Fyra enkla recept för att göra kaprifol vin hemma

Lätt surhet plus subtil aroma. Kaprifolvin, tillverkat hemma med ett enkelt recept, visar inte dessa egenskaper omedelbart. Efter jäsningens slut går flera månader. En vinproducent som har visat tålamod kan vara stolt över resultatet av hans arbete. Du kan bjuda in alla dina vänner till hemprovningen.

Funktioner för att göra vin från kaprifol

Drycken är tillverkad av kvalitetsråvaror. Mogna exemplar väljs utan tecken på förfall, spår av mögel, skador. Patogener fångade i vörten kommer att störa jäsningsprocessen. Vin fungerar inte.

De bär som plockas i deras trädgård tvättas vanligtvis inte. Om det sköljs, låt fukten förångas helt före användning. Jäsningstanken rengörs. Inga patogena mikroorganismer får finnas kvar på väggarna.

Tips för nybörjare:

 1. Det finns levande mikroorganismer på kaprifolskinnet. De kallas vildjäst. De är involverade i jäsningsprocessen. Om bären inte tvättas kan du göra vin utan kommersiell jäst. För att öka antalet gynnsamma bakterier skördas kaprifol för hemlagat vin inte omedelbart efter regn.
 2. Behållare för mejeriprodukter, pickles är inte lämpliga för vin. Det finns många mikroorganismer på dess väggar som försämrar smaken av en alkoholhaltig dryck.
 3. Surdej från vatten, bär, socker blandas varje dag. Mögel kommer att bildas i massan om detta inte görs.
 4. Fermenteringstanken fylls med massa med ⅔ volym. Lämna plats för gasen som släpps ut under jäsningen.
 5. Gynnsamma mikroorganismer fungerar bäst vid 20-25 ° C.
 6. Vinflaskor placeras horisontellt. Kork som är fuktad med vin torkar inte ut.

kaprifol bär

Hur man gör kaprifol vin hemma

I juni finns det många saker att göra i trädgården och trädgårdsplanen, det är svårt att skära ut ett fritt ögonblick. Med ett enkelt recept till hands kommer det att ta lite tid att bearbeta kaprifol och göra vinet.

Professionellt recept

Denna metod används om det finns många bär. Råvarorna sorteras ut innan de läggs, tvättas, hälls sedan i en stor behållare, lite vatten tillsättes. För 1 kg av den totala vikten, lägg 50 g socker. Bären fermenterar i 3 dagar.

De utsöndrar juice. Den är tömd, den tjocka massan vrids ut. All vätska hälls i ett fermenteringskärl. Pressningar hälls med vatten i 3 dagar. Pressa ut den fjärde dagen. Juicen som erhölls tillsätts till vörten från första pressningen. Häll i 400 g socker, blanda.

att göra vin

Massan vandrar under en vecka. Tillsätt sedan 200 g socker för varje liter vätska. Fermentationen varar ytterligare en vecka. Sedan filtreras vinet. Få beredskapen vid en temperatur av 10 ° C. Vin, klart att dricka, lyser.

Det enkla sättet

Det enklaste receptet innehåller bara 3 ingredienser. Bär, granulerat socker, vatten. Andelen råmaterial är följande:

 • kaprifol - 1 del;
 • vatten - 1 del;
 • socker - ⅔ del.

Bären krossas med en träkross, halva sockret och allt vatten tillsätts. Blanda bärmassan, täck med en duk servett eller två lager gasväv. Vid rumstemperatur fermenterar massan i cirka 4 dagar.

behållare med produkten

Tecken på normal jäsning bör visas inom 6-12 timmar. Deras beskrivning:

 • en hatt av skum, bär;
 • väsa;
 • sur lukt.

Lägg till socker om de är frånvarande. Lägg inte till mer än ⅒ av den totala massan. Den femte dagen filtreras massan, kakan pressas ut, vätskan hälls i en jäsningstank. De fyller upp till toppen. Lämna utrymme för gaser som kommer att släppas under jäsningen. Häll i ⅓ av återstående socker. En handske läggs på halsen.

5 dagar går. En liten vört dräneras från flaskan. Lös i den 60% av återstående socker. Den resulterande sirapen hälls i en jäsningstank till vörten. De satte slutaren. Socker tillsätts den 5-6: e dagen. Worten fermenterar i 1-1,5 månader.

Slutet på fermenteringsprocessen kontrolleras.

utseendet på skum

Ungt vin dekanteras genom ett tunt rör och lämnar ett sediment i botten av jäsningstanken. Tappade den. Den hälls under själva kontakten för att minska kontakten med syre. Drycken får mogna. Han skickas till ett mörkt, svalt rum i 2-3 månader.

Alternativ utan att tillsätta vatten

Ta 2 kg bär och 500 g socker. Kaprifol tvättas inte. Det är sorterat, tar bort bortskämda prover, krossas till en homogen massa. Potatismos tillverkas med en köttkvarn eller mixer. Massan hälls i en burk. Halsen är stängd med en duk servett, bunden med ett band.

Jäsningstanken placeras i 2-3 dagar i ett mörkt, svalt rum. Bärmassan bör ge juice. Det dekanteras den 3-4: e dagen. Massan pressas ut. Tillsätt 1 msk. socker, blanda. Efter en dag pressas den ut. Juicen (worten) hälls i ett jäsningskärl.

rör om med en sked

Massan kastas bort. Hon gav allt. Häll det återstående sockret i flaskan. En handske läggs på halsen. Den stiger om det är aktiv jäsning. En månad senare faller det av. Detta är en signal som indikerar fermentationens slut.

Kaprifolsvinet är inte klart ännu. Du kan dricka det på en månad. Under tiden tappas den försiktigt från resten genom ett tunt rör. Buteljeras. Förvara för förvaring.

Hälla från kaprifol

Det är lättare för en nybörjare vinmakare att behärska tekniken för att tillverka likör från säsongsbetonade bär och frukt. Honeysuckle börjar sjunga i början av sommaren. Det smuldrar inte. Lätt att montera. Bären är rena, så du behöver inte tvätta dem.

likör på bordet

För hemlagad likör ta:

 • 4 delar bär;
 • 1 del vodka;
 • ⅓ en del av vattnet;
 • ⅓ del av socker.

Tvätta kaprifol om så önskas. Kasta i ett durkslag så att allt vatten är glas. Häll i en icke-oxiderande (emaljerad) behållare. Häll i vatten. Tillsätt socker. Laga mat. Kontrollera kokning. Ta bort från elden när alla bär spricker. Häll i vodka, du kan moonshine.

glas karaffel

Häll massan i en burk. 3 veckor att insistera. Placera behållaren i garderoben, garderoben. Solljus påverkar negativt processerna i banken.

Sila den färdiga likören, kör genom ett bomullsfilter, häll i glasflaskor.

Villkor för lagring

De första 2-3 månaderna kontrolleras flaskorna för sediment. Om det visas hälls vinet i en ren flaska. Sila genom ett rör med liten diameter. Förvara hemlagad alkohol i 2-3 år vid en temperatur av 5-15 ° C... En torr källare är en idealisk förvaring för hemviner. Den har en konstant temperatur, luftfuktighet och inget naturligt ljus.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa