Skäl och vad man ska göra om en handske på hemlagat vin dras in

Att göra vin hemma verkar enkelt vid första anblicken. Använd gummihandske-metoden för att bedöma drickens tillstånd. Och mycket kan sägas om det är. Om handsken på hemlagat vin dras inåt är det ett dåligt tecken (annat än att naturlig vinjäsning har avslutats). För att undvika att göra vinäger måste du vidta åtgärder.

Varför handsken på felet dras inåt

Om handsken dras inåt är det ett negativt tecken. Detta innebär att jäsningen inte går enligt plan, att ytterligare steg krävs, annars måste drinken kastas bort.

Jäst, som är ett måste i hemvin, omvandlar socker och fruktos, som finns i frukt, till vanlig etylalkohol och koldioxid. Den senare kommer ut och leder till en ökning av handskens volym.

Det är nödvändigt att sätta på denna förslutning och inte stänga den med ett lock, så att överdrivet tryck inte bildas i behållaren. Annars skulle det ha brast och fragment skulle ha spridit sig runt i rummet.

Men handsken fungerar också som en slags begränsare för kontakt med vin med miljön runt den. Det bidrar till det faktum att mikroorganismer och mögel inte kommer in i kompositionen.

handske i en burk

Handsken avlägsnar samtidigt koldioxid och förhindrar passage av luftmolekyler och olika mikroorganismer inuti. Naturligtvis är det mycket lättare att använda en speciell vattentätning, men de är inte så billiga. I jämförelse den medicinska handsken:

  • billigare;
  • mer bekväm att använda;
  • säkert fäst;
  • förståeligt intuitivt.

Men denna design kan inte kallas väldigt tillförlitlig. Det kan inte installeras på en smal nacke och obehagliga lukt kan uppstå.

gummi inuti

Läckande design

Det främsta skälet till att handsken tappas ut är slarvigheten hos en nybörjare. Det är troligt att koldioxidvolymen överskreds och handsken brast och föll som ett resultat. Eller installeras felaktigt. För att lösa problemet - måste du ändra enheten till en ny, fixa den korrekt.

Plötsliga temperaturförändringar

Problem uppstår ofta vid plötsliga temperaturförändringar. Detta händer om temperaturindikatorerna under dagen och på natten i rummet där behållaren med vin är olika. I detta fall omarrangeras burken och jäsningsprocessen går i full kraft.

Vin jäser inte

Detta är inte ett liknande problem.Bristen på jäsning kan orsakas av ett antal faktorer, till exempel valet av fel druvsort, fel åtgärd algoritm, mindre socker än vad som behövs, brist på behållarsterilisering och mycket mer. Därför måste du först ta reda på problemet själv och sedan börja fixa det. Tyvärr är det inte alltid möjligt att återföra allt till sitt ursprungliga tillstånd. I vissa fall måste du göra om vinet.

vin jäser inte

Sjukdomar av vin

Sjukdomar i vin orsakas av inbrott av mögelbakterier eller andra mikroorganismer. Det krävs att behandla vörten med olika metoder, men det bör förstås att detta inte alltid krönas med framgång. Det är bättre att förhindra denna situation: skölj druvorna noggrant innan du börjar laga mat, skölj och sterilisera alla använda behållare och verktyg, prov bara med en ren sked och tvätta dem efter varje prov.

Fermentationen är över

Ett annat uppenbart skäl är slutet på jäsningen. Detta är en naturlig process vars tid är individuell för varje drink. Det beror på druvtypen, mängden socker, temperaturen i rummet och många andra egenskaper.

I slutet av jäsningen måste du tappa vinet från vattnet.

jäsningen är över

Vad man ska göra om handsken sugs in i burken

Det händer ofta att hemlagat vin bokstavligen suger handsken inuti. Det finns en annan situation - det sväller så mycket att det bokstavligen spricker. Den enda vägen är att helt enkelt byta ut den mot en ny.

Om vinet var öppet, det vill säga handsken var inom eller utanför, under mindre än en dag, kommer det inte att finnas några problem. Den emitterade koldioxiden tillåter inte luften att komma i kontakt med kompositionen, så patogena organismer kommer inte in i vörten. Om vinet har stått utan en slutare i mer än en dag, då, tyvärr, kan den naturliga jäsningsprocessen knappast återupptas.

medicinska handskar

Hur undviks problem?

För att undvika problem måste du lära dig att installera handsken på flaskan på rätt sätt. Du måste välja en högkvalitativ gummimodell. I detta fall tas endast en speciell medicinsk medicin som köps på apoteket eftersom den inte har en obehaglig lukt. Sedan:

  • en nål gör från 1 till 5 punkteringar på phalangerna (1-3 liter - 1 punktering, från 3 till 25 liter - 2 punkteringar, från 25 liter - från 3 till 5 punkteringar);
  • lägg på halsen på en flaska med en hemlagad vinkopp;
  • bandage med ett elastiskt band eller spola tillbaka med band.

Vinet överförs till ett rum med en acceptabel temperatur. Kontrollera hans tillstånd minst en gång om dagen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa