vid en temperatur av +72 C, behållare med 0,5 liter hålls i 25 minuter. Efter kylning tillåts det att smaka på vinet. Förvara på +10 C, inte mer.

slangpasturisering

Regler för att välja huvudingredienser

Innan du förbereder en drink bör du känna till de grundläggande reglerna. Grupper som tas bort från vinrankan tvättas inte, även om de är dammiga. När allt kommer omkring finns det levande jäst på deras yta. Det finns inget behov att plocka druvor direkt efter regnet, du måste vänta några dagar.

För att få en högkvalitativ alkoholhaltig dryck måste klasarna vara torra, utan fuktdroppar. Bären separeras från grenarna, torra, kasseras med mögel. Bärna knådas ordentligt, gör det i portioner. Varje hälls i beredda rätter.

Experter rekommenderar att om druvorna skördas i kallt väder, låt dem stå vid rumstemperatur i flera timmar.

klippa ett gäng

Hur man gör halvsöt druvvin

Det finns många recept för att förbereda en alkoholhaltig drink, flera av de mest populära utmärks.

Enkelt recept

För att göra en alkoholhaltig dryck hemma är det bättre att ta artesiskt vatten eller försvara kranvatten. Tekniken är nästan densamma som för torr dryck. Ingredienser:

 • bär - 10 kg;
 • vatten - 600 ml;
 • granulerat socker - 1 kg.

Rengör de samlade bunten av skräp. Sedan separera druvorna från borstarna, krossa dem, helst med dina händer, kan du använda en träkross. Låt inte bär komma i kontakt med metallredskap. Lägg den resulterande massan i en skrymmande skål, helst i en ekfat, täck med en ren trasa, lägg i ett rum där temperaturen är + 25 C. Låt stå i 5 dagar, omrör regelbundet med en träpinne 1-2 gånger om dagen.

matlagningsprocess

Tappa ur juicen efter ett tag i en separat behållare. Häll krossade bär utan juice med skal med vatten, tillsätt socker och låt stå i 3 dagar. Blanda sedan båda vätskorna i en skål och installera en vattenventil för att ta bort koldioxid. För detta använder de fabrik, färdiga vattenlås eller sin egen hemmagjorda design

Efter tre veckor, när jäsningen är klar, dränera ur sedimentet. Häll vätskan i flaskor och pastör sedan. Värm vattnet i en kastrull till +60 C, lägg en rist på botten och sätt flaskor. Motstå dem i 20 minuter. Ta sedan ut och svalna.

Vinet måste fortfarande mogna i en månad eller två.

stora flaskor

Från Rkatsiteli druvor

Att tillverka vin av denna sort kännetecknas av en stor mängd socker. Rkatsiteli har en tuff smak, det finns lite glukos, men produkten lagras längre. Du kommer behöva:

 • Rcaticeli - 40 kg;
 • vatten - 8 l;
 • socker - 7,5 kg.

Pressa ut bären, häll i en ren behållare, låt stå i 4-5 dagar. Under denna tid, blanda flera gånger. Tappa sedan ur saften i en separat skål. Lös socker i vatten, tillsätt massa. Låt den stå i ytterligare 5 dagar. Häll sedan juicen och massan i en behållare. Låt stå för jäsningsproceduren i minst en månad och ställ in vinluktlåset. Flaska sedan.

häll vin

Isabella variation

Isabellas frukter når mogen i slutet av oktober. För att bilda en tillräcklig mängd socker skördas druvorna efter ytterligare en vecka. Ingredienser för en halvsöt drink:

 • druvor - 20 kg;
 • socker - 2-4 kg;
 • vatten - 0,5-0,7 liter.

Lägg de krossade bär och pressad juice i en steril behållare med en bred hals. Sortera juicen efter 4 dagar, när jäsningen just har börjat, och pressa massan genom en tvåskikts ostduk.

Häll hälften av sockret i juicen och häll i ett jäsningskärl. Montera tätningslocket tätt. Placera det framtida vinet på ett mörkt ställe med en temperatur på + 18 ... + 28 C. Tillsätt resten av sockret efter 5 dagar.När jäsningen äger rum, försök och tillsätt mer socker om det behövs. Överför till en annan behållare utan att påverka sedimentet, du kan använda ett speciellt filterrör. Placera i källaren i 3 månader åldrande. Flaska sedan.

sil vin

Hur och hur mycket kan du lagra

Det är bättre att lagra vin i glas, du kan i plastflaskor. De ska rengöras från mat och tvättas ordentligt utan främmande lukt. Sedan desinficeras behållarna med en lösning av jod och vatten i ett förhållande av 1: 2500. Locken dras också i lösningen i en timme.

Desinfektionsmedlet dräneras och flaskorna fylls med vin 1-2 cm före halsen. Den stängda behållaren sänks ner i källaren och hålls i upprätt läge. En drink smakas varannan vecka.

lagra i en källare

Rumstemperaturen är önskvärd + 14 ... + 16 C för dessertviner, + 10 ... + 12 C för matsalar, luftfuktighet - 80-85%. Det får inte finnas någon mögel eller produkter som är benägna att förfalla.

Druvvin lagras i 4 år, plommon, körsbär - 3 år. Det är tillåtet att hålla en drink i en plastbehållare i högst 7 månader.

Vin förvaras i ekfat i 1-2 år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa