TOP 8 enkla recept för att göra sloe vin hemma

Syrligt vin går bra inte bara med kötträtter utan också med godis. Trots att den ursprungliga produkten inte har hög smak och är nästan olämplig för färsk konsumtion, är drycken utmärkt. Det innehåller inte skadliga tillsatser som ingår i butikens motsvarigheter. Buketten visar sig vara original och till och med smaken av gourmeter.

Funktioner för att göra taggvin hemma

Innan vinet förbereds, måste de taggiga frukterna torkas lite och lämna ett tunt lager på tidningen under ett par dagar. Du behöver inte tvätta dem för att bevara jäst som bildas på huden. Annars måste du använda konstgjorda för att starta fermenteringsprocesserna. Vid höga temperaturer dör också jäst, så att du inte kan använda heta vätskor för att förbereda vin.

Det är inte nödvändigt att ta bort frön från törnen, så vinproducenter bryr sig ofta inte om det här förfarandet.

Hur man väljer rätt råvara

För hembakat vin är det att föredra att plocka slån efter de första froststrängningarna. De kommer inte bara att vara mogna, utan också mjuka, vilket underlättar proceduren för juice.

Rutten eller bortskämd frukt ska kasseras.

De bästa matlagningsrecepten

Varje vinproducent har sitt eget beprövade sloe-drinkrecept som de använder. Men detta arsenal kompletteras hela tiden, modifieras, nya färger och buketter visas både i smak och aroma.

Blackthorn bär

Det enkla sättet utan alkohol

Hemlagat taggigt vin utan tillsatt alkohol framställs av följande ingredienser:

 • Blackthorn frukt - 7 kg;
 • granulerat socker - 1,75 kg;
 • rent vatten - 6,5 liter.

Törnen knådas försiktigt och hälls i en glasbehållare med en bred hals. Häll sedan i vatten och låt det stå på ett varmt ställe i 3 dagar, med jämna mellanrum hela massan. Efter den angivna tiden, filtrera vörten, tillsätt granulerat socker i juicen och häll det i ett jäsningskärl. Efter 1-2 månader är jäsningsförfarandena avslutade och vinet kan tappas ur vattnet och sedan tappas på flaska. Mognad tar 2-3 månader.

vin utan alkohol

Jästfri

Blackthorn vin tillverkas utan tillsats av konstgjäst, om bären inte har tvättats och väderförhållandena är gynnsamma. Detta kommer att kräva:

 • taggiga frukter - 2,5 kg;
 • socker - 1,5 kg;
 • rent vatten - 3 liter;
 • russin eller torra druvor - 100 g.

Blanda sockret och det mesta av vattnet i en kastrull och koka på låg värme. Häll bären över med det återstående vattnet och sätt dem på en långsam eld och väntar på att de spricker. Tillsätt kokt sirap och russin i törnen. Häll allt i ett jäsningskärl och installera en vattentätning. När fermenteringsprocesserna avslutas tas vinet ur sedimentet och, om så önskas, tillsätts lite vodka eller alkohol för att ge styrka.

sked med vätska

Med russin

Om du måste tillverka vin av frukt som har varit i regnet, är det lämpligt att lägga russin till vörten. För att förbereda en drink behöver du:

 • slöa bär - 2 kg;
 • granulerat socker - 1 kg;
 • mörka russin - 150 g;
 • vatten - 2,5 liter.

Koka sirapen från socker och 1 liter vatten. Häll det återstående vattnet i de förberedda törnen och sätt på låg värme. Ta bort kastrullen från kaminen så snart skinnen på bären börjar spricka. Häll allt i en beredd glasbehållare, häll in sirap och installera en vattentätning. Så snart luftbubblor slutar rymma och ett tätt sediment bildas i botten, kan vinet tappas och skickas till källaren.

matlagning med russin

Med ben

Att göra taggvin med frön är en vanlig aktivitet för alla vinproducenter, eftersom ingen vill bry sig om att de tas bort. Du behöver följande komponenter:

 • slöa bär - 1 kg;
 • vodka - 1,5 l;
 • socker - 350 g;
 • rent vatten - på begäran.

Överför frukterna tillsammans med frönen och lägg dem i en burk i lager, och strö var och en av dem med en liten mängd granulerat socker. Täck blandningen med gasväv och lägg den på en varm plats att jäsas. Tillsätt sedan en liten mängd vatten, installera en vattentätning och låt den vara varm tills slutet av gasutvecklingen. Tappa bort vinet, lägg det i ett mörkt svalt rum och häll bären med vodka och låt stå i 3 veckor.

Efter den angivna tiden dränerar du tinkturen och blandar med vinet.

rätter med vin

Tinktur av taggig plommon och vilda torn

För att tillverka vin från en blandning av vilda och trädgårdsbär behöver du:

 • vilda tornfrukter - 3,5 kg;
 • beskära frukt - 3,5 kg;
 • granulerat socker - 4 kg;
 • rent vatten - 3 liter;
 • vinjäst - enligt bifogade instruktioner.

Steg för steg matlagningsrecept:

 1. Skölj slö och plommon under rinnande vatten och slipa.
 2. Häll den resulterande massan med vatten och sätt på låg värme, låt sjuda i 7 minuter.
 3. Tappa vätskan i en ren behållare, upprepa proceduren igen.
 4. Blanda den resulterande juice i en behållare, tillsätt socker och rör om noggrant.
 5. När massan har svalnat, tillsätt jäst och häll allt i ett fermenteringskärl.
 6. Installera en vattentätning och vänta tills luftbubblor upphör alls.
 7. Tappa vinet från vattnet och flaska det.

tinktureringsvätska

Snabbt recept med en handske

För att förbereda svartormar enligt detta recept behöver du:

 • blackthornfrukter - 1,5 kg;
 • granulerat socker - 750 g;
 • vodka - 1 l.

Blanda bär med socker och låt tills jäsningen börjar. Häll 1 glas vodka i denna massa och lägg i en burk, på vilken en medicinsk gummihandske läggs på toppen. Efter en månad bör jäsningen upphöra. Tappa bort det färdiga vinet, tillsätt återstående vodka och placera i ett mörkt, svalt rum.

Förstärkt vin

Med standardjäsning har det hemmagjorda svarttrådsvinet en styrka på cirka 12 °. Om du vill öka den till 16-20 °, använd alkohol eller socker. Efter det att huvudfermenteringsprocessen är klar tillsätts granulerat socker till vinet i en andel av 75 g per 1 liter produkt. Drycken lämnas under en vattentätning i ytterligare en vecka. Sedan filtreras det och vodka läggs till.

stor flaska

Från hela bär

Du kan tillverka vin av hel slö om du använder följande ingredienser:

 • mogen och lätt frysta frukter - 2,5 kg;
 • rent vatten - 2,5 liter;
 • granulerat socker efter smak.

Häll otvättade bär i en glasflaska med vatten, blanda väl. Installera en vattentätning och placera i ett varmt rum för jäsning.Så snart processen startar, dekanteras juicen, hälls i en ren behållare och socker tillsätts. Blanda allt noggrant. Mängden socker tas från 200 till 350 g per 1 liter juice, beroende på vilken typ av dryck du vill få vid utgången. Sätt tillbaka vattentätningen och rör inte vid vinet förrän fermentationen är slut. Sedan avlägsnas det från sedimentet och tappas på flaska.

glas på bordet

Villkor för lagring av drinken

Beredd enligt det vanliga receptet och inte förstärkt taggvin kan behålla sina kvaliteter i upp till 3 år om följande villkor är uppfyllda:

 • produkten förpackas i glasbehållare och hermetiskt förseglas;
 • vinet hade tid att stå innan det hälldes;
 • lagring utförs i en källare eller annat lämpligt rum vid en temperatur av +6 - +16 ° С.

Förstärkt vin rekommenderas att konsumeras inom 5 år.

källare lagring

Hur använder man den färdiga drinken?

Du kan dricka tornigt vin både med kött- eller grönsaksrätter och med godis. Det beror på vilken typ av dryck du får. Kött, ost och söta frukter går bra med torrt. Det rekommenderas att servera halvsöt vin med ost, skaldjur, kyckling eller vilt, grönsaker. Men dessertvin drickas både med ost och choklad, frukt eller glass.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa