Varför vin kan förvandlas till vinäger, hur man identifierar och fixar det

Människor som är engagerade i att skapa aromatisk vin blir inte professionella vinproducenter direkt. Ibland måste du spendera mer än ett dussin år för att förbereda en högkvalitativ och utsökt vindrink. Nybörjare som bestämmer sig för att göra detta för första gången stöter ofta på att den skapade drinken börjar lukta som vinäger. För att förhindra att detta händer, måste du i förväg ta reda på varför vin ibland förvandlas till vinäger.

Varför är vinet surt?

Det finns flera huvudskäl till att vinäger erhålls från en vinprodukt. Dessa inkluderar följande:

 • Utseendet på bakterier i vätskan. Oftare än inte förvandlas en alkoholhaltig dryck till vinäger om skadliga bakterier förekommer i den. Därför rekommenderar experter som har tillverkat vin i många år att hålla det i försteriliserade burkar. Detta ökar hållbarheten ibland.
 • Olämpliga lagringsförhållanden. Ibland börjar en druvdryck förfalla om den inte lagras korrekt. Oftast händer detta om vätskan är i ett för varmt rum under lång tid, där temperaturen inte sjunker under tjugo grader.
 • Innehållet i en stor mängd syre i behållare där jäsningen sker. Om det kokta vinet börjar lukta som vinäger, kan det inte jäsa ordentligt.

Hur man bestämmer det

Människor som allvarligt kommer att ta itu med att skapa en druva alkoholhaltig dryck bör veta hur man kan skilja surt vin från normalt vin.

Att ta reda på att vin förvandlas till vinäger är ganska enkelt, och du kan göra det även utan en alkoholmätare. Sörjningsprocessen bestäms oftast av vätskans smak och av dess obehagliga lukt. Vin som börjar försämras luktar dåligt och smakar surt. Med tiden avger det lite vinäger. I detta fall ökar smakens surhet flera gånger. För att kontrollera om en drink är sur eller inte räcker det att lukta den och kontrollera smaken. Under kontrollen rekommenderas att du dricker högst 2-3 läppar, eftersom en bortskämd drink kan påverka ditt välbefinnande negativt.

grön handfat

Hur man fixar bortskämt vin

Många är intresserade av om det är möjligt att spara en vindrink på egen hand om det har börjat sura. Detta kan göras endast under de första fyrtioåtta timmarna efter inledningen av inköpsproceduren.

Erfaren vinproducenter rekommenderar dock att göra detta under de första timmarna, eftersom det ökar sannolikheten för att återställa vinets smak.

Det finns flera sätt att bli av med den obehagliga vinäktlukten.Den mest effektiva metoden är emellertid pastörisering, som utförs i flera steg:

 • först måste du ta bort den grå filmen som har dykt upp på ytan;
 • destillera vätskan i rena, steriliserade behållare;
 • placera den fyllda behållaren i en vattenkokare.
 • lägg en behållare med flaskor på en gasspis och värm upp i en halvtimme;
 • flytta karet med fyllda flaskor till ett rum med en lufttemperatur på cirka 9-10 grader.

häll socker

Förebyggande åtgärder

Det finns några användbara tips som hjälper dig att undvika att göra din vinkopp till vinäger:

 • Förbered druvvätska endast från högkvalitativa bär. Druvor måste sorteras i förväg för att bli av med ruttna och bortskämda bär.
 • Sterilisera diskarna. Experter rekommenderar att försterilisera behållaren där drycken ska jäsas och förvaras i framtiden.
 • Vinlocken ska doppas regelbundet i vörten. Detta görs så att drycken inte börjar förstöra.
 • Använd kvalitetslock. Under jäsningsprocessen måste du använda goda vattenlås, vilket förhindrar att luft tränger in i behållarna.

druvvätska

Kan du göra vinäger från surt vin?

Ibland går tiden snabbt, och människor har inte tid att rädda vinet, som har börjat bli surt. I det här fallet kan du helt enkelt kasta bort den bortskämda drinken eller göra vinäger från den, som ofta används av människor i vardagen. Vinägervätskan gjord av vin visar sig vara väldigt aromatisk och därför läggs den till olika rätter för att ge lite smak till deras smak.

För att förbereda vinäger, öppnas behållare med vätska och lämnas öppen i 2-3 veckor. I detta fall bör drycken infunderas vid en temperatur på minst 20-25 grader över noll. Under sådana förhållanden blir vätskan snabbt sur och förvandlas till vinäger.

erhållen vinäger

Metoder för användning av vinsyra ättiksyra

Om något under jäsningen gick fel och ättiksyra visade sig i stället för vin, bör du inte bli upprörd, eftersom det också kan användas. Oftast använder människor det på:

 • Det kulinariska området. Många hemmafruar och professionella kockar använder syra i sin matlagning. På grundval av detta tillverkas aromatiska såser, som i framtiden kommer att läggas till grönsaksallad. Dessutom används denna vinäger för marinering av köttprodukter eller fisk.
 • Liv. Bortskämd ung vin, som började sura, kan användas i vardagen. Till exempel tar det lätt bort smuts från kläder eller disk. Denna vätska används också för att tvätta saker för att göra tyget mjukare.

vätska för skålen

Är det okej att dricka vin som har förvandlats till vinäger

Bortskämt och surt vin har förlorat allt användbart, på grund av vilket det kan drickas.

Därför, om han har en vinäger smak, rekommenderas det att avstå från att dricka en sådan drink.

Slutsats

Människor som aldrig har varit involverade i tillverkningen av vinedrycker möter ofta det faktum att de börjar lukta som vinäger. För att undvika ett sådant problem måste du bekanta dig med förebyggandet av dess förekomst och metoderna för att återställa surt vin.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa