Är det möjligt att lägga vin i en aluminiumburk och vilken behållare som är bättre att använda

Alkoholpriserna kryper ständigt upp, och fler och fler funderar på hemmabruk. Det är dubbelt trevligt att använda på helgdagar, för att behandla dina nära och kära med en doftande, välsmakande drink med dina egna händer från dina druvor. Men ofta när man väljer en behållare för förvaring uppstår en viktig fråga: är det möjligt att lagra vin i en metall, aluminiumburk.

Är det möjligt att tillverka vin i aluminiumfat

Det finns en behållare för vintillverkning, vars användning är kontroversiell och kontroversiell. Men i det här fallet är svaret på frågan: är det möjligt att lagra vin i en aluminiumbehållare, det enda och kategoriska är nej!

Du kan inte heller välja en sådan behållare för jäsning av drycken. Vin får inte vara i en burk eller i andra behållare tillverkade av denna metall.

Möjliga konsekvenser

Under påverkan av vin, särskilt under jäsningen, reagerar aluminium, som är en aktiv metall, med vört och oxiderar. Som ett resultat kommer kemiska föreningar som är farliga och giftiga för människokroppen in i arbetsstycket. En av dessa är aluminiumacetat.

I små doser kan dessa ämnen inte orsaka allvarlig skada, men vid regelbunden användning ackumuleras de och kan orsaka allvarlig förgiftning.

Det andra viktiga skälet är att på grund av oxidation försämras vinets smak och doft och ofta blir det helt enkelt oanvändbart.

aluminiumacetat

Vilken behållare är bättre att använda?

Inom både industriell och hemmabruk är det viktigaste skedet i vinproduktionen organisering av lagring. I synnerhet valet av "korrekta" behållare där drycken behåller alla dess egenskaper, smak och arom. Men när du väljer fat är det viktigt att inte använda dem där saltning eller lagring av andra produkter tidigare utfördes.

Annars kommer det att påverka vinets smak och kemiska sammansättning negativt. När du väljer behållare av högkvalitativ plast är det viktigt att komma ihåg att doften av en alkoholhaltig dryck gradvis avdunstar genom den, därför förlorar den gradvis sina egenskaper.

Lämpliga behållare för vin:

  1. Glasflaskor, flaskor, helst mörkt glas.
  2. Ek och alfat och fat (det bästa, men samtidigt dyra alternativet).
  3. Fermenteringstankar av rostfritt stål (ett av de bästa alternativen).
  4. Fat och burkar tillverkade av högkvalitativa polymerer som inte reagerar med vin (som det sista alternativet).

stora flaskor

Nyanserna för varje typ av container:

  1. Glasvaror: bekvämlighet, prisvärdhet, men ömtålighet, behovet av inslagning (värmeisolering) och skydd mot solljus (för transparent glas).
  2. Polymerbehållare: styrka, bekvämlighet, tillgänglighet, men de är inte lämpliga för långvarig lagring.
  3. Fat gjord av trä: skydd mot solljus, temperaturförändringar, de berikar drinkens smak och doft. Tyvärr är detta en ganska dyr behållare.
  4. Rostfria behållare: enkel användning, solskydd, hållbarhet. Bland nackdelarna är det höga priset.

träfat

Är det möjligt att krossa druvor i en aluminiumpanna

Aluminiumfat - krukor, krukor, krukor - finns i nästan varje lägenhet och privat hus, särskilt på landsbygden. Och när det finns ett behov att krossa druvor för att göra vin, ibland är andra, mer praktiska, behållare inte till hands. Och på grund av att aluminium interagerar med drycken under jäsningen och lagring, är många helt enkelt rädda för att göra detta.

Men du kan säkert pressa druvor på juice i en sådan behållare, särskilt en kastrull.

Detta kommer inte att medföra någon fara i framtiden för människokroppen.

Men det är viktigt att se till att vörten inte lämnas att jäsas i aluminiumpannan.

krossa druvor

Efter att saften har pressats ut hälls den i en mer lämplig behållare för jäsning: träfat, behållare i rostfritt stål, behållare tillverkade av högkvalitativ plast- eller glasflaskor för vin som är bekant för alla.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa