3 enkla hemlagade rosenbladvinrecept

Hemmagjord vinframställning blir mer och mer populär varje år. Och det är inte bara den dåliga kvaliteten och det höga priset på fabriksprodukter. Det är dubbelt trevligt att göra en berusande dryck av hög kvalitet själv. Till exempel är det lika delikat, välsmakande och aromatiskt som vin tillverkat av teblad, som är lätt att göra hemma; det viktigaste är att tydligt följa anvisningarna i ett enkelt recept.

Funktioner för att göra vin från rosenblad

Det mest utsökta, aromatiska vinet är tillverkat av färska rosenblad. Det är sant att om det inte finns någon möjlighet kan torkade användas för matlagning. Att lägga till citronsaft i vörten förbättrar jäsningen och förlänger hållbarheten.

Regler för ingrediensval

Det är lämpligt att använda kronblad samlade i parker eller i landet. De måste vara färska utan några tecken på sjukdom eller försämring.

Det är bättre att inte använda rosor som växer nära vägbanan såväl som köpta - de innehåller mycket skadliga ämnen.

Hur man gör vin från rosenblad hemma

För att förbereda ett verkligt utsökt, läckert vin med en förtrollande rosig arom, måste du följa anvisningarna för beprövade recept steg för steg.

hemlagad alkohol

Av röda klättringsrosor

Detta vin visar sig vara mer intensivt, mörkt vinrött, med en bestående blommig arom och delikat smak. Du behöver följande ingredienser:

 • röda rosenblad - 2 liter;
 • rent vatten - 1 liter;
 • jäst (helst vin) - 30 gram;
 • socker - 1,5 kg;
 • stor orange - 1 bit;
 • små citroner - 2 bitar.

Steg för steg matlagning:

 1. Rosbladen tvättas och torkas på en handduk och placeras sedan i en burk.
 2. Socker hälls i en kastrull, hälls med vatten och sirap kokas.
 3. Sedan kyls det och kronbladen i en burk hälls över den. Sedan pressas juicen ut från citrusfrukter (citroner och apelsiner) och läggs till kronbladen. Jäst läggs också där.
 4. Nu är arbetsstycket täckt med en punkterad medicinsk handske eller en vattentätning sätts på och lämnas för att jäsa i en vecka.
 5. Sedan hälls vinet utan sediment med ett gummirör i en ny flaska och lämnas igen i en vecka.
 6. Efter att drinken har filtrerats och tappats på flaska. I slutet placeras vinet på en sval plats att mogna under ytterligare ett par månader.

rosévin

Från te rosenblad

Rose petal vin kommer att vara doftande, delikat, vackert och välsmakande. Citroner sätts till beredningen för att öka surheten, bättre jäsning och bevara drycken. Citronsyra kan också användas, men detta påverkar vinets smak. Följande ingredienser krävs:

 • rosa kronblad - 1 liter;
 • renat vatten - 1,5 liter;
 • socker - 800 gram;
 • medelstora citroner - 2 bitar;
 • russin - 50 gram.

Steg för steg matlagning:

 1. Roskronblad och citroner tvättas och sprids på en handduk för att torka.
 2. Nu tas plötsligt försiktigt bort från citrusfönstret och försöker inte klippa av den vita, bittera filmen. Sedan pressas juice ur frukten.
 3. Strö kronbladen med socker, lägg dem i en flaska och tampa dem väl. Tillsätt citronsaft, vatten efter 1 timme, häll skummen och russin, och bland sedan arbetsstycket väl.
 4. Nu läggs en genomborrad medicinsk handske eller en vattentätning på halsen och flaskan överförs till en mörk plats med en temperatur på +18 C till +25 C grader.
 5. Efter 30-40 dagar bör jäsningen upphöra, de rosa kronbladen blir transparenta och ett sediment bildas längst ner på flaskan. Sedan hälls drinken genom ett rör i en ny behållare och korkas med ett lock.
 6. För att förbättra smaken skickas ungt vin för att mogna i ett mörkt, svalt rum med en medeltemperatur på +14 ° C i 3 månader.

stor burk

Recept för 3 liter

Det är enkelt och bekvämt att förbereda ett ämne med den bekanta 3-litersflaskan. För detta behöver du:

 • te rosenblad - 120 gram;
 • rent vatten - 2 liter;
 • citronsyra - 25 gram;
 • socker - 450 gram.

förbereda en drink

Hur du lagrar den färdiga drinken på rätt sätt

Rosévin lagras på torra, alltid mörka platser som källare och källare. Den optimala temperaturen bör vara från +13 C till +16 C grader.

Under lagring är det dessutom viktigt att observera fullständig vila för flaskorna, inte flytta eller skaka dem.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa