Skillnaden mellan en vindrink och traditionellt vin, vad det är och hur det görs

En vinalkoholisk dryck upptar nästan alla hyllor i avdelningarna med vin- och vodkaprodukter. Det kostar mindre än naturligt vin. Även om smaken ibland inte är underlägsen för honom. Det är tillverkat enligt samma princip som vin. Det är sant att denna produkt får innehålla rödbetasocker, etylalkohol, smaker och livsmedelsfärger. Inga GOSTs får tillverka det från pulver. Pulveriserad alkohol är alltid en falsk.

Vad är en vindrink

Detta är en produkt tillverkad enligt den teknik som är fastställd i lag, från råvaror specificerade av GOST. När det gäller smak och pris är det något underordnat klassiska viner tillverkade uteslutande av druvor och produkter för dess bearbetning.

Begrepp

Detta är en vinframställningsprodukt med tillsats (utan tillsats) av likriktad etyl- eller druvalkohol. Under produktionen kan socker, naturliga smaker, växtextrakt, tillsatser för livsmedelsfärgning, vatten tillsättas. Kan vara mättad med koldioxid och kolsyra eller fortfarande.

Sockerinnehållsklassificering:

  • torr;
  • halvtorr;
  • halvsöt;
  • ljuv.

I utseende bör vätskan inte vara grumlig, men transparent, homogen, utan sediment eller föroreningar. En produkt mättad med koldioxid måste nödvändigtvis producera skum- och gasbubblor.

alkoholhaltiga drycker

Sammansättning och råvaror

Kompositionen måste innehålla minst 50 procent av vinmaterial (bulkvin). Följande råmaterial används för produktionen: bordsvinmaterial, likör, ofullständig alkoholhaltig jäsning, sekundär jäsning, samt druvmust, mistell, socker, honung, vin eller cognacdestiller, druva, etyl eller vinalkohol.

Det är tillåtet att tillsätta vatten, växt extrakt, smakämnen, citronsyra eller vinsyra, naturliga växtfärgämnen.

Fästning

Produktens styrka kan vara högst 22 procent. För drycker mättade med koldioxid är denna siffra 10 procent.

glas vätska

Kostnaden

Priset beror på typen av dryck, produktionsteknik, märke och sammansättning. Denna vinprodukt är något billigare än naturligt vin. Kostar från 200 rubel och mer.

Hur skiljer det sig från vin

Vin är en produkt som erhålls under jäsningen av färska druvor eller druvmust. Dess styrka är 9-22 procent. Enligt tekniken stoppas jäsningen med sulfiter, förkylning eller tillsats av naturlig druvalkohol.

Om, förutom druvbearbetningsprodukter, kornalkohol eller några andra tillsatser (socker, växt extrakt, smakämnen, färgämnen) ingår i kompositionen, erhålls inte vin, men en drink.

När det gäller smak och konsumentegenskaper är det ibland inte sämre än ett klassiskt vin.

häll vin

Den största skillnaden mellan dessa två drycker ligger i kompositionen. Det kan inte finnas något annat i vin utom jäsning eller destillationsprodukter av druvor. Eventuella tillsatser remsar det med dess namn. Om jäsningen av druvor stoppas med spannmål och inte druvalkohol, erhålls inte förstärkt vin automatiskt utan en drink.

Den senare kan tillsättas med vatten, socker, färgämne, smak. Under produktionen kommer de alltid ihåg att vinmaterialet i produkten måste innehålla minst 50 procent.

Industriell produktionsteknik

Vin drycker tillverkas av vinmaterial som erhålls som ett resultat av jäsning av druvor. I slutet av jäsningen klaras vätskan och ungt vin erhålls. Sedan skickas den alkoholhaltiga drycken för åldring eller bearbetning.

flaskor i produktion

För produktion av vinprodukter används vinmaterial som inte uppfyller de urvalskriterier som anges för vin. Spritalkohol, socker, vatten och livsmedelstillsatser kan läggas till denna produkt för att förbättra smaken. Drycken tillverkas i enlighet med GOST, av högkvalitativa råvaror och inte avvisade viner under produktionsprocessen. Om råvaror av låg kvalitet används under tillagningen betyder det att produkten tillverkas i strid med lagen.

Populära märken

Den högsta kvaliteten och de mest populära är:

  • Bosca Anniversari (420 rubel);
  • Bosca Chardonnay (580 rubel);
  • Sangria Esta (340 rubel);
  • Adzi White Plum (210 rubel);
  • Plum (Tyskland) (450 rubel).

Bosca Chardonnay

I Ryssland är många företag engagerade i produktionen av vin drycker. Denna produkt utgör det huvudsakliga sortimentet av alkoholhaltiga drycker. Krimföretaget "Massandra" anses vara en stor dryckesproducent. Det är värt att köpa varor av de varumärken som produceras på företag i området där stora vingårdar finns. Transport av vinmaterial över långa avstånd lönar sig sällan.

Om produktionen av alkoholhaltiga drycker från druvor utförs av företag som ligger långt från platsen för vingårdarna, gör de oftast falska.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa