TOP 7 enkla recept för att göra vin från sylt hemma

Många förbereder hemlagade alkoholhaltiga drycker från bär och frukt, men vin tillverkat av sylt är mycket mindre vanligt, även om det visar sig vara ganska trevligt i smak, vilket beror på det använda materialet. Aromen överförs också från råvarorna, så det rekommenderas att tillverka vin av en typ av sylt och inte blanda olika som kommer att avbryta varandra.

Finesserna för att göra vin från sylt

Hemma är en vindrink vanligtvis gjord av sur, gammal eller täckt med ett lager fryst sockerlagssylt. Du kan naturligtvis använda en färsk delikatess bryggd under innevarande eller förra året, men detta är inte nödvändigt. En sådan efterrätt är perfekt för tedrinkning, som en fyllning för pajer, pajer, rullar.

Att göra vin är ganska enkelt. Innan vörten placeras blandas råmaterialet noggrant med vatten. Socker tillsätts inte eftersom det redan finns tillräckligt med det, men russin, ris och jäst används dessutom för jäsningsprocessen.

Krav på huvudingrediensen

Vin kan tillverkas av sylt, marmelad. De kan ha vilken frukt som helst. Det enda kravet för källmaterialet är att det inte får vara mögligt.

Om den söta produkten har sylt, är det okej, eftersom, enligt teknik, vingrycket går genom jäsningsstadiet. Men om mögel har dykt upp på ytan av en fruktbit, är det bättre att inte använda den, eftersom den mögliga lukten överförs till den alkoholhaltiga drycken, även om mögeln har tagits bort. Det har också förmågan att sönderdela vin till vatten och koldioxid.

frukt sylt

Hur man gör vin från sylt hemma

För att få ett gott vin är det viktigaste att ordentligt förbereda behållaren för jäsning och mognad. Det bästa alternativet för detta är en glasflaska.

En emaljkruka eller tank är lämplig, men det är för stora volymer, men för sylt, är en flaska eller en tre-liters burk fortfarande bättre.

Behållare och all utrustning tvättas väl och doused med kokande vatten eller steriliseras för att undvika inträde av patogena bakterier i drinken. Rör om vörten med en träspatel eller långhandsked.

Vin tillverkas av olika sylt, beredningstekniken kan också skilja sig något, liksom den tid det tar från början av produktionen av drycken till mottagandet av den färdiga produkten. I alla fall används en vattentätning. Detta kan vara en nylonlock med ett gummirör, en bomullsplugg, en medicinsk handske som oftast används. En ballong är lämplig för en smal nacke.

jäsning av godis

Från hallonsylt

Vin tillverkat av hallonstopp sylt visar sig vara ljust, mörkrosa i färg, med en delikat hallonaroma.

Ingredienser:

 1. En liter burk med hallon sylt, sylt eller lös sylt.
 2. En liter kokt, varmt vatten.
 3. 5 matskedar ljusa russin.

Matlagningsprocess:

 1. Lägg alla produkter i en tre-liters burk, tvätta inte russin. Täck det noggrant blandade innehållet med gasväv, lägg på en mörk, varm plats i en och en halv vecka.
 2. Ta därefter bort den flytande massan, sil worten, töm den i en ren flaska. Placera burken med handsken på behållarens hals i cirka sex veckor till på samma plats. Gäng flera handskar med en nål.
 3. Medan vörten jäser, kommer handsken att vara uppblåst som en ballong. I det ögonblick hon faller, kommer jäsningen att sluta.
 4. Nu måste drycken hällas noggrant i flaskor utan att störa sedimentet. Fyllningen av behållaren måste vara fullständig. Skicka drinken i källaren i flera månader för att infusera och avslöja smaken och aromen.

att göra vin

jordgubbssylt

Överraskande nog visar vinet från jäst jordgubbssylt att vara ganska trevligt för smaken. Dess beredning skiljer sig något från det tidigare receptet.

Nödvändiga komponenter:

 1. En liter jäst jordgubbar.
 2. Samma mängd varmt kokt vatten.
 3. Ett och ett halvt glas socker + ett halvt glas mer.
 4. Dessertsked med inte tvättade russin.

Lös sylt och den första delen av sockret i varmt vatten, tillsätt russin, blanda väl. För denna mängd ingredienser är en tre liters flaska lämplig. Lägg på en medicinsk handske på gummi ovanpå den och genomträng ett par fingrar i den med en nål.

sked av produkten

Flaskan förvaras på ett varmt, mörkt ställe under hela jästperioden av vörten. Detta kommer att ta flera veckor. Under denna tid kommer handsken att fyllas med koldioxid som frigörs under jäsningen. När handsken är tömd avbryts jäsningen.

I nästa steg måste vörten filtreras genom tre lager av gasväv, tillsätt den andra delen av sockret, blanda, häll i flaskor, stäng. Ta ut till en sval plats i tre eller fyra månader.

Efter förtydligande och nederbörd dras vinet försiktigt, förseglas och förvaras i källaren.

läckert vin

Äpple

Ett underbart torrt eller halvtorrt vin kan tillverkas av äppelråvaror.

Nödvändig:

 • 1,5 liter äpplesylt;
 • 1,3 liter renat vatten;
 • ett glas lätta russin.

För denna mängd råvaror krävs en fem-litersflaska. Kombinera alla komponenter i den framtida drinken i den, blanda väl. Täck med ostduken vikta i fyra lager, lägg på en mörk varm plats i fem dagar. Rör om flaskans innehåll dagligen med en långsked av trä.

äppledrink

Därefter samlar du upp massan som har stigit upp, sil in vörten i en ren flaska, lägg på en medicinsk handske med ett punkterat finger. Sätt för jäsning på samma plats tills den slutar.

Ta bort det transparenta vinmaterialet från sedimentet, smak det; om det är för surt kan du sötna det efter smak. Håll sedan drinken ett par dagar på ett mörkt ställe.

Ta det spillda, förseglade vinet till källaren och observera utseendet på sediment, från vilket drycken då och då måste tas bort. När sedimenteringen av vinföroreningar slutar är vinet redo att dricka.

flaskorna är fyllda

Aprikos

Du kan lägga vin från aprikosdrift med samma teknik som äpplesylt. Hans färg visar sig vara bärnsten, med en gyllene nyans.

Ett enkelt recept utan jäst

Vin utan jäst kan baseras på att göra en drink från hallon sylt och ersätta basen med något annat. En mycket välsmakande eftermiddagsdrink fås från grodd körsbärssylt, som har en ljus, rubinfärg.

glas dryck

Vinbärsylt med ris

Risbaserat vin är starkare än russin, en slags japansk skull.

Produkter som krävs:

 • 1,5 liter vinbärsylt;
 • 4,5 liter vatten;
 • 1,5 koppar runt ris.

Du måste börja tillverka vin genom att blanda ingredienserna. Om bäret är helt, måste det knådas. Den resulterande blandningen placeras i en flaska under en vattentätning, skickas till ett mörkt rum under en månad.

Därefter hälls drinken i tre-liters burkar, som lämnas öppen under en dag i samma rum. Efter denna tid kan du ta ett prov. Vinet har en mörk rubinfärg och har en syrlig smak.

jäsning i köket

Snabbt två veckors recept

Enligt ett sådant enkelt recept kan vin beredas på bara två veckor, och det kommer att smaka gott, med en fruktig arom, och viktigast av allt - från naturliga produkter, utan någon kemi. Den accelererade tillagningsprocessen beror på användningen av jäst och ris samt sur sylt.

Matlagningskomponenter:

 1. 1,5 liter jäst sylt.
 2. 1,5 liter varmt kokt vatten.
 3. 1,5 koppar runt ris.
 4. En liten påse med torr jäst.
 5. En matsked socker.

Blanda först jäst med socker och lite vatten i ett glas. Under aktiveringsprocessen, blanda sylt med inte tvättat ris, tillsätt vatten, blanda noggrant. Häll jästen i den resulterande blandningen, rör om.

rubinfärg

Ta på en medicinsk gummihandske på flaskans hals, genomborra tre fingrar med en nål. Flytta fartyget till ett mörkt, varmt rum i 12 dagar. Vinet, som har blivit genomskinligt, placeras i kylen under ett par dagar.

Sila den färdiga drinken, smak den, söt den vid behov. Häll i flaskor, stäng, ta i källaren.

På en lapp! När du tillverkar vin med jäst kan du inte bara använda en typ av sylt, utan också blanda flera typer av söta beredningar.

burk med gasväv

Regler för lagring av drycker

Det rekommenderas att förvara alkoholhaltiga drycker på en sval plats.

För detta är en källare eller en källare lämplig, med små leveranser kommer ett kylskåp också att göra.

Den färdiga produkten hälls i glasbehållare: flaskor, burkar, flaskor i olika storlekar. När de fyller behållaren försöker de hälla drinken under själva locket eller så fullständigt som möjligt så att det inte finns utrymme kvar för frigöring av koldioxid och ytterligare jäsning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa