Det bästa receptet för att göra vin från Moldaviska druvor hemma

Vin från Moldaviens druvor tillhör bordsdrycker. Den har en god smak och arom, passar bra med kötträtter och kan enkelt komplettera ett festbord. Alkoholprodukten är unik genom att den kan beredas oberoende och skapas utan att ha hög kunskap om vinframställning. Receptet är inte svårt, även en nybörjare kan behärska processen.

Egenskaper av hemlagat druvavin Moldavien

Drycker tillverkade av moldaviska druvor är välkända sedan Sovjetunionens tider, tills nu, trots åren, är de populära av följande skäl:

 1. De har en trevlig, syrlig smak och aroma.
 2. De skiljer sig inte i höga kostnader (både alkohol och druvor av denna sort).
 3. Det går bra med många rätter.

Vin tillverkat av bär av denna sort kommer att ha en ljus smak och mörk färg. Druvorna är stora, något långsträckta, "köttiga". De är perfekta för att göra vin.

Matlagningens subtilitet

När du skapar en så "frisk" dryck som vin, bör du följa ett antal regler:

 • när du "arbetar" med druvor, inte tvätta det, bärens yta innehåller levande jäst, vilket är nödvändigt för jäsning;
 • hålla behållare med hembryggning i ett varmt rum med stabil temperatur, droppar kan stoppa jäsningen;
 • skydda massan från flugor, täck behållaren med gasväv så att insekter inte kommer in i tvätten;
 • periodvis behöver vörten blandas, detta görs med en handskar eller använd en träsked;
 • när jäsningen är långsam kan du påskynda det med socker, detta är den viktigaste "maten" för mikroorganismer, det är socker som bakterier omvandlar till alkohol.

Om du kontrollerar jäsning, följ processen, så kommer de subtilitet som beskrivs ovan att hjälpa till att skapa en drink av hög kvalitet.

flaska vin

Regler för ingrediensval

En viktig roll ges till valet av ingredienser, det är värt att uppmärksamma:

 1. För druvornas kvalitet måste de vara färska och måttligt mogna, ruttna, mögliga och bortskämda frukter är inte lämpliga för att skapa en drink.
 2. Bär av medelstor eller stor storlek föredras, som kopplas bort från grenarna, undersöks med avseende på råtta, skador och sorteras.

Uppmärksamhet! Sorten kännetecknas av köttiga frukter, av vilka det kommer att finnas mycket juice, detta faktum bör beaktas när du skapar hemgjord alkohol.

massor av bär

Hur man gör vin från Moldaviska druvor hemma

Receptet hjälper till att förbereda drinken, det är bättre att ta isär den steg för steg så att det inte finns några frågor i processen att skapa en produkt.

Beredning av druvor

Produktionen av alkohol börjar med beredningen av druvorna, den skördas, tas bort från klasarna, undersöks, men tvättas inte.

Bären läggs i en lämplig behållare, glas, trä, mat av plast, emaljbehållare kommer att göra. Men du bör inte använda metallskålar, det reagerar med produkten, ändrar dess organoleptiska egenskaper, smak och aroma.

lådor med bär

Beredning av containrar och utrustning

Innan du tillverkar vin, förbered behållare för att hälla det. Det är inte nödvändigt att sterilisera flaskorna, skölj dem under rinnande vatten, torka dem upp och ner.

Vad krävs mer:

 • en vattentätning, en handske med ett hål i fingret - hjälper till att spåra jäsningsprocessen;
 • ett tunt rör från en droppare - vi dränerar drycken med den, tar bort den från resten;
 • du behöver också disk för mos, det måste vara rent, vi fyller behållaren med 2/3 av delen.

häll vätska

Druva tryck

Vi krossar bären med våra händer, du kan använda en annan enhet, men innan du sänker dem ned i behållaren, kontrollera att alla druvor är krossade.

Det kommer att finnas mycket juice, men det späds ut med vatten, socker tillsätts. Blanda allt för hand eller med en träsked så att ingredienserna fördelas jämnt.

Du kan tillverka sockersirap och hälla över saft och krossade bär. Socker tillsättes till varmt vatten, omrörs för att upplösas fullständigt.

Massaapplikation

Vid jäsningsprocessen måste massan blandas, se till att den inte surar. Vi tar bort massan efter att jäsningen är över. Drycken dräneras genom ett rör från en dropper, som tidigare filtrerats med gasväv.

Resterande socker tillsätts till det och lämnas i ytterligare 10-15 dagar.

kokt massa

Jäsning

Processen kommer att ta 10-15 dagar, det kan ta en månad. Om mashen fermenterar i mer än 50 dagar måste du lägga till jäst. De läggs också till under långsam jäsning för att påskynda det.

Efter slutet av den aktiva fermenteringsfasen, när bubblan slutar, dras mosen från återstoden, tillsätts socker i behållaren.

Villkor för lagring

Det är bättre att förvara den färdiga produkten på en sval plats. Vin tar tid att utveckla en trevlig doft. Om alkohol förvaras i 2-3 månader i en lämplig behållare kommer organoleptiska egenskaper att förbättras.

Det är bättre att förvara produkten i en källare eller under jord, ett kylskåp fungerar också

lagra i källaren

Hur använder man det på rätt sätt?

Vin hälls i ett glasglas, tas till lunch eller middag i små portioner. Bordsdrycken går bra med kött och fjäderfä.

Råd: du måste ta drinken i små läppar, hålla den i några sekunder och sedan svälja den för att känna smaken.

Det är inte svårt att skapa en drink hemma som är tillverkad av druvor. Om du strikt följer receptet, observera proportioner, kommer ansträngningarna inte att vara förgäves.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa