3 enkla recept för äppelmassvin efter en juicepress hemma

Drycken, som är tillverkad av massan, har inte en så ljus aroma som från jäsad färsk frukt, den har låg socker, men den innehåller fiber som förbättrar matsmältningsorganens funktion. Om du inte kastar äppelkakan efter juicepressen kommer det jäsade vinet från avfallet inte att smaka bittert, det får en vacker nyans, men dryckens styrka kommer knappast att nå 12%.

Matlagningsfunktioner

Eftersom det finns mindre socker i kakan än i frukten, ökar dess andel, tillsätts sirap. Om massan används för att tillverka vin behöver avfallet inte pressas ut under lång tid. Det rekommenderas inte att pressa ut juice med frön som ger drinken bitterhet.

Kakan överförs till glas, fylld med vatten. En handske kan användas som vattentätning genom att sätta den på halsen på en behållare eller ett lock med en slang. Enkla prylar hjälper till att ta bort gas. I frånvaro av jäsning tillsätts vinjäst. När bubblor slutar att bildas på ytan hälls drycken genom ett rör utan sediment i glasflaskor, stängs med en propp och lämnas för att infusera på en sval plats.

Val av råvaror

Äpplen som odlas i landet eller i din egen trädgård är lämpliga för att pressa juice och för att göra vin. Lagerfrukter behandlas med kemikalier för att förlänga hållbarheten; när du använder sådana frukter för att förbereda en drink, tvättas de inte, men de torkas noggrant med en handduk.

Förutom socker kan du ta fruktos eller honung. Sådana produkter förbättrar smaken, är användbara för människor med höga blodsockernivåer.

äpplen på trädet

Hur man gör äppelkakevin hemma

En söt dryck tillverkad av saftavfall tillverkas i Medelhavsländerna av druvor. Det är inte svårt att framställa en sådan produkt av äppelmassa.

Enkelt recept

För att vinet ska få en ljus arom väljs frukt inte av en sort, utan flera. Äpplen Semerenko, Antonovka, Ranet har fast massa, behaglig lukt och sura anteckningar. För att förbereda en drink behöver du:

  • 10 glas vatten;
  • 4 kg massa;
  • 600 g socker.

Omedelbart efter att saften pressats över, överförs kakan till en stor handfat eller hink, filtreras, men inte kokt vatten hälls, hälls 1/2 del socker. Diskarna, täckta med gasväv, lämnas kvar i köket och ser till att massan stiger upp till ytan.

äppelkaka

Efter tre dagar filtreras vätskan, flaskan fylls, återstående socker tillsätts och drycken förvaras på ett mörkt ställe i 4 veckor. För att förhindra att luft samlas i behållaren måste locket ofta tas bort då och då.

När vätskan blir transparent packas den i flaskor, korkas, insisteras under ett helt år.

Några körsbär eller hallon läggs till vinet, och det får en rödaktig nyans.

spill i gasväv

Snabb väg

Det finns inget behov att lägga jäst i kakan som du inte vill kasta bort efter juicepressen. Äppelavfall fermenterar väl, mängden tillsatta ingredienser beror på massans fuktinnehåll, på den förväntade koncentrationen av vinet. För en rik drink:

  1. Kakan kombineras med socker, hälls med vatten i 3-4 dagar under omrörning för att lösa kristallerna.
  2. På den femte dagen filtreras massan från massan, vätskan skickas till behållaren, bär en handske på halsen eller installerar en vattentätning.
  3. Fermenterat vin tappas på flaska.

Drick drycken efter 5-6 månader. För att produkten ska få en ljus smak, använd 500 eller 600 g socker, 5 kg avfall, 2,5 glas vatten.

vätska i ett glas

Med äppeljuice

Under ett fruktbart år, när det inte finns fler burkar för kompott och fruktkonserver, och de insamlade frukterna av Antonovka inte kommer att pågå förrän på vintern, förbereder de juice, gör hemlagat vin av det. För att säkerställa jäsning, tillsätt russin eller lägg torr jäst med 2 tsk. för 4 liter dryck:

  1. Äppeljuice hälls i en glasburk, 2 eller 3 glas socker löses i den.
  2. Jäst späds ut i en separat skål, i kombination med en drink.
  3. En handske med hål läggs på behållarens hals.
  4. Behållaren placeras på en varm plats för jäsning.

När vinet blir ljusare anstränger det sig till flaskor, sänks ner i en källare eller källare i 4–6 månader.

För att förbättra drinkens färg tillsätts hallon, äppelskalan gör att smaken blir mer intensiv.

äpplevin

Vinlagring

Hemmagjord alkoholprodukt tillverkad av juice, färsk frukt eller kaka rekommenderas att hällas i mörka glasflaskor. Du måste hålla vinet vid 12-15 ° C, och fuktigheten i rummet bör inte överstiga 80%.

I avsaknad av en källare kan du göra hyllor på balkongen eller loggian, där dörrarna kommer att stängas tätt. Flaskor med torrt husvin rekommenderas att läggas horisontellt, med tiden blir drinkens smak ännu bättre.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa