Beskrivning av druvsorter som är bäst för hemmabruk

För att skapa hemlagat kvalitetsvin från druvor rekommenderas det att använda speciella vinsorter. Varje sort är unik, druvor skiljer sig åt i mängden naturliga sockerarter, saftighet, hudens tårhet. Det är nödvändigt att bearbeta druvor till vin för hand, du behöver inte tvätta bären och ta bort huden. Tänk på de mest populära sorterna rött och vitt vin som används i hemmabruk.

Funktioner i tekniska kvaliteter

Vinrankan i tekniska druvsorter klarar frostiga vintrar (upp till -40 C), kännetecknas av opretentiös vård, resistent mot svamp- och bakterieinfektioner.

Uppfödare har avlat ett stort antal universella arter som är lämpliga för vinproduktion och färska bär.

En enorm roll i den slutliga smaken av druvor spelas av:

  • Sammansättningen av marken där vinodlingen odlas.
  • Mängden nederbörd.
  • Påverkan av direkt solljus.
  • Vinskötsel och odlingsvillkor för druvor.

På en lapp! Druvorna av tekniska sorter innehåller en stor mängd socker och juice, frukterna kännetecknas av en uttalad arom, vilket skapar grunden för smaken av framtida vin.

En flaska vin

Vad gör vingruvor annorlunda?

Vindruvsorter används främst för framställning av vin, konjak, konjak och andra alkoholhaltiga drycker. Tilldela tidiga, sena, muskot-, söta, bordsdruvsorter.

För produktion av elitviner används tidstestade sorter och hybrider av druvor.

Bär av vinsorter, som regel, är små i storlek, skiljer sig åt ett diskret utseende, tät hud. Samtidigt innehåller ett moget bär en stor mängd juice och socker.

massa frukt

Vilka druvor används för att göra vitt vin?

Metoden för att tillverka vitt vin skiljer sig från den klassiska tekniken för framställning av rött vin.

Att få vitt vin? Det är nödvändigt att använda vinmaterial direkt från vita sorter och druvor och vet deras egenskaper. Valet av sådana arter är enormt, vinodlingen för odling väljs lämplig för de naturliga och klimatförhållandena i regionen där det planeras att plantera vingården. Tänk på de populära och huvudsakliga varianterna av vita vinrankor och sortnamn.

Pinot Blanc

Vita druvsorter med en utsökt mångfacetterad bukett. Lämplig för att tillverka champagne, söta efterrättviner. Den doftande vinrankans hemland är Bourgogne.

Smaken av Pinot Blanc-vin kännetecknas av uttalade äppelnoter, med en lätt mandelfärg. Oerfarna vinproducenter kan förväxla Pinot Blanc med Chardonnay. Vin Pinot Blanc kallas tyst. Denna vingruva har vunnit särskild popularitet i USA, Argentina, Kanada.

Pinot Blanc

Chardonnay

Chardonnay druvor är tekniska typer, de används inte färska i livsmedel. Grupper av Chardonnay är ett utmärkt mångsidigt vinmaterial för mousserande, torra och söta vita viner. Vingårdens hemland är Bourgogne.

Egenskapen hos arten: om druvorna odlas i regioner med ett svalt klimat, kommer vinet att få en lätt nötig-citronsmak, om vinodlingen odlades i söder och fick mycket solljus, kommer vinet att vara tätt med en uttalad honungfrukt smak.

Vinrankan är opretentiös, men skiljer sig inte i högt utbyte, den tillhör en av de mest forntida sorter av vingruvor.

Chardonnay druvor

Riesling

En tysk favorit för att göra vita viner. Riesling är självförsörjande, smakegenskaperna är unika, vinrankan mognar under lång tid, livnär sig på höstens varma solstrålar och odlas i de nordliga regionerna i Europa.

Riesling-buketten förtjänar särskild uppmärksamhet: blommotecknen veckas ut och förvandlas sedan till växtbaserade nyanser (doften av nyklippt gräs). Om Riesling är mognad, kännetecknas så kallade "oljeanmärkningar" - lukten av gummi, fotogen, tjära, vilket särskilt uppskattas av vinproducenter runt om i världen. Riesling är inte populär i Ryssland, oerfarna vinproducenter anser det ofta för "surt".

Rieslingbär

Biyanka

En opretentiös druva som är infödd i Ungern. Lämplig för växande regioner med varmt sydligt klimat. Biyanka vinmaterial används för att producera utmärkt konjak och utsökt torrt vitt vin. Cognac har en uttalad mandelsmak med delikata noter av vanilj. I Ryssland tillverkas kryddig vodka från Biyanka.

Det skiljer sig i ett stabilt utbyte och en hög produktivitetsnivå.

Sauvignon Blanc

Franska vita druvor. En utmärkande egenskap hos Sauvignon Blanc bär är en vit vaxartad blomma som bildas på frukterna när de är helt mogna. Vin av denna sort är välsmakande, kännetecknas av mineralitet och uttalade "rökiga" nyanser och lukten av krutt. Sauvignon Blanc infunderas ofta i ekbehållare med tillsats av andra vindruvor.

Sauvignon Blanc

Muscat vit

Tillhör muskotgruppen av tabellbruk med tidig frukt. Avser nyckfull, nyckfull art. Vitt Muscat-vin visar sig vara lätt, med uttalade citrusnoter och en vit rosaroma.

Det rekommenderas att odla en frisk vinranka i de södra sluttningarna; kaliumklädsel krävs.

Aligote

Bourgogne olika tidiga mogna. Vinrankan är motståndskraftig mot frost, vingårdar planteras i de norra regionerna. I grund och botten framställs torra viner från Aligote. Vinet har en hög surhet och en uttalad blommig arom.

Att hålla Aligote i en fat rekommenderas inte, det finns tekniker för att tillverka rött vin av Aligote-sorten.

vinröd variation

Viura (Maccabeo)

Spanska vita druvor. Torra och söta vita viner är tillverkade av Viura-klasar. Det skiljer sig i ett högt stabilt utbyte, du kan åldras vinet i fat. Smaken på den färdiga produkten är tät, blommig, med nötter. I allmänhet är Viuras smak neutral, druvor ingår ofta i blandningar.

Shasla vit

Opretentiös, resistent mot svampsjukdomar arter, kan växa och bära frukt i regioner med olika klimat. Avser bordhybrider. Sortens hemland är Frankrike. Vinet har en neutral smak.

chassela vit

Grillo

En autokton siciliansk druvsort.Ett särdrag är det höga sockerinnehållet. På grundval av vinmaterial från Grillo gjorde italienarna traditionellt förstärkta viner med komplexa aromer.

Torra vita viner baserade på Grillo kännetecknas av ljusa smaker av citrus, nässlor och grön paprika. Mousserande viner produceras också från denna italienska sort.

vänskap

Tillhör det bulgariska-ryska urvalet. Druzhba-druvor är anpassade till de naturliga och klimatförhållandena i Ryssland, är opretentiösa i odlingen och har ett högt stabilt utbyte.

Mogna druvor är lämpliga för färsk konsumtion. Druzhba används framgångsrikt i vinframställning, det färdiga vinet har en muskotsmak, mogna bär innehåller en stor mängd socker.

vänskapsgrad

Kristall

En populär i Ryssland typ av inhemsk urval för universalbruk. Fruktar i ett tempererat klimat, massan är saftig, söt, med en ljus aromat av muskotnötter. Vinproducenter uppskattar Crystal för sin ädla och balanserade kombination av surhet och sockerinnehåll.

Traminer vit

Österrikisk vinstockar som framgångsrikt har rotat i Ryssland. Tillhör gruppen av druvsorter från Muscat. Smaken på vin baserat på Traminer kännetecknas av en rik individuell uttalad smak av aprikos, ros, violetta och pion, det finns anteckningar av saffran och honung.

Färgen på den färdiga produkten är ljusgul, intensiv med en gyllene nyans.

spårvagn vit

Vilka druvor gör det bästa röda vinet?

Rött vin erhålls på grundval av mörka druvsorter; det finns tekniker för att destillera rött vin och från vita sorter. Tänk på de mest populära och älskade av vinframställningsdruvor som är lämpliga för att göra rött torrt vin.

Grenache Noir

Flaggskeppens mörka druvsort i Spanien. Vinet skapat på basis av Grenache Noir har en rik hallonsmak med inslag av kryddig örter. Denna sort används för att producera roséviner.

I vissa länder är hemlagad hamn tillverkad av Grenache Noir. Grenache Noir är torktolerant, mycket fjädrande, lämplig för odling i regioner med torra klimat.

Grenache Noir

Pinot Noir

Bourgogndruva, vanligt i vinkulturer runt om i världen. Det tros att få ett anständigt kvalitetsvin baserat på Pinot Noir inte är så lätt, men om en vinmakare lyckas kommer resultatet att överraska även de mest erfarna smakarna. Smakspaletten på Pinot Noir är mångfacetterad: från godisarom till de djupaste och mest utsökta anteckningarna av de bästa vinerna på planeten, färska anteckningar av jordgubbar kombineras med dofter av violer och körsbär.

Mourvedere (Mourvedere Noir)

Spanska röda druvor. Ett utmärkande kännetecken för Mourvèdre-vinet är dess färg: rik björnbärbrun-nyans och vinets täta struktur. Det tillhör tekniska sorter, i Ryssland odlas det på Krim-territoriet. Vinrankan kännetecknas av sin kraftiga tillväxt och svaga motstånd mot svampsjukdomar.

Saperavi

Georgisk röd druvsort. Hänvisar till sorter av universellt bruk. Bärens surhet är hög medan det finns en optimal balans med sockerinnehållet. Ett särdrag hos sorten är förekomsten av ett färgpigment i bären. Efter att ha druckit detta vin kvarstår lila fläckar på läpparna.

Georgisk variation

Carmenere

Favorit variation av chilenska vinproducenter. Det kräver en lång sommar och varm höst för att uppnå full mognad av bären. Dessutom är vinrankan benägna att tjocka och falla av unga bär. Smaken av Carmenere-vin liknar Merlot med en köttig bukett och en lätt cederarom.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon kommer ursprungligen från Frankrike. Bären är stora, runda, blåfärgade med vaxartad beläggning. En särskiljande egenskap är lukten av nattskugga, som luktar mogna buntar och som finns kvar i det skapade vinet.

Cabernet-Sauvignon är en senmognad variation som kännetecknas av stark immunitet mot svampsjukdomar och motstånd mot sprickbildning.Bildar en stark vinstock, motståndskraftig mot att bär faller.

cabernet sauvignon

Sira (Shiraz)

Den äldsta franska druvsorten. Lämplig för odling endast i varma södra regioner. Vinet har en rik mörkfärgad färg. Aromen är ljus, kryddig med inslag av mörk choklad och svartpeppar.

Syrahs frukter är stora, runda, nästan svarta i färgen. Vinrankan är svag och druvorna tenderar att falla av.

Merlot

Den mest populära tekniska sorten för franska vinproducenter. I Ryssland odlas den på Krasnodar-territoriet, Krim. Inte lämplig för färsk konsumtion. Bären är runda, blå, med en tät hud och en vit vaxartad beläggning.

Vinrankan är kraftfull, lummig, utbytet är stabilt. Smaken på vinet är lätt, balanserat, delikat, färskt, det finns en doft av björnbär, kaffe och choklad. Den färdiga produktens smakegenskaper varierar och bestäms av regionen där vinodlingen växte.

merlot teknisk

Sangiovese

Italienska röda druvor. Vin från Sangiovese kännetecknas av tanniner och hög surhet. Smakintervall - kombinationer av aromer av söt körsbär, nyklippt gräs och mandlar. Sorten har många dubbletter, men de skiljer sig i senare mogna perioder.

I allmänhet är Sangiovese en ganska lunefull variation som är mottaglig för sjukdomar med svampinfektioner.

Richelieu

En hybrid av bordsdruvor med ryska urval, erhållna på basis av moldaviska sorter. Den har en svag frostbeständighet, därför odlas den endast på vårt lands territorium i de södra regionerna.

Vinrankan är högavkastande, frukterna fungerar som en bra bas för att göra hemlagat vin. Bären är stora, blå-lila i färg med en svag vaxartad blom.

snitt i handen

Bobal

Röd opretentiös druva av spanskt ursprung. På basis av Bobal-vinmaterial produceras torra och fortfarande röda viner. Syran är hög, bären innehåller ett färgpigment som gör läpparna svarta. Den färdiga vinprodukten har en saftig färsk smak. Vissa vinproducenter åldrar sitt vin i fat.

Isabel

Favorit variation av ryska vinproducenter av amerikansk urval. Isabella är opretentiös, tolererar lätt värme och frost. Bärens egenhet är den slemiga massan, som helt och hållet kan komma ut, i form av en boll, när man trycker på frukten. Smaken på vinet är bär, med inslag av jordgubbar.

Malbec

En fransk röd druvsort som har vunnit särskild popularitet i Argentina. Malbec används för att förbereda vin som åldras i en ekfat. Vinet kännetecknas av tanniner, densitet och till och med en viss råhet i smak. I argentinska Malbec sticker anteckningar av violetta och plommon ut.

malbec franska

Festival

Tillhör det ryska urvalet av arter med en tidig mognad. Avser vintyper. Den är inte rädd för vintertemperaturer under undernärken, den kännetecknas av dess starka immunitet mot infektionssjukdomar med druvor. Rekommenderas för hemmabruk. Fruktmassan är saftig, öm, med en behaglig druvearoma.

Marquette

Tillhör det amerikanska urvalet, framgångsrikt odlat i Ryssland. Föregående är Pinot Noir. Busken är frostbeständig, vinodlingen odlas i regioner med ett hårt klimat i norra regioner, tillhör de tekniska sorterna.

Dobrynya

En populär variation av ryska druvor för tidig mogning. Dobrynya-frukter är saftiga, sockerhaltiga. Dobrynya har en hög avkastning, lämplig för odling i de norra regionerna och hemmabruk. Juicen skördas också från frukten.

stora Dobrynya

augusti

Frostbeständig typ av druva, rekommenderas för odling i vårt land. Ihållande immunitet mot svampsjukdomar kombineras med höga utbyten och opretentiös odling.

Odessa svart

Det andra namnet är Aliberne. Tillhör urval av ukrainska druvor. Den odlas på Rysslands territorium i ett varmt klimat, i de södra kustregionerna, skapat på grund av Cabernet-Sauvignon-vinrankan. Aliberne är produktiv och tillhör vinesorter.Vin från Odessa black har en syrlig taggig smak i kombination med anteckningar om nattskugg arom. Färgen på den färdiga produkten är ljus rubin.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa