Fyra enkla recept för att göra vin från bär hemma

Nästan alla ägare av sommarstugor eller bakgårdar tillverkar vin från druvor hemma, liksom från bär och frukt. Den mest populära är naturligtvis druva, men bär och frukt är inte underlägsen för honom, om de förbereds korrekt. Det färdiga vinet behåller buketten med smak och doft av de använda bär och frukt som påminner om solig, ljus, varm sommar och gyllene höst.

Funktioner, fördelar och skador på bärviner

Hembakade bärviner kännetecknas av det faktum att de inte bara kan beredas från en typ av frukt, utan också från en blandning av flera företrädare för dessa kulturer. Den färdiga produkten jämförs positivt med butiksköpta alkoholhaltiga drycker.

Hemma erhålls de bästa bär- och druvvinerna, som framställs främst från trädgårdsodlingar som odlas i en personlig stuga eller sommarstuga, ibland köpta på marknaden. Hur som helst är drycken framställd av naturliga råvaror utan kemiska tillsatser och färgämnen.

För tillverkning av vin väljs mogen frukt som inte skadas av råtta. Tillsammans med trädgårdsodlingar är vilda bär som vilda jordgubbar, blåbär och andra utmärkta drycker.

Små mängder hemlagade viner är bra för din hälsa. Till exempel kommer hallonvin att hjälpa till med förkylningar, solbærvin kommer att stärka väggarna i blodkärlen, körsbärsvin innehåller ett kvinnligt hälsovitamin.

häll vin

Överdriven konsumtion av en alkoholhaltig dryck, och även om tekniken för dess beredning bryts, kan skada hälsan.

Hur man väljer råvaror

För att få ett aromatiskt, trevligt smakande vin, måste du välja rätt variation av färska bär.

 1. För att göra det perfekta efterrätt vinet används rönnbär, vinbär, jordgubbar för dess produktion.
 2. Torrt vin tillverkas av sura sorter av bär, till exempel krusbär.
 3. Bärfatet väljs för blandat vin.

De valda bären bör inte vara gröna, ruttna eller torra.

olika bär

Hur man gör ett blandat vin från bär hemma

Vinproducenter tillverkar ofta vin av druvor, men de använder också jordgubbar, hallon, vinbär och andra trädgårds- och skogsbär för beredning. Från ett stort antal befintliga recept kan du välja det som är mer acceptabelt för matlagning från en viss typ av bär.

Enkelt recept

För att tillverka vin enligt detta recept kan du använda trädgårds- eller skogsbär.

Komponenter:

 • 3 kg druvor;
 • 300 gram socker.

burkar

För att tillverka vin, mosar du otvättade bär med händerna, överför till en bulkbehållare, tillsätt socker, rör om. Placera det framtida vinet på ett varmt ställe, täckt med ett lock eller gasbind.

Under en vecka måste juicen med massan omröras dagligen.

Pressa sorten efter sju dagar, tillsätt 2 glas socker till vinprodukten, beräknad för 2 liter vätska. Häll saften i en flaska, lägg på en medicinsk handske på halsen, genomborra flera fingrar med en nål. Innehållet ska inte uppta hela fartygets volym. Tre fjärdedelar, eller till och med en halv burk, är tillräckligt för att den resulterande koldioxiden har tid att fly, och skummet som dyker upp kommer inte ut.

Med en handske kostar en flaska tre veckor. Sedan hälls vinet i en glasbehållare utan att beröra sedimentet. Stäng med locket, lägg det i källaren för lagring.

färdig drink

Jästfri

Att göra vin utan jäst följer samma princip som i ett enkelt recept. Om det beslutades att lägga vin från olika bär, till exempel vinbär, björnbär, jordgubbar, är det nödvändigt att lägga till en handfull otvättade russin för bättre jäsning. Vin tillverkat av druvor behöver inte ytterligare jäst.

Från frusna bär

Ett steg-för-steg-recept hjälper spirande vinproducenter att göra en aromatisk drink.

Produkter som krävs:

 • 200 gram russin;
 • 2 kilo socker;
 • 3 kilo olika frysta bär;
 • 2 liter vatten.

frysta bär

Innan du använder bär måste de tina på kylskåpets nedre hylla. Efter frukten, knådas med en stöt tills vullen bildas. Häll socker i bärmassan, värm på kaminen tills kristallerna löses upp.

Placera den kylda blandningen i en glasbehållare. Tillsätt russin för aktiv jäsning. Häll vinet i en ren flaska efter tre veckor utan att röra vid massan. Låt drycken stå i flera dagar. Tillsätt 0,5 glas alkohol om du vill öka styrkan.

blandning i ett glas

Förstärkt vin

Det finns ingen speciell teknik för att göra berikat vin. Det speciella ligger i tillsatsen av alkohol till den färdiga drycken.

Nödvändiga komponenter:

 • 4 kg bär;
 • 2 kilo socker;
 • 4 liter vatten;
 • 2 matskedar vodka för 500 ml vin.

Mosa bären i en väll, överför till en lämplig behållare, tillsätt socker, tillsätt vatten. I en behållare bör vätskan vara mindre än sex centimeter från kanten. Placera arbetsstycket på ett varmt ställe med en vattentätning ovanpå.

berikat vin

Efter tjugo dagar, separera vinet från massan, blanda med 250 gram socker, häll i en ren flaska, installera en vattentätning. Efter två veckor, tappa vinet försiktigt utan att beröra sedimentet, tillsätt vodka, blanda. Häll drycken i en glasbehållare, stäng tätt, sänk den ned i källaren för ytterligare förvaring.

Kan du göra vinkrycker från jäsade bär?

Bär som är jäsade men inte mögliga är bra för vin. Produkten kan vara färsk, i form av sylt eller konserverad kompott. Tillagningstekniken skiljer sig inte från den där nyplockade bär används som råvaror.

bär i vätska

Hjälpsamma tips från vinproducenter

Innan du börjar tillverka vin för första gången bör du följa vinmakarnas råd.

 1. En av de viktigaste nyanserna för att tillverka vin är rätt val av huvudingrediensen. Eftersom graden i drycken direkt beror på mängden socker, som delas upp i alkohol och koldioxid under jäsningen, måste bären väljas från söta sorter.
 2. För att förhindra att drycken förstörs, bör det inte finnas ruttna, gröna bär i den framtida vörten.
 3. Det är nödvändigt att bearbeta frukterna otvättade, eftersom det finns vildjäst på deras yta. Ingen extra jäst används i hemlagat vin.
 4. Vid jäsningstillfället måste du övervaka temperaturen i rummet, den bör inte falla under 20 och överskrida 25 grader.

För att få ett kvalitetsvin är det nödvändigt att utföra ett förtydligande förfarande.Den färdiga drinken hälls i burkar, täcks med ett lock och tas till källaren. Efter en månad kommer ett sediment att visas längst ner i behållaren, bestående av partiklar av vinmaterial och jäst. Vinet måste hällas genom ostduken i en ren, torr flaska och se till att sediment inte tränger in.

bärvin

Regler för lagring av drycker

Hemlagat vin, som alla andra alkoholhaltiga drycker, kan inte förvaras i plastbehållare, eftersom med tiden börjar behållaren släppa ut skadliga ämnen som ändrar vinets doft och smak. Det är bättre att föredra glasflaskor, burkar, som kommer att stängas med nylon eller glaslock med en tätning.

Det ideala lagringsutrymmet ligger i källaren, där temperaturen hålls inom sex grader, där solens strålar inte kan tränga igenom. Hållbarheten för vin hemma når tre år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa