Varför späda druvvin med vatten och de fyra bästa hemlagade recepten

Processen för att tillverka vin betraktas som en riktig konst, vars regler måste läras under flera år. Endast att känna till vissa förberedelsevillkor och exakt följa instruktionerna kan du självständigt skapa vin från druvbär med vatten hemma.

Varför utspäda vin

Traditionen att späda vin med vatten har funnits i mer än ett sekel, eftersom resultatet är en läcker och uppfriskande drink. Därför är många inte rädda och experimenterar med proportioner och använder inte bara röda utan också vita viner för att hitta sin ideala elixir.

Vin kan spädas i vissa fall.

För att släcka din törst

För att släcka din törst kan du ta ett vitt vin och kombinera det med vatten i ett förhållande på 1: 4. Med rätt kombination av vin med vatten dricker man lätt och orsakar inte stark och snabb rus. Dessutom fyller denna blandning kroppens vattenbalans och berikar den med värdefulla ämnen.

För att sänka styrkan och sötma

Vatten gör att du kan minska vinets sötma, om drinken innehåller en överdriven mängd socker, kännetecknas det av styrka och dess smak är söt. Tillsätt vatten för att minska alkoholens sötma och volym.

Viktig! Det rekommenderas att späda söta viner med vatten innan de dricker, eftersom sådana drycker förstörs under långvarig lagring.

vatten till vin

Inom folkmedicin

Representanter för traditionell medicin später alkohol med vatten för att behandla förkylningar och luftvägssjukdomar. Ett effektivt sätt är att blanda en flaska rött vin med 200 ml vatten, 2 msk. l. honung, kryddnejlika, muskot. Därefter måste kompositionen kokas och kokas lite, och slå på en långsam eld. Som ett resultat får du hemlagat glögg, som rekommenderas att dricka 200 ml hosta per dag. Det är nödvändigt att använda denna metod för behandling om kroppstemperaturen inte är förhöjd och antibiotika inte tas.

För religiösa ritualer

Kyrkans ministrar, som bedriver sakramentets förordningar, tjänar församlare med Cahors utspädda med vatten.

Denna metod hjälper också till att kontrollera kvaliteten på denna produkt. Om Cahors är verklig, förlorar den inte färg och aroma, när den späds ut med vatten, och surrogatet får en obehaglig lukt och grumlighet.

Cahors vin

Grundläggande regler för utspädning av hemviner

Späd vinet endast med destillerat, kokt källvatten.För att få en glittrande drink kan du kombinera de röda och vita varianterna av denna alkoholhaltiga produkt med kolsyrat vatten i ett förhållande på 1: 3.

Rött vin ska spädas korrekt med varmt vatten, kallt vin. Alla typer av produkter kan spädas, endast förstärkt alkohol bör inte utsättas för en sådan teknik, eftersom den i kontakt med vatten förlorar sin speciella smak och aroma.

Du måste också överväga en regel: vatten tillsätts till vin, och inte tvärtom.

vatten häller

Vinrecept med vatten

Flera framgångsrika recept för vin med vatten gör att du kan få en utsökt dryck som kommer att överraska dig med dess ursprungliga smak, arom och styrka. Innan du tillverkar är det viktigt att bekanta dig med de föreslagna metoderna och välja ett alternativ för dig själv enligt dina smakpreferenser.

Från Isabella

Nödvändiga komponenter:

 • 10 kg Isabella druvor;
 • 6 liter vatten;
 • 2 kg socker;
 • 10 g vinjäst.

druvskörd

Receptet innehåller följande processer:

 1. Mos druvorna och skicka dem till en kastrull i flera dagar för att börja jäsningen. Det är viktigt att täcka med gasväv och rör om regelbundet med en träsked.
 2. Pressa kakan efter 3-4 dagar, när jäsningen börjar. Koka vatten och tillsätt det socker och jäst, efter kylning till rumstemperatur, och blanda med jäsad juice.
 3. Installera en vattentätning eller handske på behållaren och lägg den på en varm plats. Vid en temperatur på 20-25 grader sker jäsning snabbare än i ett rum med en temperatur på 18-20 grader, men drinkens styrka kommer att vara lägre.
 4. Fermenteringsprocessen varar 21 dagar. Vid denna tidpunkt är det nödvändigt i slutet av varje vecka att tappa urten från sedimentet och tillsätt socker, om det behövs, efter smak.
 5. Efter att jäsningen är klar, dränera vinet från sedimentet och häll i flaskor, kork dem och förvara i ett rum med en temperatur på 8-12 grader.

Under 2-3 månader kommer vinet att mogna, dess styrka är 10-12 grader. För att öka drinkens styrka kan den spädas med alkohol, vodka.

Råd! Det rekommenderas att smaka det här hemlagade vinet efter 5 månader. Vid denna tid kommer den helt avslöja sin smakbukett.

produktflaskor

Från druvmassa

Kakan som återstår efter beredningen av juicen ska inte kastas. Du kan göra ett utsökt hemlagat vin av det. För detta behöver du:

 • 5 kg kaka;
 • 10 liter vatten;
 • 2 kg socker;
 • 10 g vinjäst;
 • alkohol.

Steg för steg recept:

 1. Lös upp jäst och socker i vatten och häll kakan med den resulterande lösningen.
 2. Skicka kompositionen till värme i 4 dagar, efter att ha täckt den med gasväv, under omrörning regelbundet.
 3. När jäsningen börjar, filtrera vörten i en ren flaska och pressa kakan väl.
 4. Installera en vattentätning eller en handske med ett hål i fingret.
 5. Så snart vinet är jäst dränerar du urten från vattnet igen och du kan lägga till socker med fokus på smaken.
 6. Kompositionen mognar under hela månaden. Töm det sedan från sedimentet och fixera med alkohol.
 7. Häll i en flaska och försegla ordentligt.

Förvara i källare i horisontellt läge, systematiskt vrida behållare. Ju längre drycken står, desto mer kommer smaken att avslöjas. Du kan börja dricka detta vin först efter 3 månaders åldrande.

druvkaka

Ingen tillsatt jäst

Du kan göra vin med vatten utan att använda jäst. För att göra detta måste du ha mogna druvor, eftersom ytan kommer att särskiljas av närvaron av ett bra lager vildjäst.

Ingredienser:

 • 10 kg druvor;
 • 4 kg socker;
 • 5 liter vatten.

Handlingens algoritm i enlighet med receptet:

 1. Lägg de krossade druvorna i en kastrull och lägg den på ett varmt ställe och täck med en gasduk. Från och med den tredje dagen bör råvarorna blandas tre gånger om dagen.
 2. På den tredje dagen, tillsätt socker, efter att ha löst det i 1 liter varmt vatten. Låt jäsa i ytterligare 2-3 dagar.
 3. Filtrera den jästa juicen i en separat behållare och pressa massan där, installera en vattentätning.
 4. Ta ett prov efter en vecka.Om vörten är sur kan du lägga till ytterligare 1 kg socker och rör om, lägga åt sidan i ytterligare två veckor.
 5. Tappa bort det unga vinet från sedimentet och fyll flaskorna med den resulterande drinken, nära med korkar.
 6. Flytta flaskorna till ett rum där temperaturen inte är mer än 12 grader och inte mindre än 7. Vänd flaskorna regelbundet en gång i veckan så att korkarna inte torkar ut och inget sediment visas på väggarna.
 7. Efter 2 månader blir kompositionen ljusare, en fällning bildas. Tappa vin i flaskor genom en tunn slang och stäng tätt igen.

Förvara den färdiga alkoholprodukten från 5 till 7 år.

jäsning med jäst

Torrt vin och mineralvatten

Ingredienser för en lekfull drink:

 • 100 ml torrt vin;
 • 100 ml mineralvatten.

Förberedelse: fyll ett halvt glas med mineralvatten och tillsätt vin till toppen. I det här fallet är det viktigt att hälla vinet i mineralvatten och inte tvärtom.

Denna alkoholhaltiga cocktail släcker din törst, munar dig och hjälper dig att gå ner i vikt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa