TOP 2-recept för att tillverka vin från hallon och vinbär hemma

Vin tillverkat av färska vinbär och hallon, framställt enligt alla regler i receptet, kommer inte att vara sämre i smak än dyra utländska drycker. Det kommer inte bara att vrida huvudet, utan också glädja dig med en intressant bäraroma och oklanderlig smak.

Alkoholisk, men samtidigt användbar på grund av den stora balansen mellan vitaminer och spårämnen i färska produkter, blir det en favorit på bordet för varje familj.

Finesserna för att göra vin från hallon och vinbär

För att göra vinet ännu smakligare och stå länge måste du ta hänsyn till hemligheter som erfarna vinproducenter delar:

 • lägg inte bara till svarta och röda vinbär, utan också vita - smaken och aromen kommer bara att gynnas;
 • ändra förhållandet mellan socker och vatten beroende på situationen - detta kommer med erfarenhet, så det är bättre att göra det första vinet under övervakning av en mer erfaren vinproducent;
 • hallon i recept kan ersättas med en annan bär eller frukt - algoritmen kommer att förbli densamma;
 • slutar ofta jäsningen - du måste lägga till surdej (vinjäst, russin, hallonsurdeg).

Tillagningsprocessen är i allmänhet inte svår. Men du måste ta hänsyn till det faktum att vinet visar sig vara annorlunda om du observerar proportioner. Så för matsalen tas 3,4 liter hallonjuice, 1,4 liter vinbär, 4,4 liter vatten och 1,6 kilo socker. För att göra en efterrätt behöver du 4,8 liter, 2 liter, 1,4 liter och 3 kg.

hallonvin

Ingredienskrav

Det är viktigt att välja rätt ingredienser för drinken. Olika hallon och vinbär kan vara valfritt, det viktigaste är att den är rik, färsk, inte övermogen och mogen.

Ljusa röda hallon gör inte bara vinet mer aromatiskt och rikt, utan ger också önskad färg.

Om du vill göra en extrem färg kan du leta efter ett speciellt svart bär, men det är extremt sällsynt även i stora städer. Detta vin kommer att bli rubin och förvånar bokstavligen alla. Du kan ta gula bär, i vilket fall kompositionen visar sig vara guldrosa.

Mogna vinbär väljs, men inte på något sätt den som bokstavligen spricker. Vin är tillverkat av både svarta och röda bär, du kan till och med blanda dem tillsammans om så önskas. Smaken varierar, men inte alla kan få subtila anteckningar.

fruktbär

Hur man gör vin från hallon och vinbär hemma

De tar ett av de recept som presenteras som grund.

Röd vinbär recept

Detta vin visar sig vara en rik granatäpple, lätt rubinfärg. En skattkista av vitamin C och naturliga antioxidanter kan framställas av:

 • 3 kg hallon;
 • 200 ml vinbärsaft;
 • 400 ml vatten per liter juice;
 • 500 gram socker i början och 75 gram per liter i slutet.

Hallonbär är noggrant förberedda, och se till att det inte finns några kämpar och buggar kvar. Men de tvättas inte, de passeras helt enkelt genom en juicepress eller bearbetas med en kross. Massan hälls med vatten, lämnas till jäsning i 24 timmar på en varm plats i köket. Pressa sedan ut på ett bekvämt sätt (med gasbind, tryck). Tillsätt 400 ml vatten per 1 liter till hallon. Låt stå i fyra dagar i samma rum.

röd alkohol

Häll därefter in 100 ml vinbärsaft, tillsätt ett halvt kilo socker, rör om tills det är helt upplöst.

Denna komposition kan redan ställas in för att vandra. Häll i en stor flaska, täck med ett propp, eller använd en vanlig gummihandske köpt från ett apotek. En vattentät köps antingen i en spritbutik eller tillverkas av ett vanligt halm. Sänk ned slangen i ett glas vatten.

Jäsning sker upp till två månader - denna juice är individuell. Slutet kommer att bli tydligt med tillståndet för slutaren eller handsken. Efter det måste vinet filtreras för att bli av med det grumliga och smaklösa sedimentet.

Socker tillsätts med 75 gram per liter (men mer kan göras om vinet är mycket surt på grund av ingrediensernas egenskaper). Hälls i burkar, läggs i ett kallt rum för att äntligen närma sig. Vinet kommer att vara klart om två månader.

gasplatta

Alternativ med svarta vinbär

Versionen med mörka vinbär visar sig vara röd. Detta är inte den typ av bordsvin som du kan "spela" före lunch eller middag. Vinbärsdrickan är oberoende, dess smak behöver inte kombineras med andra. Du måste ta:

 • 2 kg hallon;
 • 2 kg svarta vinbär;
 • 4 kilo socker;
 • 2-3 liter vatten.

Först måste du förbereda hallon. För att göra detta hälls otvättade bär i en steriliserad behållare, ett kilo socker tillsätts och lämnas på ett varmt ställe i fem dagar. Tillsätt sedan noggrant beredda och tvättade vinbär, tillsätt det återstående kilo kornsocker, tillsätt vatten.

gröna och vinbär

Häll innehållet i en stor flaska, installera en vattentätning. Låt stå i ett varmt rum i 2 veckor. Tillsätt sedan 2 kilo socker, låt jäsa ytterligare.

När handsken faller av, filtrera den, lämna den i kylen i ytterligare 2 månader.

Lagringsregler

Vin lagras i ett torrt och svalt rum i upp till ett år. Om den utsätts för solen kan den förlora sin ljusa färg.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa