Hur man gör torrt vin hemma, de bästa recepten

Det finns många olika viner, men torrvin drycker, som är gjorda med en minsta mängd socker, är särskilt populära. För att göra torrt vin själv hemma, måste du bekanta dig med funktionerna i skapandet.

Funktioner för att göra torrt vin

Det finns några viktiga saker att vara medvetna om innan du börjar skapa torrt vin:

 • Det rekommenderas att man framställer aromatiskt druvvin från låtsöta sorter som inte innehåller mer än tjugo procent socker.
 • för fermentering av vätska är det bättre att använda försteriliserade behållare, eftersom detta kommer att skydda vätskan från intrång i onödiga mikroorganismer;
 • beredd torrt vin måste förvaras i mörka rum med låga temperaturer.

Regler för ingrediensval

För att den beredda vinkvällen ska vara välsmakande och aromatisk måste du bekanta dig med hur du väljer rätt ingredienser för dess skapelse.

Experter som har skapat torra viner i många år rekommenderar att du använder sorter som innehåller 20% socker. Detta är tillräckligt för att göra vinet tillräckligt starkt. Det finns flera lämpliga sorter, men det är bättre att använda Isabella. Många vinproducenter använder det på grund av att det har följande fördelar:

 • Isabella vindrink har en rubinfärg;
 • med lång åldrande kommer vinet att bli mycket starkare;
 • att göra vin från Isabella är lättare än från andra sorter.

torrt vin

Hur man gör torrt vin från druvor hemma

Oftast använder människor ett enkelt recept för att göra en sockerfri dryck. Det finns dock andra sätt att göra ett smakrikt och starkt rött vin.

Vinberedning

Beredningsprocessen börjar med beredningen av druvmusten. Till att börja med kommer alla bär av borstarna och flyttar över för att bli av med de bortskämda frukterna. Sedan läggs de ut i en djup behållare och krossas med händerna. I detta fall måste de pressas försiktigt för att inte skada benen.

Vissa människor krossar bär med en speciell press, men du bör inte göra det, eftersom det kan försämra drinkens smak. Som ett resultat av att pressa druvorna erhålls en vört, från vilken vin kommer att skapas i framtiden.

flytande beredning

Jäsning på massan

Efter att vörten har beredts framställs en behållare i vilken den kommer att jäsas.Den fylls med druvblandningen med tre fjärdedelar, varefter burkens hals är täckt med gasväv. Sedan överförs den fyllda behållaren till ett rum där temperaturen inte sjunker under tjugo grader. Blandningen bör finnas i detta rum i en och en halv vecka. Under denna tidsperiod kommer massan att stiga uppåt, på grund av vilken ett skummigt lock kommer att visas på ytan. Det rekommenderas att regelbundet rör om blandningen så att den inte har tid att sura.

Efter en och en halv vecka jäsning på massan hälls all vätska i små flaskor med smala halsar.

jäsning på massan

Jäsning

Den jäsade vätskan hälls i flaskor så att de är två tredjedelar fulla. Den återstående ofyllda delen av behållarna behövs så att den utsända koldioxiden ackumuleras i den. En speciell vattentätning installeras på halsen på den fyllda behållaren, vilket hjälper till att undvika de ackumulerade gaserna.

Under jäsningen ska fyllda flaskor förvaras i rum där temperaturen hålls i intervallet 18-25 grader över noll. Under sådana förhållanden kommer jäsningen att pågå en och en halv månad.

Mognande

Efter att jäsningen är klar börjar vindrickan mogna. Den hälls i tomma flaskor, i vilken den kommer att lagras ytterligare. Detta görs med ett litet tunt rör. Vid hällning bör den inte appliceras på botten, så att inget sediment kommer in i vätskan.

mognad av vin

De fyllda behållarna är tätt stängda med ett lock för att förhindra att syre tränger in. Om flaskan inte är stängd ordentligt kommer drycken inte att hålla länge och försämras snabbt. Mognad varar i en och en halv månad, varefter vinet kan smakas.

Frukt och bär recept

Du kan tillverka torrt vin från mogna bär och frukt. För detta behöver du:

 • två kilo vinbär;
 • 200 gram socker;
 • vatten;
 • 100-200 gram russin.

Att göra en drink börjar med att hugga bär. De bearbetas i en mixer, varefter de värms upp till fyrtio grader. Sedan filtreras blandningen med gasväv för att separera juicen. Vätskan utan massa blandas med russin, granulerat socker och vatten. Allt jäser i 10-15 dagar, varefter vätskan hälls i behållaren och stängs.

bärsmak

DIY halvtorrt vin

En halvtorr dryck tillverkas av följande ingredienser:

 • 4-5 kilo vita druvor;
 • filtrerat vatten;
 • 750 gram socker.

För att förbereda ett semi-sött vin, är det nödvändigt att separera druvbär från tofs, överföra dem och placera dem i ett jäsningskärl. De bör vandra i ungefär en vecka. Därefter hälls den resulterande saften i en separat behållare, hälls med vatten och blandas med socker. Blandningen ska jäsas med en vattentätning i ungefär en månad. Sedan hälls den i flaskor, rullas upp och tas bort för lagring.

halvtorrt vin

Lagringsvillkor och regler

Den beredda vinprodukten ska förvaras i en källare eller i källaren, där det inte finns solljus och temperaturen inte stiger över tjugo grader. Dessa förhållanden anses vara optimala för det beredda vinet.

Slutsats

Älskare av torrt vin kan förbereda det själva hemma.

Innan dess måste du bekanta dig med recepten för att skapa en sådan vinprodukt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa