TOP 8 enkla recept för att göra fjällaska vin hemma

Idag finns det många recept på fjällaska vin som gör det möjligt att förbereda en hälsosam och aromatisk drink. Du kan tillverka en naturlig produkt med klassisk teknik eller blanda bär med ytterligare komponenter. Du kan använda äpplen, druvor, russin för att dricka. I vilket fall som helst är det viktigt att strikt följa matlagningstekniken och säkerställa rätt lagringsförhållanden.

Finesserna för att göra fjällaska vin

För att göra naturligt vin bör du följa dessa regler:

 1. Du kan använda olika typer av bergaska - hem eller vild.
 2. Det är bättre att tillverka starka eller dessertviner av frukt.
 3. Det är värt att plocka fjällaska efter lätt frost. Detta kommer att förbättra drinkens kvalitet.
 4. För att förbereda 500 ml juice behöver du minst 2 kg bär, eftersom de innehåller lite massa.

För att förbereda produkten måste du lägga till socker eller ammonium till kompositionen. Istället för dessa ingredienser kan du använda russin eller färska druvor.

Fördelar och skada

De gynnsamma egenskaperna hos bergaska beror på innehållet i en stor mängd vitaminer i dess sammansättning. Produkten innehåller mycket askorbinsyra. Bär inkluderar också vitaminer av grupp B, A, PP, K. De innehåller mikro- och makroelement, organiska syror, eteriska oljor, phytoncider.

Drycken kan användas vid anemi, vitaminbrist, allmän svaghet. Du kan också dricka det för gikt, artrit. Produkten hjälper till att hantera regelbundna metaboliska störningar.

I detta fall bör drycken inte drickas av personer som lider av alkoholism. Det är också kontraindicerat vid sjukdomar i matsmältningssystemet.

rönnbär

Regler för ingrediensval

Rowanfrukter är ganska täta. De är inte mottagliga för attacker av skadedjur och råtta. Därför kan de användas för att göra vin.

Det är bäst att samla in fjällaska efter den första frosten. Detta hjälper dig att bli av med bitterheten. Beroende på klimat i regionen görs detta i oktober eller november. Om detta inte är möjligt bör bären placeras i frysen innan drycken förbereds.

rönnfrukter

Hur man gör rönnvin hemma

Rowanvin kan tillagas enligt olika recept. För detta använder de klassisk teknik. Du kan också lägga till ytterligare komponenter i kompositionen.

Klassiskt recept

Detta är en enkel tillagningsmetod som kräver följande ingredienser:

 • 10 kilo bär;
 • 3 kg socker;
 • 4 liter vatten;
 • 150 gram russin.

Skala bär, häll kokande vatten över och låt stå i 20 minuter. Upprepa proceduren igen. Pressa sedan juicen ur frukten. Lägg kakan i en separat skål och fyll den med varmt vatten.

Blanda ingredienserna, tillsätt hälften av sockret och russin. Låt stå i 3 dagar. Tillsätt socker och häll i ett jäsningskärl. Täck det med en vattentätning och låt stå i flera veckor. Ta sedan bort från sedimentet och lägg dem på en mörk plats i 3 månader.

vin och bär

Jästfri

Ta följande för att göra jästfritt vin:

 • 2 kg bär;
 • 2,5 liter vatten;
 • 1,5 kilo socker.

Bären ska doused med kokande vatten, hackas och pressas ut. Tillsätt sedan vatten och socker och låt kompositionen jäsa under en vattentätning. Ta sedan bort drinken från sedimentet och häll i sterila behållare.

flaskor med drycker

Apple-variant

För att göra vin med äpplen bör du följa steg-för-steg-receptet. Det kommer att kräva följande:

 • 10 kilo bergaska;
 • 2 liter äppeljuice;
 • 2 liter vatten;
 • 3-4 kilo socker;
 • russin.

För 2 kg bergaska kan du också ta 1 kilo krossad äppelmassa. Komponenterna måste blandas med socker och tas bort till en mörk plats. Sortera juicen efter ett par veckor och lägg den under en vattentätning.

rör om med en mixer

Med druvsaft

Du kan också lägga vin med tillsats av druvsaft. Det är bäst att använda 7 kg chokeberry per 3 kg vita druvor. Frukten bör knådas och blandas ordentligt. Sedan tillagas vinet enligt det klassiska receptet.

Om du använder röda druvor kan du få en vacker mörk bärnstensdrink med lite bitterhet.

Mousserande vin för röd bergaska

Denna dryck kräver:

 • 2-3 kg bär;
 • 9 liter vatten;
 • 1-1,5 kg socker;
 • en handfull russin.

Råvaror ska krossas lätt och vikas in i en behållare. Häll kokande vatten över, sval, tillsätt lite russin och halva sockret. Sätt och tillsätt det återstående sockret efter aktiv jäsning. Häll i flaskor och stäng. Låt stå en dag vid rumstemperatur och överför sedan till en sval plats. Efter 2-3 veckor kan produkten testas.

ett mousserande vin

berikade

Denna dryck har en styrka på 15-22%. Vid tillverkningen införs alkohol eller vodka vid kompositionens början vid fermenteringens början. För 10 kilo frukt, ta 0,7-1 liter vodka eller 0,4-0,5 liter alkohol. Du kan dricka drinken efter 7-8 månader.

aronia

Processen med att förbereda en drink liknar en klassisk teknik. Resultatet är dock en mättad produkt. För att förbereda det behöver du:

 • 10 kilo frukt;
 • 2 kilo socker;
 • 2 liter vatten.

en kruka med frukt

Svart chokeberry med kanel

Kanel förstärker fruktens smak och mjuknar sin hårdhet. Produkten måste tillsättas före infusion. För 1 liter vätska bör du använda 10-20 gram kanel. Drycken ska förvaras i 3-4 månader.

Utgångsdatum och lagringsregler

Ju längre rönnvin lagras, desto läckrare blir det. Som ett resultat av lagring försvinner dess bitterhet och en söt smak uppträder. Drickens styrka ökar också.

lagra i flaskor

Det är bäst att lagra ditt vin i en källare. Detta bör göras vid en temperatur på + 15-18 grader. Det är bäst att hälla drinken i glasflaskor och förvara dem horisontellt. Under det första året blir produkten mörkare och en uttalad bitterhet kommer att visas i smaken. Under det andra året blir vinet lättare och sötare.

Rowan vin är en läcker och hälsosam drink som du kan göra själv. För att uppnå framgång i förberedelserna måste du välja rätt recept och strikt följa tekniken.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa