TOPP 3 sätt att göra om hemlagat vin är för söt

När man tillverkar vin hemma är det svårt att uppnå perfekt smak. Oförfarna vinproducenter står ofta inför en situation där den beredda alkoholen är omöjlig att dricka på grund av dess cloying sötma. Många kasserar en misslyckad drink och förgäves. Det finns tre alternativ för vad du ska göra om ditt hemlagade vin är för söt. Det är värt att använda dem om du är ledsen att bli av med en värdefull produkt.

Varför visas överskott av sötma?

Den första anledningen till att vin är för söt är felaktig tillverkning.

Proceduren för att skapa en druvedryck är indelad i flera steg:

 • årgång;
 • pressa ut juice;
 • jäsning;
 • klargörande.

Det är i det tredje steget att en överträdelse av produktionstekniken är möjlig, vilket leder till en överdriven söthet av drycken. Jäsning är omvandlingen av socker till etylalkohol. Med otillräcklig aktivitet i den kemiska processen avslöjas en obalans i smak.

Produkten är också alltför söt när vinproducenten:

 • valde söta efterrättdruvor som råvaror;
 • använde en stor volym vatten för att späda ut druvsaft;
 • överväldigade vörten.

Sött vin

Hur man fixar hemlagat vin som är sockerhaltigt

Tre metoder används för att korrigera sötmanivån för hemlagad alkohol:

 • tillsätta vatten;
 • blanda;
 • upprepning av jäsning.

Dessa aktiviteter är enkla, men deras teknik måste följas strikt. Annars får produkten inte en behaglig smak utan kommer att bli sämre när det gäller andra kvalitetsegenskaper.

späd korrekt

Spädning med vatten

Allt hemlagat vin, utom förstärkt vin, kan spädas med vatten. Förfarandet utförs enligt reglerna nedan:

 1. Späd det söta vinet precis innan du dricker. Tillsätt först vatten till en liten mängd alkohol för att testa för en förändring i smak.
 2. Använd endast kokt eller destillerat vatten.
 3. Sött rött vin späds ut med varmt vatten, vitt - med kallt.
 4. Vatten hälls i lite, efter varje tillsats smakas det. Detta kommer att förhindra avsaltning av drycken på grund av överskott av vätsketillsats.
 5. När du kombinerar alkohol och vatten bör du hålla fast vid den optimala andelen - 1: 3.
 6. Det är rätt - hälla vatten i vin, fel - tvärtom.

Om resultatet av utspädning är avsaltningen av drycken, kan ett par citronsyrakristaller tillsättas för att surgöra. Det märks att det utspädda vinet blir mer aromatiskt.

Du kan använda mineralvatten för att minska alkoholens sötma.Resultatet är en uppfriskande drink som påminner om mousserande vin.

vatten tillsats

blandning

För att ta bort cloying kombineras sött vin med torrt vin tillverkat av druvor av samma sort. Om det inte finns något hemlagat blandningsmaterial kan du köpa ett lämpligt torrt vin i butiken.

Drycker kombineras långsamt, försiktigt. Smaka efter varje blandning tills smaken är optimal. Blandning är en kreativ process som gör att du inte bara kan minska alkoholens sockerinnehåll, utan också få intressanta smakkombinationer.

Vissa hemmafruar fixar inte sött vin, men lägger till det som en likörersättningsingrediens i hembakade cocktails.

alkoholblandning

Re-fermentation

För att minska sötheten utsätts drycken för en upprepad jäsningsprocess. Proceduren är lång och tar mer än 2 månader, så den används när utspädning och blandning har misslyckats.

Sött vin kombineras med vin måste i lika stora proportioner. Låt stå på en varm, skuggad plats tills jäsningsprocessen är klar. Detta är det mest pålitliga sättet att spara bortskämd alkohol.

skickar för jäsning

Förebyggande åtgärder

För att göra hemlagad alkohol bör du inte välja dessert, men mindre söta vingruvor.

Men det är mycket viktigare att följa de tekniska reglerna i produktionsprocessen. Överdriv inte det med tillsatt vatten och socker. Det är oerhört viktigt att kontrollera jäsningsstadiet när det bearbetade sockret bildar vinstyrkan. Med en överdriven tillsats av sötningsmedel till vörten avslutas fermentationsreaktionen innan drycken når den önskade söttsnivån.

vörtlagring

Många vinproducenter, vars vingårdar är belägna i tempererade breddegrader, syndar genom att lägga till för mycket socker i mustet, i hopp om att kompensera för bristen på sötma i bären. I negativa klimatförhållanden mognar druvor faktiskt sura.

För att förstå att vinet kommer att visa sig vara för söt är det möjligt vid jäsningsstadiet - genom överdriven produktion av koldioxid, den aktivt bubblande ytan på drinken.

Men oerfarna vinproducenter uppmärksammar sällan sådana tecken. För att korrekt mäta mängden socker behöver du erfarenhet, och även om det inte är det, måste du strikt följa anvisningarna för att tillverka vin.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa