Instruktioner för hur man klarar vin med bentonit hemma

Innan flaskorna fylls med vin efter en lång åldring rekommenderas det att klargöra det. För att göra detta kan du inte bara använda tannin, gelatin, kycklingäggvit, utan också bentonit. Efter jäsning kännetecknas drycken av närvaron av wortpartiklar, tandsten, jäst, vilket gör produkten oklar. Detta problem kan lösas genom att klargöra vinet med bentonit, som absorberar onödiga ämnen och tvingar dem att fälla ut.

Vad är bentonit

Vin bentonit är ett renat naturmaterial som har absorberande egenskaper. Det används för förtydligande, rengöring av vört, eftersom det kan öka sedimenteringsgraden för grumliga partiklar, absorbera oxidativa enzymer, ta bort mikroorganismer och minska proteinvolymen. Ett kemiskt neutralt ämne reagerar inte med materialet från vilket behållaren är gjord, där vinet åldras, liksom med dess innehåll.

Fördelar och nackdelar med bentonit vid förtydligning av vin

De viktigaste positiva aspekterna av bentonit bestäms av dess ökade absorberande egenskaper, som:

 • rengör vörten från främmande föroreningar;
 • minska järnindex i kompositionen;
 • eliminera all otäck lukt;
 • ge den smak och eftersmak som är karakteristisk för en viss druvsort;
 • förlänga hållbarheten för en alkoholhaltig produkt.

Listan över fördelar inkluderar också de låga kostnaderna för materialet och dess låga förbrukning: för att klistra in 1 liter vin behöver du bara 3 g raffinerad lera.

Det finns vissa begränsningar för användningen av produkten: när mäskan tillförs frukt och säd, eftersom överdriven viskositet stör störningen. Det är också viktigt att bortskaffa återstoden korrekt. För att göra detta, packa den i en polyetylenpåse, försegla den tätt och kasta den i papperskorgen för att undvika igensättning i avloppet.

bentonitpåsar

Var kan du köpa och hur du väljer rätt

Online-butiker erbjuder att beställa vin bentonit. Det är ett krossat finkornigt pulver som är klart att använda. Du kan ta reda på hur du använder den genom att läsa instruktionerna som medföljer paketet.

Du kan också använda vit lera köpt från ett apotek eller skönhetssalong. Först vid köp är det viktigt att välja en produkt som inte har en uttalad lukt.

Vinproducenter köper också lera från djuraffärer som är avsedda för kattkull. Produkten är mindre rengjord och har en maskerande lukt som är oacceptabel för en vindrink.Vanligtvis används det för att klargöra moset med enkel moonshine.

skål med pulver

Råd! För att rengöra vinet, samtidigt som det behåller sin smak och färg, är det bättre att föredra kvalitetsprodukter som köps i en specialaffär.

Beräkning av proportioner

När du köper ett färdigt pulver måste du följa steg-för-steg-instruktionerna:

 1. Späd 10 gram torrt pulver i 10 liter vatten.
 2. Låt det brygga i 12 timmar för att svälla.
 3. Späd med vatten för att göra kompositionen flytande.
 4. Häll den färdiga lösningen i tratten som visas.
 5. Sätt bort vinet för infusion i 7 dagar.
 6. Tappa ur drinken utan att vidröra sedimentet och packa den i flaskor.

Produkten måste förvaras i torra rum utan lukt från tredje part.

komponent introduktion

Hur man använder bentonit för att bli lättare hemma

Den höga kvaliteten på en alkoholhaltig dryck bedöms av dess utsökta smak, rika färg och transparens. Grumlighet anses vara ett tecken på att en produkt inte är lämplig för konsumtion. Därför kommer en förtydligning med bentonit att hjälpa till att förbättra den hemma, för detta är det värt att överväga alla funktioner och nyanser i proceduren.

bentonit för förtydligande

Hur man lättar krossan

För att få högkvalitativ moonshine utan onödiga föroreningar och fuseloljor, bör mäskan behandlas ordentligt. Därför måste du följa följande steg-för-steg-instruktioner för att rengöra den och göra den transparent.

 1. Ta 1 msk. l. bentonit och häll 1 msk. vatten. Skicka kompositionen till kaminen för uppvärmning, utan att koka, konstant omrörning.
 2. Så snart konsistensen i form av flytande gräddfil har bildats, ta bort från värmen och låt lösningen svalna i 15 minuter. Det är viktigt att se till att det inte finns några klumpar, om någon, använd en mixer.
 3. Rör mosen med en slitssked tills en tratt visas och försiktigt, långsamt, tillsätt den absorberande massan för att fördela den jämnt. Låt stå i 24 timmar vid rumsbetingelser.
 4. Tappa moset från sedimentet med ett tunt rör.
 5. Destillera en alkoholhaltig produkt.

Fördelen med detta rengöringsalternativ är naturlighet, effektivitet och användarvänlighet.

mos i en flaska

Förklaring av vin

Vinlimning utförs på vilket som helst stadium, detta gör att du kan korrigera misstag som gjorts under beredningen av produkten.

Sekvensen för förtydligande av inte bara röda utan också vita viner med bentonit:

 1. Kombinera vit lera med vatten i förhållandet 1:10.
 2. Låt att infusera i 12 timmar. Under denna tid kommer kompositionen att ha form av kalk.
 3. Innan det klaras rekommenderas att vatten tillsätts till bentoniten så att kompositionen blir flytande.
 4. Lägg i en tunn bäck till druvmusten.
 5. Tappa av utan att vidröra sedimentet efter 7 dagar och fyll flaskorna med vin.

Rekommendation! Efter avslutade processer är det bättre att lämna vinet i ytterligare 30-40 dagar. Under denna period blir drycken ännu tydligare och renare.

klargjort vin

Möjliga problem

Endast erfarna vinproducenter kan göra ett utsökt vin med en förfinad smak och unik arom. Ofta, även om du följer alla regler, kan du möta vissa svårigheter. Efter klargörandet kan vinet förbli grumligt, så att detta inte händer, måste du känna till några nyanser:

 • försök att rensa 300 ml av drycken för att inte förstöra hela produkten;
 • endast använda råvaror av hög kvalitet för att klistra in vin;
 • Om fermenteringsprocesser inträffar efter proceduren rekommenderas det att sänka temperaturen i rummet där vinet placeras till 10 ° C.

Det är också viktigt att korrekt beräkna dosen av det absorberande materialet och späda upp kompositionen på rätt sätt så att den helt absorberar råmaterialpartiklarna.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa