Tekniken för att göra vin från frysta druvor hemma

Vin tillverkat av färska frysta druvor (is) anses vara en efterrättdrink. Principen för beredningen är baserad på termisk bearbetning av bär och att få en mer koncentrerad och söt dryck. Druvorna är fortfarande frusna på vinrankan innan jäsningsprocessen börjar. Mogna och friska bär används för beredning, detta hjälper till att göra drinken välsmakande och aromatisk.

Historik om isvinets ursprung

Tillverkning av vin från frysta druvor började på 1700-talet i Tyskland. Du kan läsa om detta i tyska dokument. På den tiden ansågs produkten inte populär, den producerades endast av amatörvinproducenter. Men redan i början av 1900-talet, när den pneumatiska pressen uppfanns, blev isvin en vanlig dryck som bereddes i många tillverkningsanläggningar. Närmare mitten av 1900-talet spridde produkten sig till Amerika och efter det nådde populariteten Ryssland.

Teknologiska subtiliteter

En isdryck anses vara svag, den innehåller endast 6% alkohol. I vissa fall stiger indikatorerna till 8%, men inte mer. I processen för framställning av produkten används druvor som har frysts naturligt. Vanligtvis skördas grödan när lufttemperaturen når 5 grader under noll. Ibland kommer frost inte länge, så vinproducenter väntar på det första gynnsamma ögonblicket, samtidigt som bärarna skyddas från mögel, insekter och fåglar. Det är mycket viktigt vid denna tidpunkt att ta hand om druvornas integritet för att inte påverka smaken på den färdiga drinken.

Det är värt att notera att för frysning anses den optimala temperaturen vara från -5 till -10 grader under noll. Vid -15 kan druvorna bli oanvändbara för vinframställning på grund av brist på juice. När skörden skördas krossas den och skickas till pressen. Vissa länder använder mer förenklade träningstekniker. Till exempel i Japan är bär konstfryst. Denna framställningsmetod producerar emellertid inte riktigt isvin.

Viktig! Fermenteringsprocessen i detta fall tar längre tid än vanligt. Detta beror på det höga sockerinnehållet i frysta bär. Det tar vanligtvis cirka 4-5 månader att förbereda produkten.

snö på druvor

Lämpliga druvsorter

När man skapar vin läggs huvudtyngden på hur bärbearbetningen bearbetas och inte på deras variation. Därför finns det inga tydliga krav här. Erfaren vinproducenter rekommenderar att du använder följande sorter:

 • Riesling.
 • Cabernet Franc.
 • Chardonnay.
 • Kerner.

Användning av andra typer av bär är också tillåtet.

blå druvor

Kvaliteten på den resulterande produkten

Vin tillverkat av frysta druvor bör vara lätt och söt. Den innehåller en lägre andel alkohol, så dryck anses vara dessert. Idag tillverkas och säljs drinken i många länder, men tillverkare lurar ofta kunder och levererar förfalskade produkter till butikerna. För att inte bli felaktig i ditt val bör du noggrant studera informationen på etiketterna. En kvalitetsprodukt har det islagda vinmärket, som kan översättas som ”fryst vin”. Om det inte finns någon sådan inskription är det bättre att inte köpa produkten.

frusen drink

Hur man gör vin från frysta druvor hemma

Färska, nyskördade druvor används för hemlagning. Processen kommer att kräva cirka 5 kg frysta bär, 2 kg granulerat socker och 6 matskedar vinjäst. När alla ingredienser är beredda kan du börja laga en eftermiddagsdrink:

 1. Ta bort de frysta frukterna från grenarna. Det är viktigt att ha tid att göra detta innan isen smälter.
 2. Lägg arbetsstycket i en djup behållare och slip det ordentligt. Det är bäst om proceduren utförs på en sval och väl ventilerad plats.
 3. Häll den erhållna saften efter pressning i en ren behållare, häll jäst i den och täck behållaren med gasväv. Lämna arbetsstycket i 2 dagar. Vätskeblandningen bör jäsas och börja snubla.
 4. Tillsätt därefter socker i massan, bland vinbasen ordentligt. Du måste vänta tills det granulerade sockret är helt upplöst.
 5. Lägg en medicinsk handske på behållarens hals, efter att ha gjort ett litet hål i den.
 6. I denna form skickas vinet till ett varmt rum och lämnas i en månad. Under denna period bör det börja jäsas.
 7. Sila produkten med ett gummirör. Du måste försöka förhindra att sediment tränger in i själva vinet, annars börjar det jäsas igen, vilket i slutändan påverkar smaken av isprodukten.
 8. Häll den filtrerade massan i glasflaskor och ta den till källaren i 2-3 månader. Under denna tid kommer vinet äntligen att infusera och få en söt smak.
 9. När tiden har gått passeras drycken igenom filtret och den färdiga produkten sänks ner i lagringskällaren.

ovanlig dryck

Viktig! Alkoholhaltiga drycker förvaras vid temperaturer från 0 till 6 grader Celsius. Stort antal kan skada drickens kvalitet.

Hållbarheten för isvin hålls på cirka 4-5 år. Det kan minska om viktiga punkter inte beaktades i kokningsprocessen.

Vissa vinproducenter rekommenderar att man dricker den färdiga produkten det första året, eftersom smaken kan förändras senare.

Hur man dricker isvin

Isvin anses vara en efterrättdrink, därför serveras det med lätta och delikata söta snacks. Det är tillåtet att kombinera det med olika typer av ostar, frukt och nötter. Denna kombination hjälper till att verkligen uppskatta smaken på bärprodukten. Eiswein serveras ungt, denna typ av vin brukar inte åldras på länge. Även om vissa typer av isdryck får en mer syrlig och träaktig smak under åldrandet, som är älskad av många kännare av vinprodukter.

glas is

Is vinstockar konsumeras kallt. Optimala indikatorer hålls på cirka 10-12 grader. Drycken serveras i glas som används för vitt eller rött vin. Det rekommenderas inte att blanda isvin med starkare alkohol.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa