Hur du trycker på druvor på vin hemma och skapa en press med dina egna händer

Processen för att tillverka hemlagat vin innehåller flera etapper. En av dem är att knåda bär för att få en stor mängd juice från frukten. Det är värt att utföra proceduren korrekt. Eventuella misstag kommer att leda till en försämrad arom och smakegenskaper hos den färdiga drinken. Därför undrar nybörjare i tillverkningen av en produkt ofta hur man bäst krossar druvor på vin. Detta kan göras med olika metoder.

Sätt att pressa druvor

Det är tillåtet att pressa druvor på olika sätt:

 • ben;
 • manuellt;
 • pressar eller krossar.

Hur man krossar druvor hemma

För att knåda druvorna och få ett läckert vin som ett resultat bör du följa vissa regler.

Vi trycker med fötterna

Druvorna krossades av deras fötter redan före tillkomsten av mekaniska apparater. För detta sattes frukterna i träfat, varefter de knådades med fötterna. Denna process kan ta upp till 10 timmar om dagen.

Man trodde att det var med fötterna att det var lättast att pressa ut den maximala mängden juice. Denna metod hjälper till att krossa bär, släppa näringsämnen från skalet och rengöra massan.

Med dina fötter kan du känna hela frukter och kalla områden, vilket negativt påverkar jäsningen.

krossa druvor

Men denna metod har nu tappat sin popularitet. Den största nackdelen med förfarandet är bristen på hygien. Metoden används av små tillverkare eller amatörer.

Pressar och krossar

För att bearbeta en stor mängd råmaterial är det värt att välja specialverktyg. Funktionsmekanismen för anordningarna är baserad på rörelser hos axlar som roterar i olika riktningar. De pressar frukten, vilket leder till frisättning av juice.

mekanisk krossmaskin

Det finns olika alternativ för krossar, som alla har vissa funktioner:

 1. Med en kamavskiljare. Denna detalj gör att du kan separera frukten helt från borsten. Tack vare detta är det möjligt att undvika förtäring av garvningskomponenter från kammarna i drinken. Separatorer skiljer sig i design.
 2. Utan kamavskiljare. Användningen av en sådan kross bromsar juiceproduktionsprocessen, eftersom råvarorna kräver beredning. Innan proceduren genomförs är det värt att separera frukterna från stammen.
 3. Rullkamavskiljare. Sådana anordningar hjälper till att bearbeta druvor på samma sätt som det görs i en produktionsmiljö. I detta fall pressar axlarna ur juicen ur frukten, varefter vörten filtreras med en kamavskiljare. Avståndet mellan axlarna är justerbart. Det bestäms av druvsorten. Standardalternativet betraktas som ett gap i benets storlek.
 4. Påverkan centrifugala enheter. De kan vara horisontella eller vertikala.Funktionsmekanismen är baserad på motorns slagkraft. Det gör 300-400 rpm. Krossen har dessutom en kamavskiljare som tar bort massa från juicen.

Använd inte saftapparater för vin. Under termiskt inflytande störs ämnets struktur. Som ett resultat kan vinen inte beredas.

verktyg tillverkat av trä

Handverktyg

Om det finns lite råmaterial är det tillåtet att pressa ut det med dina händer. Det är också tillåtet att använda handverktyg. Om du planerar att utföra proceduren med händerna, bör du tvätta dem väl och ta på dig handskar. Det rekommenderas att knåda bären långsamt. I det här fallet bör dina händer vara nära behållarens botten.

Det är tillrådligt att juicen inte kommer i kontakt med metall. Ett undantag är rostfritt stål. Annars finns det risk för försämring av drinkens smak och förekomsten av oxidationsprocesser.

Det är också tillåtet att använda en träkavel för att förbereda druvorna. En stöt är också ett bra alternativ.

För att påskynda bearbetningsprocessen, använd en borr eller skruvmejsel med en blandarformad infästning. Den här metoden kräver inte ytterligare verktyg. Men i en sådan situation är det inte möjligt att bryta alla druvorna. Små fragment av åsar tränger in i massan med frukt.

att få vätska

Hur man gör en press för att pressa druvor med dina egna händer

Pressar gör produktionen av vinjuice mycket enklare. Armaturen inkluderar en ram, en fat, en pall. Den innehåller också en pressanordning, ett nät med små hål och en strömskruv.

För att skapa en enhet är det värt att ta två rör, som kommer att spela rollen som stativ. Deras diameter bör vara 22 millimeter. Fäst sedan en profil på dem genom att svetsa. Den måste ha en U-form. Dess höjd bör vara sådan att muttern passar väl inuti. En klämma bör placeras vid rörets botten. Med sin hjälp är pressen lätt fäst i fönsterbrädan.

För att göra ramen är det värt att använda träblock. Deras tvärsnitt bör vara 4x10 centimeter. Produktens längd bör vara 60-70 centimeter. Rullarnas storlek påverkar fästets bredd. En lämplig parameter är 20 centimeter.

tryck för att vrida

Avståndet mellan stängerna måste matcha trummorna. För pressen är det värt att använda korrugerade rullar. Deras djup bör vara upp till 3 centimeter. Rullarna bör styras mot axlarna på ett spiralformat sätt.

Med ett intervall på 10 centimeter är det värt att göra skift. De bör vara 2 centimeter. Därefter fästs enheten på ramen med lager. Rullarna roterar med olika hastigheter. Därför måste växlarna ha olika diameter.

Vi rekommenderar att du lägger bär i en hink. Det bör ha en pyramidform. Det rekommenderas att placera skopan på tvärskenor. Avståndet mellan skopan och rullen hålls till ett minimum. Det borde inte vara mer än en centimeter.

handgjorda

I hjärtat av pressen bör ett kärl för ansamling av juice. För korrekt pressning av frukten måste luckorna kontrolleras. De hjälper till att hålla frön intakt, vilket resulterar i ett utsökt vin av hög kvalitet. Skadade ben gör drinken bitter. Detta beror på det stora antalet solingelement.

Korgen är tillverkad i rostfritt stål. Tjockleken bör vara 2 millimeter. Det rekommenderas att separera delar av råvaror med distansavstånd. De är tillverkade av 2 skivor av stål och fixeras med punktsvetsning. De gör hål 3 mm i storlek.

järnkorg

Ofta misstag

När man gör juice gör obekanta vinproducenter följande misstag:

 • använd metallfat;
 • sätta kammar i produkten;
 • slipa benen;
 • använd en juicer.

Det finns ganska många sätt att få druvor för att tillverka vin. Tack vare detta kommer varje person att kunna välja lämpligt alternativ.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa