De bästa sätten att göra förstärkt vin hemma

Många nybörjare tillverkare vet inte varför de sysslar med att fixa en vinkopp. Experter rekommenderar att göra detta, eftersom hemlagat vin innehåller en låg andel alkohol, vilket gör det ganska svagt. Detta kommer att göra att drinken snabbt förlorar sin doft och smak. Därför rekommenderas det att du i förväg bekanta dig med beredningen av berikat vin från druvor hemma.

Vad är det för?

Innan du börjar fixa måste du bekanta dig med den här proceduren.

Det finns flera huvudskäl som du behöver bekanta dig med i förväg:

 • Tidigt stopp av jäsningen. Fästning görs för att stoppa jäsningen. Detta görs för att bevara smaken av vörten under lång tid.
 • Acceleration av förtydligande. Den berikade drinken klaras på egen hand utan ytterligare användning av lera eller gelatin.
 • Förebyggande av re-fermentering. Ibland fermenteras vinedrycker, vilket resulterar i en försämring av smaken. Därför rekommenderas det att fästas ihop så att det inte jäser igen i framtiden.
 • Öka lagringstiden. Limning görs så att den beredda drinken inte förstörs under lång tid.

Hur fixar jag vin hemma?

Det finns fem vanliga sätt att fixa en hemlagad vindrink.

berikat vin

Vodka eller alkohol

Oftast hålls ungt vin tillsammans med vanlig vodka eller alkoholhaltig vätska. Alkoholisering utförs med hjälp av följande ingredienser:

 • ett pund granulerat socker;
 • fem kilo druvor;
 • liter alkohol.

Ibland är det nödvändigt att lägga till mer socker. I detta fall är det emellertid nödvändigt att noggrant följa andelarna så att mer än hundra gram socker inte används per liter vätska.

Först knådas druvbären med dina händer, varefter de flyttas in i en kastrull och lämnas för att infusera i 3-4 dagar. Sedan tillsätts socker till blandningen, blandningen hälls i burkar, täcks med en vattentätning och infunderas i en halv månad.

Tillsätt alkohol till blandningen när jäsningen slutar. Alkoholvätskan filtreras och lämnas i ett kallt rum i tre veckor.

alkoholtest

Socker

Vissa människor vill inte lägga till alkohol i vinkoppen och använder därför andra sätt att fixa. Du kan stärka vin inte bara med alkohol eller vodka. För att göra detta kan du också använda vanligt socker, som alla har.

Innan du börjar proceduren måste du göra en beräkning och bestämma den exakta mängden granulerat socker. Experter rekommenderar att du lägger till 100 gram socker till varje liter wort.Detta räcker för att öka styrkan i drycken med fem procent. Tillsätt dock inte för mycket, eftersom detta kommer att stoppa jäsningen och försämra drinkens smak. Om dessertviner hålls samman upplöses socker direkt i vinvätskan. Samtidigt läggs det gradvis till, varannan 2-3 i en vecka.

hink med dryck

Frysning

För att öka graden av alkoholhaltig dryck rekommenderas det att frysmetoden används. Denna metod är baserad på skillnaden mellan vinalkohol och vattenmolekyler som ingår i drycken. Faktum är att vattenmolekyler kristalliserar, men alkoholer gör det inte. Detta leder till det faktum att efter frysning ökar vätskans styrka avsevärt.

För att hålla vinet ihop måste du lägga flaskorna med vätska i frysen i 5-6 timmar. Allt vatten i behållarna fryser och alkoholen förblir i flytande tillstånd. Därefter hälls den i separata flaskor. Resterande is kan lämnas och användas för att lägga till teet. Det är värt att notera att den förseglade drycken är flera gånger mindre än den ursprungligen var. 6-8 liter vin kommer från 15 liter.

frysa drinken

Pastörisering

För att öka drinkens styrka rekommenderas att den så kallade pastöriseringen utförs. Under denna procedur värms vätskan upp till sextio grader. I detta fall bör processen pågå i en timme. Du kan också värma vinkompositionen till åttio grader. I detta fall reduceras emellertid procedurens längd till en halvtimme.

Proceduren utförs i flera på varandra följande steg:

 • En termometer placeras i en flaska vatten, med vilken temperaturen kommer att bestämmas.
 • En behållare med termometer placeras i en vattenkokare, varefter flaskor vin läggs till den.
 • Den fyllda kastrullen placeras på en gasspis och värms upp till 60-70 grader.

Om du följer stegen ovan kommer vindrickan att bli 2-3 gånger starkare.

flaskbryggning

Svavelsyra

Under produktionen av vindrycker används ofta konserveringsmedel. Den mest populära är svavelsyra, vilket kan öka styrkan i drinken. Många erfarna vinproducenter använder denna ingrediens för att göra sitt vin starkare. Att fixera vätskan med svavelsyra kan bli av med farliga mikroorganismer som påskyndar försämringen av drycken.

Användningen av en sådan syra har emellertid vissa nackdelar. Om du till exempel lägger till för mycket av ett ämne blir drycken farlig för människors hälsa. Därför måste användningen av svaveldioxid vara mycket försiktig.

svavelsyra

Hur man gör hemlagat berikat vin

Det finns fyra recept som kan användas för att förbereda en stark hemlagad vindrink.

Från druvor

Druvvin tillverkat av mogna bär är särskilt populärt hos vinproducenter. Styrkan hos en sådan drink kommer att ges av vodka, som tillsätts under förberedelseprocessen. För att skapa en drink du behöver:

 • 3-4 kg druvor;
 • 300 ml vodka;
 • 300-400 gram granulerat socker.

Till att börja med bereds druvsaft, som överförs till ett mörkt rum för att sätta sig i 3-4 dagar. Sedan tillsätts socker till blandningen, varefter behållaren stängs med en gummihandske och lämnas i två veckor. Därefter filtreras vätskan, blandas med vodka och hälls i flaskor.

fästning från druvor

Körsbär

Du kan också göra ett starkt vin med röda körsbär. Drycken skapas av följande produkter:

 • 5-7 kilo bär;
 • fem kilo granulerat socker;
 • alkohol eller vodka.

Körsbären blandas med socker, täcks med ett lock och blötläggs på en kall plats i cirka två månader. Blandningen omrörs regelbundet så att det granulerade sockret upplöses snabbare. När jäsningen slutar filtreras blandningen och blandas med vodka.Vätskan hälls sedan i flaskor och överförs till källaren.

körsbär i badrummet

Från äpplen

För att göra starkt äpplevin behöver du:

 • 3-4 kilo äppelfrukter;
 • ett pund socker;
 • 350 ml jäst för varje liter blandning;
 • 200-250 ml alkohol.

Äpplen skärs i lika delar, skalas, kokas och hålls varma i tre dagar. Den beredda blandningen filtreras, varefter äppelmassan pressas ut. Därefter blandas blandningen med vin-degg och lämnas till jäsning.

Den fermenterade blandningen filtreras, alkohol tillsättes till den och hälls i flaskor.

äpplevin

Hallon

För att skapa en hallonvindrink behöver du följande ingredienser:

 • fem kilo mogna hallon;
 • 900 gram socker;
 • en halv liter alkohol.

Bären passeras genom en juicepress och blandas med lite vatten. Sedan infunderas de i sex timmar och pressas igen för att få juice. Socker och en liter vatten tillsättes blandningen. Därefter hälls allt i burkar och placeras på en vattentätning. Efter 10 dagar läggs socker till kompositionen, varefter det låter jäsa i en månad. Alkohol tillsätts till den jäsade vätskan.

en kopp hallon

Hur lagrar jag förstärkt vin?

Även om ett förseglat vin lagras bättre, måste det fortfarande lagras korrekt.

För långvarig lagring används en källare där temperaturen inte kommer att stiga över femton grader Celsius.

Slutsats

För att det beredda vinet ska lagras längre och bli starkare, är människor engagerade i att fixa det. Men innan detta måste du ta reda på hur du binder drinken och recept för dess beredning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa