3 enkla recept för att göra vin från druvblad hemma

Hemlagat vin från druvblad enligt ett enkelt recept är det bästa sättet att snabbt och enkelt förbereda en utsökt drink. En nybörjande hostess kan också hantera recept. För att vinet ska vara rikt, aromatiskt måste du naturligtvis välja råvaror av hög kvalitet.

Funktioner för att göra vin från druvblad

På hösten skördas skörden, och naturligtvis skördas mycket frukt och grönsaker. Skär torra skott för vintern och släng dem helt enkelt eller bränn dem. Få sommarinvånare samlar vinrankor och gör läckra vin av det - de vet helt enkelt inte att det är möjligt. I själva verket, från resterna av en växt som redan har överlevt sin egen, kan du göra en doftande alkoholhaltig dryck av rosa, vit färg, och om du försöker, till och med mousserande champagne.

För att förbereda vin måste du ta en speciell torr behållare (naturligtvis tvättas den noggrant i förväg).

Du kan ta en tre-litersflaska - detta är standardalternativet.

Råvaror är vinrankor och löv som skördas under hösten. Du behöver inte tvätta dem, men det är värt att hälla över dem med kokande vatten. Vinrankan, som skördas under hösten, torkas upp, vinet från det kommer att bli doftande, men det kommer inte att jäsas mycket. Men om du gör det från en vinstock som skördas på våren, kommer du att märka att drycken kommer att göras snabbt, den kommer snabbt att agera på människor.

De viktigaste tillskotten till vin är jäst, russin eller ammoniak. De fungerar som katalysatorer för naturliga processer.

vindruvsblad

Produktfördelar

Hemlagad alkohol i små doser är bra för din hälsa. De flesta läkare talar om sådana positiva egenskaper:

 • sänka blodtrycket;
 • förbättrad sömn;
 • avlägsnande av ångestsymptom;
 • frisättning av endorfiner;
 • eliminering av hjärt-kärlsjukdomar;
 • förebyggande av Alzheimers sjukdom.

Det rekommenderas att dricka upp till 50 ml om dagen. Om mer - detta kommer att leda till att alkoholberoende utvecklas. Men det är tydligt att flaskan inte kommer att förbli tom vid en bankett eller ett festbord. Hemlagat vin, jämfört med den butiksköpta genomsnittliga kvaliteten, är mer naturligt, det kommer inte att orsaka obehagliga symptom på en granatäpple på morgonen.

blad i vatten

Hur man gör vin från druvblad hemma

De som har sina egna vingårdar kan tillverka vin från druvor och vinstockar. Men du kan köpa dessa ingredienser från sommarboende, men i det här fallet kan du inte vara säker när de samlades in, om växten inte behandlas med kemikalier.

Jästfritt recept för vitt vin

Du måste ta:

 • 10 liter källvatten;
 • 2 kg druvor och blad;
 • 1 kg granulerat socker;
 • ett glas lätta russin.

Först måste du koka allt vatten i en separat behållare. Doppa huvudingredienserna som är förskållna i kokande vatten där. Det kokande vattnet ska täcka hela plantans yta utan att lämna torra områden. Ta bort från värmen och lägg i en tjock, varm handduk i köket i tre dagar.

vitt vin

Öppna behållaren efter tre dagar. Varten ska få en brunaktig nyans och smaka sur. Om detta händer filtreras urten, vinrankan och bladen kastas bort, drycken hälls i en ren burk. Om detta inte hände, vänta ännu en dag.

Nu måste du lägga till granulerat socker. Det tar 1 kg per 10 liter av kompositionen. Men tyvärr är det omöjligt att exakt ange volymen, eftersom varje vinstock är individuell. Sockernivån i den färdiga formen bör inte vara mindre än 21 procent - kontrollera med en hydrometer.

Rosiner, ammoniak läggs till drinken. De lägger burken på ett varmt ställe, medan det är nödvändigt att ljuset faller på den. Stark jäsning kommer att märkas inom en dag. De kontrollerar ständigt sockernivån - den bör inte bli lägre. Om detta händer, tillsätt mer granulerat socker.

Du kan förstå att vinet har berettts av att skummet faller av och färgen ändrats till en mörkare. Vanligtvis måste du vänta minst en vecka.

flaska hälla

Vin tappas på flaska. Kork tätt. Ibland släpps gaser. Den är klar att användas när den blir helt genomskinlig (men ett molnigt wortsediment kvar i botten).

Rosa drink

Det tas:

 • 10 liter vatten;
 • 2 kg vinstockar och löv;
 • 2 kg hallon;
 • 1 kg socker;
 • 150 g russin;
 • 3 g ammoniak.

Vinrankan och bladen kastas i kokande vatten, den resulterande kompositionen lindas, lämnas i tre dagar. Täck hallon med socker, tillsätt vatten och låt stå en dag. Blanda ingredienserna (ta bort alla ingredienser som inte är dricksvatten i förväg), tillsätt resten av ingredienserna. Låt att ströva på ett varmt och ljust ställe. Sockernivån bör inte sjunka under 21 grader.

rosa drink

Ett mousserande vin

För att göra champagne ta:

 • 12 liter vatten;
 • 2 kg vinstockar och löv;
 • 2,5 kg krossade druvor;
 • 4 matskedar jäst.

Växten indunstas med kokande vatten, lindas och lämnas i 3 dagar. Häll i en jäsningskärl, sätt på en punkterad handske. Lämna ett varmt ställe. Sortera, tillsätt druvor, jäst och socker efter 6 dagar. Låt jäsa på ett varmt ställe i en månad. Häll i burkarna efter att ha kontrollerat sockernivån (minst 21 grader). Kompositionen är klar om fyra månader.

mousserande drink

Lagringsvillkor och regler

Vitt, rosa vin lagras i upp till sex månader, champagne bevaras bäst i 8-12 månader. Lägg inte på cement (helst en träyta).

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa