Hur mycket vin jäser hemma, tidpunkten och funktionerna i processen

Människor som aldrig har gjort rött eller vitt vin tycker att detta är en lång process. Det visar sig faktiskt att beredningen av vin inte är så lång som det verkade. För att veta varaktigheten av en jäsning av en drink måste du i förväg ta reda på hur länge vinet fermenterar.

Jäsningstid för vin

För att bestämma den exakta tidpunkten för jäsningen av en vinvätska på en handske, måste du bekanta dig med hur mycket olika typer av vinjäs.

Äpple

Vissa tror att en läcker vindrink bara kan tillverkas av druvor, men det är långt ifrån fallet. Vissa vinproducenter gör det också från andra frukter. Alkoholhaltiga drycker tillverkade av mogna äpplen är särskilt populära. Dessa viner kan i princip inte skiljas från fruktcider. Den enda skillnaden är att cideren är en storleksordning svagare, eftersom inte mycket socker läggs till.

Varaktigheten på jäsningen av äppleblandningen beror direkt på det rum i vilket det lagras. Till exempel, vid en temperatur på 20-25 grader, jäser drycken i en och en halv månad.

Från massan (från kakan)

Oftast förbereder människor en vinkopp från oljekaka. Denna mix spelar både snabbt och långsamt. Som i föregående fall beror mycket på temperaturen. Till exempel jäser vätskan under låga temperaturer under lång tid. För att bestämma hur mycket tid blandningen ska spela är det därför nödvändigt att hålla samma temperatur i rummet. För snabb jäsning bör indikatorerna i rummet inte sjunka under 25 värmegrader.

Isabella druvor

Det finns många vinsorter som används för att förbereda en alkoholhaltig dryck. Isabella är inte en av dessa druvsorter, men trots detta gör många vin av det. Om du följer alla tillagningstekniker korrekt kan du göra ett doftande druvvin.

häll vätska

Erfarna vinproducenter rekommenderar att man överför vinblandningen till ett mörkt rum, där temperaturen ligger i intervallet 15-25 grader. Varmare förhållanden måste skapas för att påskynda processen.

Plommon

Hemlagat vin tillverkat av plommonfrukter är inte elitdrinkar. Trots detta är vinproducenterna engagerade i dess förberedelser. Det särskilda med denna dryck inkluderar dess ursprungliga och aromatiska plommonsmak.Oftast serveras sådana viner på bordet till efterrätt eller kötträtter.

Fermentering av plommonvätska tar lite längre tid än vanligt. Vid rumstemperatur jäsas blandningen i 90-95 dagar. Men om behållarna med uppslamningen är väl lindade och isolerade, kommer jäsningen att påskyndas.

jäsning av plommon

Av törnen

Blackthorn är en vild plommon som skiljer sig från inhemska plommonfrukter i sin lilla storlek och smak. Vinproducenter hävdar att det är möjligt att förbereda läckra viner från törnen. Denna dryck har en doftande smak och därför skiljer den sig lite från druva.

För att göra ett utsökt vin från törnen måste du veta hur man förbereder det för jäsning. Behållare med vätska placeras i ett mörkt och varmt rum så att vinet jäser snabbare. Vid en temperatur på 20 grader kommer processen att slutföras om en och en halv månad.

Röd

Vinproducenter tillbereder ofta rödvinsdrycker från druvsorter av bordsdruvor. Beredda viner har utmärkt smak och behaglig lukt. Många som ska laga alkoholhaltiga drycker från druvor är intresserade av hur länge de ska jäsa. Till skillnad från vitt vin, fermenteras rött vin längre. Hans jäsningsprocess slutar om tre och en halv månad.

kokta röda

Vit

Vita druvor används inte bara för att skapa juice, utan också för att göra vin. Denna dryck har många användbara egenskaper. Till exempel kan det hjälpa till att förbättra aptiten, stärka immunförsvaret och öka hjärnaktiviteten.

Innan du skapar ett sådant vin måste du bekanta dig med jäsningens längd. Om du lägger behållare med vätska i ett rum vid rumstemperatur kommer jäsningen att slutföras inom en och en halv månad.

jäsning av vätska

Processen med jäsning av vin hemma

Fermentering har funktioner som måste hanteras i förväg.

Faktorer som påverkar jäsningstiden

Det finns flera faktorer som kan påverka hur lång tid jäsningen tar. Därför rekommenderas det att du bekanta dig med dem i förväg så att blandningen inte jäser för länge. Dessa inkluderar följande:

  • Tätningsnivå. Det rekommenderas att stänga de fyllda behållarna tätt. Om syre tränger in inuti, kommer jäsningen att jäsas mycket längre.
  • Olämpliga förhållanden. Det rekommenderas att ta hand om lämpliga förhållanden i förväg. Det valda rummet ska vara mörkt och med en lufttemperatur på minst tjugo grader.

kolven tätning

Optimal temperatur

För att vinet ska jäsa väl är det nödvändigt att lämna det i ett rum med optimala temperaturindikatorer. Det rekommenderas inte att lämna vätskan för jäsning i rum där temperaturen är under 15 grader, eftersom det kan försämras. Det är bättre att lämna det i ett varmt rum, som dessutom värms upp.

Måste jag skaka vinet under jäsningen

Människor som aldrig har berett vin tidigare är intresserade av om det måste skakas under jäsning. Vissa vinproducenter säger att det inte är värt att göra detta, men det är det inte. Det rekommenderas att skaka vätskan regelbundet för att påskynda svampens tillväxt. Behållaren kan skakas för hand eller så kan du använda en speciell träpinne för detta. Före användning måste det dock sköljas noggrant och rengöras för kontaminering.

handskar på banken

Hur man säger om vinet är klart

Inte alla nybörjare som tillverkar ett vin för första gången vet hur man korrekt kan bestämma beredskapen för en drink. Därför är det nödvändigt att veta i förväg hur det fastställs att vinet är klart.

För att bestämma beredskapen räcker det att noggrant undersöka själva vätskan.

Om det inte finns något skum på det och frisättningen av bubblor har slutat är fermentationen över och vätskan kan hällas i flaskor.

Hur kan man påskynda vinjäsning?

Vissa människor gillar inte att dricken tar för lång tid att jäsas och därför beslutar att påskynda processen.För att påskynda proceduren tillsätts en speciell vinsyra till blandningen. För varje fyra liter vätska tillsätts 2-3 matskedar syra.

flera burkar

Möjliga problem

Det finns flera problem som leder till avstängning av jäsningen. Dessa inkluderar:

  • låg temperatur;
  • använda olämpliga jäst;
  • opålitlig tätning;
  • uppkomsten av mögel.

uppkomsten av mögel

Slutsats

Under beredningsprocessen bör vinet jäsas. Innan du skapar en vindrink måste du därför bekanta dig med jäsningstiden och funktionerna i denna process.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa