Hur du klargör vin med kallt hemma, steg för steg instruktioner

Att göra vin hemma kräver vissa färdigheter. Oftast förblir drinken molnig under lång tid och du måste vänta tills den blir transparent. När allt kommer omkring kommer det att ta tid innan grumligheten från grumlig jäst, överskott av pektin och protein, vinsyra-salter sätter sig till botten. Du kan påskynda processen med att klargöra vin med kyla.

Principen för att förtydliga vin med kyla

Rening eller förtydligande av vin både i industriell produktion och hemma baseras på principen att fästa partiklar ihop och fälla ut dem. Stora flingor faller snabbast till botten, medan små fortsätter att flyta, vilket gör att drinken är molnig.

Genom att hålla vinet i svala källare under en lång period uppnår de förtydligande av drinken. Men i den moderna världen finns det inte tillräckligt med tid att vänta. Därför används olika metoder som lägger till ämnen i en molnig dryck som kan hålla sig ihop med partiklar som bildar grumlighet.

Vin står bra i kylan. En drink från druvor och körsbär rensas särskilt snabbt. En flaska placerad i en kall källare i två veckor kommer snart att glädja dig med klar alkohol inuti. Under påverkan av låga temperaturer sker processen med att klistra in vin. Förkylning koagulerar pektin och protein. Ämnens molekyler bär andra små partiklar ner.

Glöm inte samtidigt att förtydligande utförs på mogen alkohol. Du kan kontrollera vinets beredskap genom att föra flaskan till ett varmt rum. Bubblorna som visas inuti indikerar en omogen drink.

Fördelar och nackdelar med metoden

Vinkylning väljs för att påskynda nederbörden i drinken. Fördelarna med metoden inkluderar det faktum att:

  • smaken förbättras;
  • arom intensifieras;
  • åldrandet av drycken påskyndas;
  • förhindra utveckling av alkoholsjukdomar;
  • vin håller bättre.

glas vin

Efter att ha fått en transparent, ljus, aromatisk drink efter 2-3 veckor bör du vara medveten om nackdelarna med metoden. Möjliga negativa effekter av förkylning. Det borde inte komma som en överraskning att drinken kommer att ha mindre styrka än väntat.

Det är bäst att använda den här metoden för att klargöra vita viner. Röda försämras i färg till följd av en minskning av extraktiva ämnen.

Hur man klargör vin hemma

Kylrengöringsförfarandet utförs enligt följande:

  1. Vinflaskan placeras i frysen eller utanför. Använd en kall källare för att förtydliga. Kyltemperaturen får inte överstiga minus 3-4 grader. Du kan lägga flaskor i en dubbelväggig låda, fodrad inuti med galvaniserat järn. Behållaren är fylld med snö och salt. För att tömma smältvatten installeras ett rör inuti.
  2. Håll i 2-3 veckor. I en låda - upp till 8-10 dagar.
  3. Häll den kylda dryck försiktigt i slutet av proceduren så att sedimentet förblir inuti behållaren.
  4. Vinet ska filtreras medan det fortfarande är varmt. Efter filtrering kommer alkoholens kvalitet att vara hög och smaken återställs.

förtydligande av vin

Efter rengöring ska vinet hällas så snabbt som möjligt så att ingen luft kommer in. Det är önskvärt att utföra filtrering vid samma temperatur som flaskorna. Efter proceduren får drycken vila i 20-40 dagar. Sedan kan du servera vin till bordet. Glöm inte att förtydligandet av alkohol, där det finns många tanniner, är bättre och snabbare när den har en hög styrka.

Andra förklaringsmetoder inkluderar förklaring av pastörisering. Alkoholflaskor värms upp i ett vattenbad, vilket ger vattentemperaturen till 50 grader. Förfarandet ska utföras 2-3 gånger tills skottorna försvinner.

Äggvitt är perfekt för rengöring av röda efterrättviner. Blanda det vispade proteinet försiktigt med en tesked kallt kokt vatten. Sedan rörs om i ett glas vin och hälls i en flaska. Fällningen faller inom 2-3 veckor. Ändå är en av de enklaste och billigaste metoderna användning av kyla. Förklaringen sker snabbare utan onödiga enheter och tid och ansträngning.

Hur man undviker misstag

Ett av de viktigaste misstagen i raffinering av viner är att de klargörs när de inte är jästa. Detta gäller särskilt metoden när äggvitt, gelatin, mjölk tillsätts drycken. Du kan inte förstöra även ofermenterat vin med kyla.

Eftersom en drink där det finns många tanniner kommer att rensa upp snabbare kan tannin köpas på apoteket och tillsättas till alkohol. För detta löses ämnet i varmt vatten med tillsats av alkohol och hälls i en flaska. Detta påverkar inte vinets kvalitet. Frys inte vinalkohol, eftersom det skapar en obehaglig eftersmak i den. Om vinerna kyls ordentligt genom kylning, filtreras efter proceduren, förblir de transparenta under lång tid.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa