Hur man bäst söt hemlagat druvvin, funktioner och ett klassiskt recept

När du gör hemlagat vin finns det många nyanser. Börjar från själva tekniken och slutar med det faktum att alkoholen i slutändan inte smakar som vi skulle vilja. Mycket ofta måste drinken dessutom sötas. Hur man sötar färdigt hemlagat druvvin så att det inte blir surt.

Vilket vin betraktas som söt?

Det finns flera sorter vin, beroende på sockerinnehållet. Drycken kan vara torr, halvtorr, semi-söt och söt. Du kan bestämma vilken av arterna den tillhör med innehållet av socker i kompositionen. I söta viner är sockerinnehållet minst 45 g / l.

Matlagningsfunktioner

Hemlagat vin kan tillverkas av alla druvsorter. Sorterna kan till och med blandas eller tillsättas med ytterligare bär och frukt. Gängarna skördas i slutet av september eller början av oktober, när frosten träffar. I frysta druvor är sockerinnehållet högre. Det viktigaste är att ha torrt och soligt väder under samlingen.

Efter att buntarna har samlats sorteras de ut, frukt med mögel kastas bort. Sedan börjar de omedelbart laga mat. Det viktigaste är inte att tvätta de råvaror som används innan processen påbörjas. Skinn av druvor, frukt och bär innehåller vildjäst, varför jäsningsprocessen äger rum.

Behållarna där drycken ska jäsas måste vara helt rena. Du kan använda träfat eller stora glasflaskor.

häll socker

Regler för ingrediensval

För beredning av alkohol kan du använda vilken frukt och bär som helst. Sorterna kan till och med kombineras. Tack vare detta kan du få ovanliga smaker av drycken.

Du kan använda övermogna frukter, men inte omogna. När man använder omogna frukter kommer jäsningen inte att ske lika aktivt.

Förutom frukt och bär kräver matlagning socker, vatten, russin. I vissa fall är det nödvändigt att använda vinjäst om jäsningen inte börjar på länge.

olika bär

Klassiskt recept på dessertvin

Den behöver bara två ingredienser för att laga mat.

Vilka ingredienser krävs:

  • druvor av valfri sort (eller andra bär);
  • strösocker.

Hur man lagar mat hemma:

  1. För att jäsningsprocessen ska äga rum tvättas inte bären.
  2. Lägg buntarna i en stor emaljskål, krossa dem med händerna eller med en kross för att få mycket juice.
  3. Sedan måste behållaren täckas med gasväv och tas bort till ett varmt, mörkt rum i 4-5 dagar. Två gånger om dagen måste massan omröras med en träspatel.
  4. När druvorna börjar stiga, pressa juicen genom ostduken. Häll det i burkar och tillsätt granulerat socker för att göra vinet sötare.
  5. Efter ett tag bör vätskan bli lättare och bubblorna slutar att dyka upp, du kan filtrera dryck försiktigt och stänga den med en kork. Det viktigaste är att jästen inte hamnar i rena flaskor.
  6. Placera flaskorna på en sval plats i ungefär en månad. Under denna månad måste drycken hällas i rena flaskor tre gånger för att separera den från sedimentet.

När vinet är klart rekommenderas det att förvara det på en sval plats, till exempel i kylen, eller så kan du sänka flaskorna ned i källaren.

vindrink

Hur kan man söta den färdiga drinken om den visar sig vara sur?

Ganska ofta, om proportionerna inte beräknades korrekt, visar drinken sig vara sur och du måste lägga till ytterligare socker till den. För att göra ett sött vin måste du lägga till sötningsmedel i ett av stadierna för beredningen. Detta görs bäst när vinet slutar att jäsas och steget att separera drinken från sedimentet börjar. Du kan prova det, och om det blir surt, söt det. Blanda väl och låt infusera ytterligare några veckor.

produkt introduktion

Hur man sötar torrt vin

Om drycken visade sig vara väldigt sur uppstår frågan om hur man gör den sötare och trevligare för smaken. Drycken kan visa sig vara för sur, inte bara på grund av bristande överensstämmelse med proportioner, utan också på grund av egenskaperna hos de olika druvorna som används. Om en sort med lågt sockerinnehåll används, blir drycken från den inte söt.

En del människor tror att om du lämnar drinken för att infusera under lång tid, så kommer den med tiden att få en söt smak. Men det kan bara bli mer transparent eller lättare, men det kommer fortfarande inte att få sötma. I det här fallet måste du ta till dig ytterligare åtgärder.

körsbär för en drink

Du kan lägga till socker redan i det skede då alkoholen är helt klar och det är planerat att tappa drinken. Sedan måste den blandas noggrant och lämnas i flera veckor till. Detta kommer att göra vinet ganska sött, men inte särskilt starkt.

Man bör komma ihåg att torrt vin smakar och bör vara surt. Detta är inom det normala intervallet, så du bör inte hälla så mycket socker i det som möjligt, om bara drinken är söt. Så du kan bara förstöra det.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa