Instruktioner för hur du klargör vin med äggvita hemma

Hemlagat vin blir inte alltid transparent efter jäsning. För att lösa problemet bearbetas drycken för att absorbera oönskade vört- och jästpartiklar. Ett av alternativen är förtydligande med äggvitt vin med en molnig konsistens.

Hur förstår du att du behöver göra blixtar?

Genom att vara engagerad i självförberedelse av vin insisteras det i 3-5 månader, varefter grad av insyn kontrolleras. Behovet av att klargöra en alkoholhaltig dryck uppstår i situationer där det förblir litet molnigt som före åldrandet.

Förklaringsförfarandet, som också ofta kallas klistra, är valfritt eftersom partiklarna som inte har sedimenterat inte påverkar vinets smak. Samtidigt har filtrering följande positiva aspekter:

  • drycken får ett bra utseende och skiljer sig inte från de produkter som tillverkas i vingårdar;
  • varaktigheten för giltig lagring ökar.

vin i burkar

Principen för att förtydliga vin med äggvita

Till och med lång exponering leder inte alltid till att alla partiklar av jäst, vört och tandsten faller ut. Processen att binda oönskade partiklar med deras efterföljande fall till behållarens botten utförs genom att tillsätta specialprodukter som innehåller protein och tanniner till alkohol. Det bästa alternativet är att lägga till äggvita.

Vid kontakt med vin bildar protein från små partiklar stora flingor och en typ av rening av vin genomförs. Det albumininnehållande proteinet lockar sig föroreningar till sig själv, binder dem och gör dem tyngre, vilket resulterar i att de smidigt går ner. Inom ett par dagar efter interaktionen börjar de formade flingorna att sätta sig ner till behållarens botten, och drycken förklaras gradvis.

bryta ett ägg

Beredning av råvaror innan processen påbörjas

Innan du klarar vinet måste du se till att det är tillräckligt mogen. För detta ändamål placeras den förseglade behållaren på en varm plats. Om det efter några dagar bildas bubblor i det betyder det att drycken inte är mogen. Det är nödvändigt att tvångsförklara vinet endast i de situationer då alkoholen har mognat, och tapparna kvarstår.

För rengöring, förbered flera färska ägg med en hastighet av 1 protein per 35 liter vätska.

Hur man använder äggvita för att lätta upp en drink hemma?

Äggvitt som en klarare är effektiv i förtydligandet av alla hemviner, men används oftast i röda druvdrycker.För att bli av med oönskade partiklar och ta bort dem i sedimentet måste du separera flera proteiner från kycklingägg från äggulorna, tillsätt lite rent vatten och slå blandningen tills en skummig konsistens. Därefter späds de piskade proteinerna med ett glas vin och hälls sedan i en behållare där huvuddelen av drinken hälls. Du kan se hur effektiv rengöringen var efter 18-25 dagar.

proteinseparation

När processen är klar måste du noggrant hälla den klarade drycken i en annan behållare. Således är det möjligt att separera vinet från sedimentet så att det inte faller i glaset vid vidare användning.

förtydligningsprocess

Stora misstag

När man försöker klargöra vin gör många misstag på grund av brist på praktisk erfarenhet eller ouppmärksam kännedom om instruktionerna. Vanliga misstag inkluderar bland annat:

  1. Förklaring av drinken på en gång i stora volymer. För att effektivt rena vinet är det bättre att ta flera små portioner och experimentellt genomföra processen, ändra dos och koncentration av äggvita.
  2. Felaktig mängd klarare. Tillsatsen av en liten mängd äggvita lämnar en suspension i vätskan, och i motsatt situation kommer vinet att försämras.
  3. Enkel rengöring med stark grumlighet. Att bli av med många jäst- och vörtpartiklar är bara möjligt genom några få klargöringssteg.
  4. Lägga äggvita till olämpliga steg i dryckesproduktionen. Du kan använda klargöraren endast innan jäsningen påbörjas (före jäsningsprocessen), när drycken är stabiliserad och före direkt tappning.
  5. Med protein från inaktuella ägg. Det är möjligt att inte förstöra vinets smakegenskaper endast genom att tillsätta färskt protein, helst från hemägg. Annars ökar risken för en negativ reaktion av produkten på kontakt med protein.

Uppföljning av de grundläggande reglerna för rengöring av drycken kommer att undvika de listade felen. Resultatet blir hemlagat vin med lång hållbarhet och ett attraktivt utseende.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa