4 enkla hemlagade gröna druvvinrecept

Nu erbjuder marknaden det bredaste utbudet av alkoholhaltiga drycker. Vitt vin förtjänar särskild uppmärksamhet, som är gjord av frukt av ljusa, gröna druvor. Den har en trevlig, lätt arom och en rik, delikat smak. Beroende på hur mycket socker som tillsätts vid förberedelsetiden kan du få både sött, halvtorrt och torrt vin.

Egenskaper hos vitt druvvin

Vin har många gynnsamma egenskaper för människokroppen, naturligtvis, när de används i mått. Men för alla dess fördelar kan denna dryck också skada en person, särskilt med missbruk eller närvaron av kroniska sjukdomar.

Fördel

Den har ett högt innehåll av spårämnen, vitaminer och eteriska oljor, mycket högre än i druvsaft. Vin förbättrar matsmältningen avsevärt, värmer upp aptiten och hjälper till bättre absorption av proteiner och järn. Det främjar avlägsnande av gifter från kroppen, inklusive fria radikaler, som orsakar stor skada på den. Drycken hjälper också till att bekämpa förkylningar och används för att förhindra virussjukdomar.

Skada och kontraindikationer

Skadan från användningen av vin kan manifestera sig när den dagliga tillåtna dosen av drycken överskrids, vilket är 120-150 milliliter. Väsentligt missbruk av vin leder till störningar i den normala funktionen hos sådana inre organ som njurarna, levern, matsmältningsorganen och könsorganen. Det finns också allvarliga störningar i människans psyke.

full man

Vin rekommenderas inte för personer med dåliga tänder, eftersom syrorna i drinken korroderar tandemaljen. Det är farligt att använda billiga, lågkvalitativa eller helt enkelt oöppnade viner framställda i strid med tekniken, från tvivelaktiga råvaror och andra obegripliga ingredienser. Annars kan allvarliga allergier, en fruktansvärd huvudvärk och till och med en astmaattack uppstå.

Lämpliga sorter för vinframställning

Produktionen av högkvalitativt, smakligt och aromatiskt vin beror direkt på det rätta valet av en lämplig sort. Just nu är de bästa sorterna för vinframställning:

 • Chardonnay;
 • Sauvignon;
 • White Muscat;
 • Sylvaner;
 • Kokur;
 • riesling;
 • isabel;
 • Förstfödde av Magarach;
 • Feteasca;
 • Müller-Thurgau.

maharachs förstfödde

Krav på köksredskap

Du kan förbereda och lagra vin i olika behållare. Glasflaskor och flaskor, fat och fat gjorda av al och ek, rostfria behållare samt burkar och fat tillverkade av högkvalitativa polymerer är lämpliga. Men det sista alternativet är endast lämpligt för kortvarig lagring av drinken.

Emalj och till och med aluminiumskålar används för att krossa juicen, men sedan måste den hällas i andra, mer lämpliga behållare för säker jäsning.

Hur man väljer ingredienser

För beredningen av sådana viner väljs sorter med önskat förhållande mellan socker och syror, samt med en hög grad av juiceutbyte. Kvaliteten på den framtida drinken beror direkt på detta. Dessutom måste mustet jäsa naturligt utan att tillsätta jäst, detta beaktas också när man väljer en sort.

Gröna druvor

Hur man gör vitt vin hemma

För att förbereda läckra, aromatiska, söta, halvsöta eller torra vin måste du välja rätt råvaror och följa anvisningarna från beprövade recept.

Torrt vin

Torra viner anses ha ett lägsta sockerinnehåll (högst 0,3%) eller inget socker alls. Som ett resultat av jäsning med jäst bearbetas all fruktos i juicen, men beredningen är inte sötad särskilt. För att tillverka en sådan dryck krävs råmaterial av hög kvalitet; sådant vin anses vara naturligt och särskilt hälsosamt.

vin i glas

Ett beprövat recept hjälper dig att skapa bra hemlagat vin. Nödvändig:

 • druvor (med en sötma på minst 15%) - 20 kg.

Steg för steg matlagning:

 1. Först tvättar de alla behållare som krävs för att förbereda en drink och torka av dem. Detta skyddar arbetsstycket från obehagliga luktar och mögel.
 2. Nu sorteras bären ut. Alla omogna, ruttna och bortskämda frukter kastas. De kan förstöra drinkens smak - den blir syrlig och sur. Frukten tvättas aldrig så att vörten jäser väl.
 3. De valda frukterna måste krossas för hand, frönna måste vara intakta, så att pressen inte är lämplig. Massan och huden innehåller enkla ämnen som spelar en viktig roll i att forma drinkens smak. Det är därför manuell krossning skapar den perfekta miljön för jäsgjäsning.
 4. Nu hälls vörten i en glasflaska (behållaren fylls till 3/4 av sin volym) med en bred hals som är täckt med gasväv. Nu måste du lägga behållaren på en varm plats (med en temperatur på +20 C ... + 25 C grader) under en dag.
 5. Efter att massan pressats genom ostduken och den rena juicen hälls i en flaska med en smal hals för efterföljande jäsning. En medicinsk handske läggs på halsen eller en vattentätning installeras.
 6. Behållaren placeras i en källare eller skafferi med en temperatur från +16 ° C till + 28 ° C. Billet lämnas att jäsa i 1-1,5 månader, och sedan hälls det unga vinet försiktigt i flaskor. De förseglas med lock och placeras i en källare med en temperatur på +6 ° C till +16 ° C under en månad. Efter denna period kommer smaken att mjukas och vinet är redo att dricka.

vätska i en kanna

Halvsöt

Att göra hemlagat vin med dina egna händer är inte så svårt som det verkar i början. Men det kommer att ta uppmärksamhet, tålamod och strikt följa anvisningarna i receptet. Nödvändiga ingredienser:

 • druvor - 10 kg;
 • granulerat socker - 3 kg.

Steg för steg matlagning:

 1. Druvorna sorteras ut och tar bort ruttna bär. Det finns inget behov av att tvätta dem - det finns jäst på ytan av frukten, tack vare vilken vörten börjar jäsas.
 2. Frukten hälls i en emaljskål eller kastrull och krossas väl på vilket sätt som helst. Efter att behållaren täckts med gasväv och läggs på en varm plats i 5 dagar. Och du måste röra om massan med en träspatel flera gånger om dagen.
 3. Efter de första tecknen på början av jäsningen - bären börjar flyta till ytan - placeras all massa i ett durkslag, och druvsaften filtreras genom ett skikt av gasväv i en glasflaska. Sedan hälls socker, rörs om, och en medicinsk gummihandske som är genomborrad på flera ställen sätts på flaskans hals. Den är tätt fixerad med ett elastiskt band. Själva flaskan måste fyllas till 2/3 av volymen, vilket ger plats för gaser.
 4. Om några veckor kommer vinet att sluta spela - handsken kommer att sluta svälla och falla av.Nu måste du göra en provsmakning för att bestämma sockernivån. Om beredningen är sur, tillsätt mer socker och låt det stå några veckor till. När drinkens smak normaliseras filtreras den igen och hälls i glasflaskor. Sedan förseglas de med korkar och placeras i en sval källare i 2-3 månader. Efter denna period kan vinet konsumeras på ett säkert sätt.

alkoholhaltig dryck

Ljuv

Söta viner inkluderar 55-80% socker. För att få en högkvalitativ dryck väljs de mest saftiga, mogna och till och med övermogna grupper med maximal sockerinnehåll. Matlagning börjar med beredningen av dessa ingredienser:

 • druvor - 10 kg;
 • socker - 3 kg.

Steg för steg matlagning:

 1. Efter sortering av frukterna krossas de för att få saft och vörten får sätta sig.
 2. Socker hälls i arbetsstycket och omrörs ordentligt.
 3. En vattenförsegling sätts på flaskan och arbetsstycket lämnas att jäsa i 3 veckor.
 4. Därefter separeras det unga vinet från det bildade sedimentet, stängs med en kork och lämnas i ytterligare 2 månader.
 5. Nu filtreras drinken igenom ostduken, hälls i glasflaskor, korkas och placeras på en sval plats (källare, källare) i 8 månader. I slutet av terminen är det söta vinet klart att dricka.

bagels och vin

Isdryck

Nu blir en intressant och välsmakande drink mer och mer populär - isvin tillverkat av lätta druvor. Många tror att en kvalitetsprodukt endast erhålls på fabriken. Men detta är i grunden fel - utmärkt isvin är lätt att göra hemma.

Du kommer behöva:

 • frukt av vita druvor - 1,5 kg;
 • socker - 1,5 kg.

Matlagningsfunktioner:

 1. För att få en riktigt välsmakande drink är det viktigt att välja exakt halvmogna bär. Teknikens höjdpunkt är att frukterna fryses innan du pressar ut saften. Det är tack vare denna procedur som drinken får speciell smak och förtrollande aroma, vilket är anledningen till dess växande popularitet.
 2. Därefter skiljer sig beredningstekniken inte från den som används vid produktion av vanligt vitt vin. Den enda viktiga funktionen är att hälla socker i arbetsstycket efter det sista, sista steget för filtrering av juicen.

isdrink

Lager för lagring

En öppen flaska vitt vin konsumeras inom tre dagar, varefter det förlorar sin smak och arom. För att förlänga denna period korkas och kyls flaskan. En effektiv teknik skulle vara att överföra från en större behållare till en mindre för att minimera luftgapet. I sin tur lagras flaskor förseglade med korkar i torra, ganska mörka, svala källare och källare.

öppna flaskan

Den optimala temperaturen är från +10 C till +14 C grader, då bibehåller vinet inte bara sin kvalitet utan fortsätter också att "mogna" och får smak och aroma. Dessutom är det önskvärt att flaskorna med drinken förvaras i ett horisontellt läge.

Några viktigare förhållanden för lagring av vin är frånvaron av främmande, skarp, obehaglig lukt och fullständig vila för behållare.

Fram till användningstillfället rekommenderas det inte att skaka, ordna om eller vända på dem.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa