6 steg-för-steg-recept för hur man gör vin från Isabella-druvor hemma

Inte alla druvsorter är lämpliga för att tillverka alkohol. Den bästa druvsorten är Isabella. Smaken av frukterna kan inte kallas efterrätt, men de har en tjock arom som överförs till drinken. Vinodlare har odlat en mångfald för vinframställning länge; många recept har skapats för hur man kan skapa torrt och sött vin från Isabella-druvor. Den beredda drinken är inte bara välsmakande, utan också frisk, rengör kroppen, stöder immunitet och ger ton.

Funktioner för att tillverka vin från Isabella

Att göra Isabella-vin är inte svårt. Denna druvsort används inte i vinindustrin. Studier har funnit att i massan av frukt finns metylalkohol och hydrocyansyra i ökad koncentration. Dessa föreningar kan emellertid inte orsaka skada på människokroppen om de konsumeras med mått.

Därför används Isabella-druvan idag endast för hemmabruk. Sommarbeboare och vinodlare älskar denna sort för sin opretentiösa odling, rikliga säsongsskördar, frukt av hög kvalitet, även i klimatförhållanden som inte är infödda.

För att förbereda en drink med dina egna händer måste du förbereda rätter och en vattentätning.

Disken är emaljerad eller trä, men inte metall, eftersom metall förstör smaken på drinken.

Om det inte finns en färdiggjord vattentätning, kan du istället för den använda en steril medicinsk handske och genomtränga varje finger i den med en nål. Vattentätningens funktion är att frigöra koldioxid från skålen. Beredda behållare hälls över med kokande vatten.

isabella bär

Innan du börjar arbeta rekommenderas det att bära gummihandskar, eftersom det finns mycket färgpigment i huden på Isabella-druvor, och dina fingrar blir smutsiga.

Regler för val av råmaterial

Isabella druvor skördas i torrt väder, tills frosten har kommit. Skär klipporna försiktigt och försök att inte radera den blåa blomningen från frukten, eftersom det är den som innehåller jäst, utan vilken jäsningsprocessen inte kommer att äga rum.

För att tillverka vin av hög kvalitet är det nödvändigt att noggrant sortera ut frukterna, ta bort det torkade, ruttna, övermogna. De återstående goda bären rivs från borstarna, läggs ut på en ren våfflahandduk för att torka. Sedan hälls de i beredda rätter.

stora klasar

Hur man gör vin från Isabella-druvor hemma

Att göra en drink från Isabella-druvor är en av de enklaste aktiviteterna inom vinframställning. Det finns recept med vatten och utan tillsats av vatten, såväl som med jäst och med kaka.

Ett enkelt steg-för-steg-recept utan vatten

Om du inte har tid att röra dig med en fullfjädrande beredning kan du göra Isabella halvsöt rött vin enligt ett enkelt recept, utan att använda vatten. Den färdiga drinken har en rik druvearoma som intensifieras under långvarig lagring, en lätt söt smak med en knappt märkbar surhet.

sax vid glaset

För att göra vin, ta:

 • 10 kg druvor;
 • 3 kg granulerat socker.

Steg för steg matlagning:

 1. Druvorna mals i en emaljskål för hand eller med en trästöd.
 2. Diskarna är täckta med gasväv eller en tunn naturlig trasa, placeras på en varm plats under en vecka för att börja jäsningen.
 3. Varje dag omrörs 3 gånger måste med hand eller stöt för att ta bort skummet.
 4. Filtrera den färdiga fermenterade vätskan. Kakan pressas ut ordentligt.
 5. Häll vätskan i en stor flaska, tillsätt sötningsmedlet. Installera en vattentätning.
 6. Flaskan lämnas i cirka 3 veckor för att jäsas juicen. Slutförandet av jäsningsprocessen bedöms av en avluftad gummihandske, utfällning av jästsediment till botten och upphörande av bubblande.
 7. Drycken hälls i en lagringsbehållare för att inte röra sedimentet. Vanligtvis används ett tunt rör.
 8. Det hällda vinet är hermetiskt förseglat och skickas för lagring.

arbeta på drinken

Det klassiska sättet att tillverka torrt vin

För att tillverka torrt druvvin tas socker och frukt i en annan andel:

 • 5 kg Isabella druvor;
 • socker - med en hastighet av 50 g per 1 liter vin måste.

Steg för steg matlagning:

 1. Druvorna som krossas i en emaljskål täcks med gasväv och läggs på en varm plats under en vecka. Jäsningsmassan omrörs noggrant varje dag.
 2. Efter en vecka filtreras druvmassan, saften pressas ur kakan.
 3. Den fermenterade vätskan hälls i en stor flaska. Om du kontrollerar det med en vin-sockermätare för sockerkoncentration, bör indikatorn i detta förberedelsesteg vara 16-18%.
 4. En vattentätning placeras på flaskan. Lämna vörten för jäsning i 8-10 dagar.
 5. Därefter hälls vinet försiktigt med ett tunt rör i små behållare så att sedimentet blir kvar i botten. Häll 50 g socker för varje liter wort. Den totala mängden sötningsmedel bör vara cirka 500 g, tillsätt den i en av behållarna, rör om noggrant tills den är löst. Det är viktigt att observera proportionerna för att få exakt torrt vin.
 6. Den stora flaskan sköljs. Den sötade vörten hälls tillbaka i den. Installera en vattentätning. Låt vinet jäsa i en månad.
 7. Efter en månad tappas vinet och lämnar ett sediment i botten. De försöker: drinken är fortfarande molnig, men bör redan få en rik och trevlig arom. Flaskan tvättas, vinet hälls tillbaka. Låt jäsa i ytterligare 10 dagar.
 8. Förfarandet för att avlägsna fällningen upprepas. Vinet bör redan få viss öppenhet.
 9. Vinet hålls tills nederbörden i ytterligare 10 dagar. Det visar sig en transparent drink med en vacker röd färg. Den hälls i steriliserade flaskor, hermetiskt förseglade, skickas i 3 veckor för att mogna vid en temperatur av 10-12 ° C.

Klart torrt vin från Isabella-druvor har en sockerkoncentration på högst 0,5%.

vinbearbetning

Med tillsatt vatten

För att göra Isabella-vin mindre starkt används vatten. Fördelen med denna beredningsmetod är att erhålla en större volym av drycken.

Ingredienserna är desamma som i det klassiska receptet. Förändringarna gäller endast matlagningsteknik.

Isabella vin tillverkas med vatten enligt följande:

 1. För en liter druvsaft, ta 40 g socker.
 2. Diskarna med beredningen placeras på en varm plats i 5 dagar. Bärmassan omrörs regelbundet för att avlägsna skum.
 3. Kokt vatten tillsätts i en mängd av cirka 30% av druvmassans totala volym.
 4. Häll vätskan i en flaska. Installera en vattentätning.
 5. Den fermenterade vätskan hälls, vilket lämnar ett sediment i botten.
 6. Vinet värms upp lite, tillsätt 200 g sötningsmedel per 1 liter.
 7. Flaskan lämnas i 2 månader på en sval plats vid en temperatur av 10-15 ° C.Den hälls regelbundet i en ren skål och lämnar ett sediment för att så småningom uppnå öppenheten i drycken.

Vin bereds med vatten för att balansera surheten. Detta recept används i områden med ogynnsamma klimat där, på grund av brist på solljus och överdriven fukt i jorden, fruktarna av Isabella druvor växer osötade.

Om allt är i ordning med druvornas sockerinnehåll, bör du inte använda vatten. Det kommer att förstöra smaken på alkoholen.

jäsning av viner

Med jäst

Under beredningen används jäst för att sätta vinet för en längre lagring.

Förbereda:

 • 5 kg frukt;
 • 100 g jäst;
 • 1 kg granulerat socker.

Isabella vin med jäst framställs enligt följande:

 1. Krossa druvorna.
 2. Häll druvmassan i en kastrull, sätt på låg värme. Uppvärmd till 70-80 ° C, inte kokat.
 3. Lämna massan i 3 dagar för infusion.
 4. Jäst tillsätts. Tryck, filtrera massan.
 5. Häll i 0,5 kg sötningsmedel. Rör om noggrant.
 6. De satte en vattentätning på flaskan. Låt vörten jäsa på en varm plats i flera månader. Rör om regelbundet.
 7. Fermenterat vin hälls i en annan flaska utan att påverka sedimentet. Förfarandet upprepas flera gånger för att göra drinken klar.
 8. Häll i återstående mängd socker. Vispa.
 9. Buteljeras. De skickas för lagring.

burkar med dryck

Med socker

Att göra en druvedryck är omöjligt utan att använda ett sötningsmedel. Men mängden socker justeras med hänsyn till druvjuicens surhetsnivå. Du kan kontrollera indikatorn efter smak, men det är bättre att använda en pH-mätare. Syrhastigheten för vin måste vara 4-6 g / l.

Om surhetsnivån inte är tillfredsställande, tillsätts socker till smak efter att jäsningen är klar.

Från tårta

Kakan som återstår efter att saften har pressats ut kastas inte bort. Vin är också tillverkat av det, vilket visar sig vara inte lika rikt som det primära vinet, blekare, lättare, men ändå välsmakande.

Det är nödvändigt att lägga till kakan i kompositionen omedelbart efter att saften pressats ut. Inaktuella, torkade druvskinn är inte lämpliga för matlagning.

Ingredienser tas i följande proportion:

 • 6 l kaka;
 • 5 liter vatten;
 • 1 kg sötningsmedel.

För att förbereda Isabella vin från pomace följer ett standardrecept med vatten.

mycket kaka

Ytterligare lagring av produkten

Färdigt hemlagat vin från Isabella druvor hälls i rena glasflaskor, hermetiskt förseglade. Produkten förvaras i en källare utrustad med stativ för horisontell placering av flaskor, eller på en annan torr plats där ultraviolett ljus inte tränger igenom.

Isabella vin kan användas i 5 år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa