TOPP 2 recept för att göra sunberry vin hemma

Att göra Sunberry-vin hemma är inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Sunberry är en svart nattskugga. Den är identisk i storlek med ett körsbär, men liknar visuellt ett blåbär. Den odlas även i ryska trädgårdar helt enkelt, eftersom den kännetecknas av sin opretentiöshet och minimala känslighet för klimatet. Vin från dessa bär kommer inte bara välsmakande utan också medicinska.

Matlagningsfunktioner

Det är möjligt att förbereda välsmakande och säkert vin från svarta nattskugga endast med en viss teknik. Det fungerar inte att använda det som är vanligt för vanliga druvor. Vinjäst, som ofta används för att tillverka alkoholhaltiga drycker, används inte här. Men i det här fallet kan inte bären tvättas - de kommer att bevara den naturliga mikrofloraen som finns på huden, vilket kommer att bidra till början av jäsningen av drycken.

Ibland, om jäsning inte inträffar, kan du lägga till lite russin (en handfull cirka 40-50 gram räcker). Om russin inte hjälper, tillsätts brödjäst. Naturligtvis kommer de att förstöra smaken lite, det blir som att lägga till lite humle i vinet.

Ta en cylinder från 10 till 15 liter för att förbereda en hemlagad alkoholhaltig dryck. Kompositionen ska fyllas med högst en tredjedel av den totala volymen. Om du häller mer är det troligt att blandningen flyter över under jäsningen.

Burkens hals är stängd med ett speciellt stopp som kan släppa in koldioxid, vilket säkert släpps under jäsningsprocessen. Om det inte finns någon, används en vanlig gummihandske, på vilken flera hål är gjorda. Om ett annat vin kan stå ens en dag utomhus, för en drink från Sunberry kommer det att vara katastrofalt. Även den minsta syreinträngningen hotar att den läckra drinken omedelbart blir vinäger.

De lägger jäsande alkohol endast i ett varmt rum, för i en kall kommer det omedelbart att bli surt, eller processen kommer att stoppa helt. I det här fallet är det oönskat att låta solljus komma in, men det rekommenderas inte att placera det på ett helt mörkt ställe.

sunberry bär

Användbara egenskaper och skador

Sunberry - medicinska bär. Vin från dem har också ett antal användbara egenskaper. Inom folkmedicin ges denna främmande produkt handflatan för att skydda immunförsvaret och stärka kroppens naturliga försvar. Vin behåller inte bara smaken på bär, utan också deras gynnsamma egenskaper. Den mest betydande positiva effekten uppnås genom innehållet:

 • selena;
 • kalium;
 • mangan;
 • silver;
 • kalcium;
 • koppar;
 • körtel;
 • zink;
 • C-vitamin;
 • fruktos;
 • laktos;
 • karoten och andra användbara ämnen.

Sunberry-vin skyddar kroppen från åldersrelaterade förändringar, minskar risken för onkologi, stärker kroppens naturliga skyddsfunktioner, förbättrar funktionen av det endokrina och nervsystemet, hjälper till att sänka blodtrycket och förbättrar hjärnans funktion. Naturligtvis är det inte alla fördelarna med vin tillverkat av en intressant bär.

Men för att det verkligen kommer att gynna och inte bli orsaken till alkoholism, måste det konsumeras strikt på tom mage och som medicin (högst 100 gram).

glasflaskor

Hur man gör sunberry vin hemma

Använd ett av de beprövade recepten.

Enkelt recept

För att tillverka svart bärvin på den enklaste metoden behöver du en 10 liters flaska. Sunberry förbereds på vanligt sätt: det skjuts helt enkelt igenom med en träkross tills juice visas. Ingredienser tas enligt följande:

 • 3,5 kg Sunberry;
 • 3 kg granulerat socker;
 • 7-8 liter vatten.

Överför den överförda maten till botten av en emaljbehållare. Tillsätt socker, blanda allt ordentligt tills det är helt upplöst. Häll sedan vattnet så att det fyller en tredjedel av den ursprungliga behållarvolymen. Det krävs inte att göra en surdej eller wort separat.

sunberry vin

Behållaren är täckt med en speciell vattentätning, eller en vanlig gummihandske sätts på. Beredskapen kontrolleras av mängden koldioxid som släpps ut. Så snart detta har slutat, kan vinet hällas i burkar och sättas till jäsning i ett torrt, svalt och mörkt rum. Detta händer vanligtvis bara efter en månad.

Apple-variant

Och detta vin är vanligtvis rikt, smakfullt, ganska söt. Du måste ta:

 • 1 kilo sunberry;
 • 2 kg äpplen (alltid söt, med svag surhet);
 • 3 kg granulerat socker;
 • vatten.

mash skapas

Först förbereds bären på vanligt sätt - de slås tills juicen visas. Äpplen mals på ett annat sätt som tillståndet av puré - i en köttkvarn, mal, slipa på ett rasp, slipa i en mixer. Maten blandas och placeras i en hink eller en stor kastrull. Låt stå i fyra dagar tills tecken på aktiv jäsning visas. Sedan tillsätts socker. Alla hälls i en flaska, vatten tillsätts och lämnas till jäsning.

Sådan alkohol är klar bara efter två månader.

Hållbarhet och lagringsförhållanden

Förvara på ett mörkt och svalt ställe. Term - upp till två år (om inte högre än 18 grader).

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa