12 enkla recept för att göra persika vin hemma

Till och med en nybörjare kan tillverka vin från färska persikor hemma. När det gäller arom och smak visar sig en sådan alkoholhaltig dryck inte vara värre än dyra butiksdrycker. Men att göra det kostar ett öre, och uppgiften blir ännu enklare om du har din egen trädgård. För att göra vinet inte bara välsmakande, utan också säkert, är det nödvändigt att följa proportioner.

Funktioner för beredning av persikavin

Steg-för-steg-instruktionerna för att göra en persikadryck skiljer sig något från det vanliga för en druva. Mer om algoritmen, det liknar processen att producera en hemlagad aprikosdrink.

För att göra persikevin måste du välja rätt ingredienser. Så endast fyra sorter av persikor används för alkohol. Dessutom ger var och en av dem en annan smak och arom. Människor väljer:

 • vanliga persikafrukter, som kännetecknas av deras fleecy hud, som praktiskt taget faller ut ur stenen när den är mogen;
 • pavies, som liknar det förra, men kännetecknas av ett tätt ben mot massan;
 • nektariner, igenkännliga med en mycket slät, nästan glänsande yta;
 • brugnons, som är en korsning mellan släta och grova sorter, medan knokan i dem är smält med massan.

Vanligtvis väljs sorter där benet är mycket lätt att separera från massan. Det finns en enkel förklaring till detta - kärnan läggs inte till vinet, med det kommer drinken att smaka väldigt bitter. Men om frågan om tid och det faktum att du måste kasta ut en del av massan inte är så relevant, kan du ta andra sorter.

persika frukt

Beredning av ingredienser

Det borde inte vara några speciella svårigheter att göra hemlagat persikavin. När du har valt ingredienserna måste du skölja dem noggrant. Om huden är grov är det bättre att blöta persikorna i kallt vatten i flera timmar. Så all smuts och damm kommer att gå ut i vattnet, och frukterna kommer att vara lätta att tvätta bort.

Därefter tas de skadade delarna bort från persikorna. Men om frukterna själva är väldigt misshandlade, har de redan börjat bli svart, eller till och med en subtil lukt av ruttn eller mögel kommer från dem, då tas de inte.

Se till att ta bort benet.

samla i en tallrik

Matlagningsrecept

Använd ett av de recept som ges.

Klassisk

Det enklaste receptet kan utföras av en nybörjare, som bara känner till en ungefärlig algoritm för att skapa en alkoholhaltig dryck och inte är säker på några nyanser. Du måste ta:

 • 5 kg persikor;
 • 3 liter vatten;
 • 2 kilo socker;
 • en standardpåse med citronsyra.

persikadryck

Persikor måste tvättas (men du behöver inte göra detta för noggrant - tanninerna i huden måste bevaras), välj frön. Mos persikorna eller skär dem bara i tunna skivor. Tillsätt ett kilogram granulerat socker och citron, häll rent vatten. Täck med gasväv, vikta i två eller tre lager och låt sedan stå i tre dagar i ett varmt rum. Rör om två eller tre gånger om dagen, motstå denna massa.

Saften måste pressas ut, tillsätt vatten eller hällas i en jäsningsbehållare. Installera en bult eller en vanlig gummihandske, låt jäsa i upp till två månader. Men du måste vidta vissa åtgärder varje dag. Till exempel, på den femte dagen av jäsningen, tillsätt ytterligare 500 gram socker i behållaren, tillsätt resten av sockret efter tio. Det faktum att jäsningen har avslutats kan förstås av det faktum att skummet upphört att dyka upp på ytan, frigöringen av koldioxid har slutat. Det är nödvändigt att filtrera och försegla vindrickan i två månader. Då är det bättre att filtrera det igen och slutligen lämna vinet i fred.

Ju mer filtrering det är, desto mer transparent och visuellt blir drycken.

jäsningsprocess

På alkohol

Vin med tillsats av alkohol visar sig ha samma styrka som konjak eller likör. Hemmagjord alkohol kan enkelt ersätta dessa butiksdrycker, medan du definitivt inte kommer att ha huvudvärk på morgonen, även om du överdriver det. Du måste ta:

 • 3 kg persikor;
 • 3 liter vatten;
 • 1 liter alkohol;
 • 5 kg socker;
 • kryddor efter smak (till exempel kan du ta en vaniljpinne, honung, kanel eller citronsaft).

Förbered persikor eller nektariner på vanligt sätt. De slipar till ett grötillstånd, tillsätt lite vatten och honung. Behållaren stängs med gasväv och lämnas till jäsning i flera dagar. Det är värt att se till att temperaturen där massan för framtida vin ligger inte faller under 23 grader. Annars upphör jäsningen, och för persikavin är det inte så lätt att starta om det.

persika vid glaset

Pressa massan, tillsätt kryddor, socker och alkohol till den. Insistera i minst tre veckor till under omrörning. Först då sker filtrering. I ett recept med alkohol blandas sedimentet ofta mycket starkt med huvuddelen, det är svårt att separera det. Vinproducenter använder den färska äggula-metoden för att göra färgen jämn och attraktiv.

Från fermenterade persikor

Det är inte alls nödvändigt att kasta ut persikasylt som har blivit oanvändbar. Det är möjligt att skapa en läcker alkoholhaltig dryck även ur sylt som spår av mögel har dykt upp. Du måste ta:

 • 1,5 kilo sylt eller sylt;
 • 1,5 liter vatten;
 • 1 kopp granulerat socker;
 • 200 gram russin (kan inte tvättas).

Först överförs sylt till en emaljbehållare, tillsätts varmt vatten. Tillsätt otvättade russin och ett glas socker. Låt stå i flera timmar för att starta den primära jäsningen.

fruktgröt

När vattnet svalnar placeras det i en jäsningsflaska. Tillsätt vatten, installera en gummihandske eller en speciell slutare. Jäsning kommer att ta flera veckor och kan till och med ta en månad. Du måste vara tålamod. Vinet kommer att vara klart när koldioxid slutar att komma ut.

Persikajuice

Från juicen påminner drinken mycket om champagne med en fruktig smak. Det tas:

 • 1,5 liter vanlig champagne;
 • 0,5 liter juice.

Detta recept är ganska enkelt, eftersom det inte kommer att bli någon jäsning. Juicen blandas med champagne, omrörs och kyls. En drink serveras, som förresten kallas en Bellini-cocktail, med bitar av is, honung eller en kvist mynta.

öppen flaska

Med plommon

Och för att göra detta vin behöver du:

 • 3,5 kilo persikor;
 • 7 kg plommon;
 • 4 liter vatten;
 • 3-4 kg socker;
 • 3 gram vaniljesocker.

Persikor skalas, men tvättas inte - så tas tanniner bort. Sockersirap (vatten och socker) tillverkas separat i en behållare som inte är gjord av järn, vanilj tillsätts i slutet. Persikor hälls med denna sirap, läggs åt sidan i jäsbehållare under flera veckor. Plommon tillsätts efter 2-3 veckor. Det är bättre att puréera dem med en mixer, snarare än att kasta dem i hackade bitar.

plommonblomma

Med russin

Rosin är en slags jästanalog. För att förbereda sådant vin måste du ta:

 • 3,5 kg persikor;
 • 2 kilo socker;
 • ett glas russin (tvätta inte);
 • 3 citroner;
 • 3 liter vatten.

Frukterna skurna i små bitar blandas med russin. Tillsätt ett kilo granulerat socker, häll varmt vatten. Rör om i 5 minuter, häll sedan i redan kylt vatten. De kommer att vandra enligt det klassiska receptet. Var noga med att sila efter två veckor, tillsätt sedan vatten till den lätta kompositionen igen. Upprepa proceduren efter ytterligare två veckor.

en tallrik med russin

Med bananer

Bananreceptet är tillverkat enligt den klassiska algoritmen. De mosade bananerna tillsätts så snart persikorna doppas i jäsningsflaskan. I detta fall läggs inte russin, vinjäst spelar sin roll.

Med druvsaft

Detta recept skiljer sig inte så mycket från det klassiska. Färska naturliga druvsaft tillsätts vid den första jäsningen. I detta fall behövs jäst - utan dem kommer drycken inte att beredas.

Med vanilj

Det är tillverkat enligt standardreceptet. Bättre att ta en pinne vanilj snarare än pulveriserad. Så smaken blir mycket mer naturlig, ljusare och rikare. Färgen försämras inte från pinnen.

spillt dryck

Med honung och muskot

För 3 kg av huvudingrediensen behöver du:

 • 200 ml naturlig honung;
 • 150 gram mald muskot.

Persikorna malda, honung tillsätts och lämnas i tre dagar för att producera massa. Sedan görs allt enligt standardreceptet.

Persika sylt

Ta:

 • 1 burk sylt;
 • 1 kopp socker;
 • 200 g russin.

Varmt vatten, russin och socker läggs till sylt och placeras i en flaska för jäsning. Tillsätt vatten, installera slutaren. Fermentering tar 3-4 veckor.

olika flaskor

Nektarinvin

Produktionen av vin från nektarin skiljer sig inte från det vanliga. Den enda varning är att stenen inte skiljer sig så bra, så mer frukt kan behövas.

Hållbarhet och lagringsregler för färdig vin

Lagras upp till två till tre år. I kylskåpet - öppna upp till 3 månader.

Kontraindikationer att använda

Kontraindikationer är sjukdomar i tolvfingertarmen, för högt blodtryck.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa