6 enkla recept för att tillverka mullbärsvin hemma

Det ursprungliga mullbärsvinet kommer att diversifiera hemmakällaren och kommer att överraska gästerna med sin delikata raffinerade smak; det kommer inte att vara svårt att förbereda en drink hemma, det finns många enkla recept för att göra en drink från mullbärsbär. Korrekt utvalda ingredienser, rent källvatten och gott humör är nycklarna till framgång i hemmabruk.

Sammansättning och funktioner av mullbärsvin

Ett utmärkande kännetecken för hemlagat vin gjord av mullbärsbär är dryckens delikata, raffinerade smak. Många vinproducenter tror att smaken på mullbärsdrickan är enkel och har en blygsam bukett av aromer, så de lägger till olika komponenter till produkten: mynta, kanel, hallon eller kryddnejlika.

Mullbär har flera fördelar när det gäller lämplighet vid vinframställning:

  • Bären är ganska söta, med högt sockerinnehåll, medan de har en uttalad surhet.
  • Lämplig för naturlig jäsning.
  • De innehåller ett komplex av vitaminer och mineraler.
  • Astringency ger vinet en utsökt smak.

Färgen på det färdiga vinet uppskattas av vinproducenter för dess rika rubinröda nyans. Alkoholhaltig morbärdrink kombineras med kötträtter och bakverk.

mullbär

Regler för ingrediensval

Det första steget i att göra hemlagat vin är valet och beredningen av ingredienser. Grundläggande regler:

  • Mogna mullbär tas för vin, omogna frukter bidrar inte till aktiv jäsning.
  • Ta bort ruttna bär och mögliga frukter.
  • Använd rent, helst källvatten.
  • Rätter för mask måste steriliseras, mäsk och vört lagras i glasbehållare.

För att göra vinet med en rik rubinröd färg används mogna saftiga mullbär, gröna och hårda tas bort. Efter valet av ingredienser kan du fortsätta direkt till beredningen av drinken, recept och proportioner av komponenterna observeras.

disk för mos

Viktig! Det är inte nödvändigt att tvätta mullbärsbär och russin för surdej, på detta sätt bevaras den naturliga bakteriebakgrund som krävs för jäsning.

Det rekommenderas att använda glasbehållare med en volym på 10 liter för att tillverka hemlagat vin.

Hur man gör mulberry vin hemma?

Varje vinproducent som tillverkar vin hemma förbereder sig noga för processen att ställa in massan för jäsning: vinmaterialet sorteras ut, diskarna steriliseras. De är uppmärksamma på platsen där vinet placeras under jäsningsperioden.Undvik direkt solljus på flaskorna, installera en tät vattentätning och ge en optimal konstant omgivningstemperatur.

socker och kanel

Enkelt recept för nybörjare

Att göra vin från mullbärsträd är inte svårt, du kan ta alla recept för att göra hemlagat vin från bär som bas. För att jäsningsprocessen ska fortsätta aktivt förbereds ett surdej från russin i förväg, du kan använda "levande" jäst, som måste lösas i vatten med en liten mängd citron eller apelsinjuice.

För 2 kg mogna mullbär används cirka 1,5 kg vitsockerrör och 5 liter vatten.

Mullbärsbär krossas för hand, sedan tillsätts socker och lite vatten vid rumstemperatur, blandas noggrant, överförs till en steriliserad flaska. Temperaturen på den hällda russinstarterkulturen bör vara densamma som i behållaren med massan. Efter att flaskan har fyllts är vattentätningen hermetiskt stängd, jäsningsprocessen bör börja inom 3-5 dagar. 10-14 dagar efter jäsningens start filtreras massan genom ostduken, den resulterande vörten hälls i en behållare med mindre volym och lämnas till jäsning. Så snart sediment visas längst ner på flaskan, rengörs vinet med ett rör och får stå i ytterligare en månad eller två.

dricka i ett glas

Det kan vara nödvändigt att utföra en ny filtrering, beslutar vinmakaren själv och bedömer vinets tillstånd med ögat. I det sista skedet bör drycken missfärgas, ingen grumlighet eller sediment ska återstå.

Klassisk version

Det traditionella hemlagade mullbärsvinsreceptet kräver inte ytterligare ingredienser. Vinet tillverkas på basis av bär, socker, vatten och jästkultur.

Om smaken på den resulterande drycken verkade för enkel, försöker de diversifiera smaksområdet med mynta, kanel, kryddnejlika eller andra kryddig örter. Tranbär är en beprövad mullbärkompis i hemlagat vin.

För att tillverka torrt vin ökas mängden jästkultur; en sådan dryck bör göras utan att tillsätta socker.

burk för vin

Med mynta och kanel

Det rekommenderas att tillsätta kanel till tutinavin i det inledande skedet av mosbildningen. Det är bättre att använda ett kryddig krydda i form av pinnar. En doftande följeslagare för kanel är mynta, den kan också tillsättas massan i form av hackade löv och blommor.

Mängden tillsatta tillsatser beror på vinproducentens smak. Kanel och mynta ger vinet en ljus smak, glögg kan kokas från den färdiga drinken genom att tillsätta honung och apelsin, ett sådant botemedel är ett bevisat botemedel mot förkylningar och virussjukdomar.

vinvätska

Med hallon

Receptet för att göra det mest utsökta mullbärsvinet. Mullbär och hallon har samma utseende, skiljer sig bara i färg. Bär kompletterar varandra perfekt i vin, drycken har en fräsch, delikat smak, produktens färg blir mer röd.

Hallon i förhållande till mullbär appliceras i förhållandet 1: 1. Rosinens surdej måste tillsättas silke-hallonörten, annars kan vinet inte jäsa. Mängden socker kan minskas för att undvika överdriven sockerinnehåll i smaken av det färdiga hemlagade vinet.

alkoholhaltig dryck

Med tillsats av vitt vin

Hemlagade blandade viner fick popularitet bland vinproducenter under sovjett åren. Vitt vin måste förstärkas, en ytterligare ingrediens tillsättas efter den första rengöringen av vört (avlägsnande av det första sedimentet). Tillsätt 250 ml berikat vitt vin till en 5-liters flaska.

Mulberryvin med tillsats av vitt vin har en syrlig smak och original aroma.

Förstärkt vin

Bärviner betraktas som dessertviner, andelen alkohol i dem är minimal. För att uppnå en värmande effekt från drinken fixas vinet med alkohol eller vodka.

Elementet "fixering" införs efter att vörten har destillerats ut.Du kan bestämma styrkan hos den resulterande drinken med en alkoholmätare omedelbart innan du tappar den färdiga produkten.

överflöd med slang

Lagringsregler

Det rekommenderas inte att lagra bärviner i mer än två år. Den optimala platsen för förvaring av hemflaskor är en källare eller skafferi. I detta fall ska den färdiga produkten inte utsättas för direkt solljus.

Se till att locken är täta innan du lagrar vinerna. Temperaturen i rummet för förvaring av flaskor bör inte överstiga +18 FRÅN.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa