11 enkla recept för att göra körsbärsvin steg för steg hemma

Hemmagjord vinframställning får popularitet varje år som en originalhobby och ett sätt att hantera överskott av skördar. Frukterna av olika fruktträd och bär som skördas från sin egen trädgård används som vinmaterial. Det är inte svårt att tillverka körsbärsvin hemma, överväg enkla recept för en alkoholhaltig dryck gjord av färska bär, kompott, juice och massa.

Finesserna för att göra vin från körsbär

Den utsökta doften av körsbärsvin och delikat tårta smak kommer att imponera även riktiga gourmeter. Handgjord körsbärsvin är ett riktigt mästerverk av hemlagad vinframställning. Dryckens egenhet och grunden för vinproducenternas tvister är huruvida man bör använda frön med frön som råvaror eller ta bort dem först.

Det finns inget samförstånd om denna fråga, någon tror att fuseloljor i körsbärsgrop släpps ut i drycken och är hälsoskadliga. Förespråkare av vin på körsbär med gropar tror att det inte finns någon fara för hälsan om groparna förblir intakta och inte delar sig, dessutom visar sig sådant vin vara mer syrligt och originellt i smak.

Hur väljer jag rätt råmaterial?

Det finns olika recept för att göra körsbärsvin. Receptet för att tillverka drycken beror huvudsakligen på de valda körsbärsråvarorna. Vin drycker tillförs färska körsbär, körsbärskompott, juice eller massa.

Fans av starkare drycker lägger vodka eller konjak till det färdiga vinet.

kompott i burkar

För att skapa olika nyanser av smak blandas vita vinbär, hallon, krusbär till körsbärslikör.

Hur gör jag körsbärsvin hemma?

För att göra vin hemma behöver du glasflaskor, silikonrör som är ungefär en meter långa, 1,5 centimeter i diameter. Varje vinproducent lägger till socker i tvätten efter smak, mängden sötningsmedel beror på sockerinnehållet i råmaterialet.

Hemlagat körsbärsvin infunderas på basis av naturlig jäsning, som varar cirka tre månader. Vinet måste filtreras tre gånger; om ett pressfilter är tillgängligt kan antalet rengöringar minskas.

körsbär

Klassiskt recept

Det traditionella receptet för att tillverka körsbärsvin är att skapa en drink baserad på färska bär. Frönen tas bort med viljan, hela bär krossas med en murbruk eller händer.

Den resulterande blandningen måste spädas med vatten i förhållandet 1: 1. Om målet är att tillverka torrt vin tillsätts inget socker, det räcker med att tillsätta jäst eller russinsurdej i stället.

vinflaskor

I det klassiska receptet behöver inte jäst tillsättas. Därför, innan de mosar bären i mäskan, tvättas de inte. Under 4-5 dagar jäser vinet, täckt med ett lock eller tät trasa, på en varm plats.

Efter 5 dagar är det nödvändigt att ta bort kakan genom att filtrera innehållet genom ostduken; det rekommenderas att göra alla förfaranden med handskar. Socker måste sättas till den resulterande vörten, men detta måste göras korrekt. En del av körsbärsörten hälls i en kastrull, där sötningsmedlet hälls, sätts på kaminen och värms till rumstemperatur, omrörs ofta sockret tills det är helt upplöst.

Viktig! Koka vörten och värm den över 30 Med det är det omöjligt, jäst och välgörande bakterier kommer att dö, jäsningsprocessen kommer inte att börja.

slang i en flaska

Den söta vörten hälls i huvudflaskan, sedan hälls återstående vört dit och vattentätningen är tätt stängd. Steget med "tyst" jäsning börjar, behållaren med vörten måste tas bort till en mörk, varm plats.

Efter 12 dagar tillsätt till "still" -varten en del socker i samma mängd som för första gången, kan du lösa sötningsmedlet i ungt vin. Låt drycken jäsa i ytterligare 25-30 dagar. Efter denna tid måste vinet filtreras från sedimentet. Vanligtvis utförs denna procedur med en slang eller ett pressfilter. Låt vinet ligga i en vecka, vindrickan börjar bli lättare. Ungt körsbärsvin är klart, om en person vill få en åldrig dryck, lämnas vinet att jäsa i ytterligare 3 månader, och drinken filtreras när fällningen faller.

röd vätska

Ett enkelt recept utan jäst och vodka

Körsbärsvin skapas på grundval av en naturlig jäsningsprocess, så det finns inget behov av att stimulera processen med jäst, liksom att fixa den färdiga drinken med vodka eller cognac.

En viktig nyans av ett enkelt recept utan jäst och vodka är användningen av otvättade bär i mosen, som behåller sin naturliga bakteriella bakgrund. Ett enkelt recept utan jäst och vodka är baserat på det steg-för-steg-klassiska receptet för framställning av körsbärsvin, som presenteras ovan.

jästfritt recept

Alternativ utan vatten

I det klassiska receptet måste körsbärsmassa förberedas och spädas med vatten i förhållandet 1: 1, men det finns ett alternativ för att göra körsbärsvin utan vatten. I det här fallet är smaken på vinet syrligt och färgen är mörkare.

Det är inte nödvändigt att lösa upp sockret i förväg, det läggs i lager mellan körsbärsmassan, så blandningen får jäsas i en månad, sedan öppnas vattentätningen, innehållet blandas, jäsningsprocessen aktiveras med förnyad kraft. Så fort det finns märkbart färre koldioxidbubblor separeras massan genom ostduken. Det renade vinet fortsätter att jäsas, när en fällning faller ut, filtreras drinken och fortsätter att stå.

fat frukt

Från körsbärskompott

Ett rationellt sätt att bearbeta outnyttjad körsbärskompott. För 3 liter kompott, använd en handfull russin. Alla komponenter blandas med socker, blandas noggrant och hälls i en flaska under en vattentätning.

Jäsningssystemet för drycken är detsamma som i det klassiska receptet: vörten separeras, jäsningsprocessen aktiveras, drinken filtreras (flera gånger om så önskas) och hålls. Efter tre månader hälls drycken i flaskor, för lagring måste de placeras i en källare.

dricka med vitaminer

Från körsbärssaft

Körsbärssaft är ett koncentrerat råmaterial för hemlagat vin, juicen kan fungera som konserveringsmedel och jäsningsprocessen kommer inte att starta, därför rekommenderas att du lägger jäst eller russin surdeg i behållaren när du använder körsbärsaft som tvätt. Mängden socker fördubblas.

Jästen måste användas levande, den mjukas in preliminärt i ett glas vatten vid rumstemperatur i cirka 40 minuter. Wort- och jästblandningen bringas till samma temperaturer (högst +25) C) och blanda försiktigt.

Vidare, när den första fällningen faller ut, filtreras vinet och får stå i 2 månader, filtreras sedan och hälles i förvaring.

hink med vätska

Från körsbärsmassa

Körsbärsmassa - en blandning av körsbärssaft med massa och hud, frön av bär, beredd för hand. En alkoholhaltig drink tillagas av körsbärsmassa enligt ett klassiskt recept. Vinframställningstricket, som överförts från generation till generation, är att bären krossas av händerna, men körsbären i sig tvättas inte.

Förstärkt vin

Körsbärsvin med ökad styrka bereds med tillsats av alkohol. Tillsätt 2 glas vodka för 15 liter wort, jäs vinet i källaren. Det är nödvändigt att lägga till "fixeringselementet" efter den andra filtreringen, en vecka före den slutliga tappningen av den färdiga drycken.

glas med drycker

Med tillsats av vit vinbär

Det ursprungliga receptet för körsbärsvin. Vita vinbär gör vinbuketten bredare och smaken blir rikare. För 3 kilo körsbärsmassa används 2 kg vit vinbärsmassa. Massan måste förberedas för hand och krossa bär med dina bara händer.

Det är inte nödvändigt att använda jäst och surdej, blandningen av körsbär och vita vinbär lämpar sig väl för naturlig jäsning.

Frysta körsbär

Frysta körsbär kan användas som råvaror för hemlagat vin. I detta fall är det nödvändigt att använda jäst eller surdej som jäsningskatalysatorer. Mängden socker fördubblas över mängden sötningsmedel i ett traditionellt recept.

en sked med bär

Med hallon

Körsbärs- och hallonvin har en rik ljusröd färg och söt arom. Hänvisar till uppfriskande drycker, många vinproducenter kallar denna dryck hemlagad sangria.

Bären blandas till en massa i förhållandet 1: 1. Gropar lämnas i körsbär. Bärblandningen späds med vatten, socker tillsättes, omröres och lämnas för att infusera för naturlig jäsning. Efter en vecka filtreras massan genom ostduken, och vörten fortsätter att jäsas, efter en månad utförs den första rengöringen av sedimentet. En månad senare är det unga vinet klart.

körsbärsvin

Vin med körsbärssylt

Körsbärssylt måste spädas med vatten i ett förhållande på 1: 1 och tillsätt russinsurdej eller jäst. Det finns inget behov av att tillsätta socker. Varten separeras genom ostduken 10 dagar efter jäsningsstart. Efter ytterligare 3 veckor tas drinken bort från sedimentet. Ytterligare åtgärder från vinmakaren beror på syftet att få ungt eller äldre vin.

Lagringsregler

Det är nödvändigt att lagra behållare med hemlagat vin på en mörk plats, den optimala lagringstemperaturen är +18 C. Begränsa ljuset och direkt solljus på flaskorna och kontrollera tätheten på slutna lock.

Den bästa lagringsplatsen är en källare eller skafferi.

Med förbehåll för alla lagringsvillkor lagras hembakade viner under flera år utan att förlora arom och smak.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa