TOP 7-recept för att göra rött druvvin hemma

Att tillverka vin från röda druvor har ett antal egenskaper. För att få en läcker drink av hög kvalitet är det värt att följa tekniken. Vinframställning innehåller flera på varandra följande etapper.

För att uppnå goda resultat bör man beakta valet av druvsort. Bordssorter som har små bär är lämpliga för att förbereda en drink.

Funktioner för att göra det bästa vinet från röda druvsorter under enkla hemförhållanden

För att göra ett gott vin är det några saker att tänka på:

  1. Använd inte bortskämda frukter för att göra en drink. Ett ruttet bär kan räcka för att förstöra råmaterialet. Innan du dricker, ska du noga sortera frukterna.
  2. Drycken ska inte komma i kontakt med metallföremål. I det första steget är det tillåtet att använda en emaljskål. I detta fall är det värt att blanda kompositionen med en trä- eller plastsked. Detsamma gäller för vinåldringsbehållaren. Det är bättre att använda trä- eller glasbehållare.
  3. Tvätta inte druvorna innan du lagar mat. Det finns bakterier på dess skal som fungerar som jäst. De krävs för att starta jäsningsprocessen.
  4. Alla stadier av vinframställning bör kontrolleras och receptet bör följas strikt. Annars finns det risk för att få vinäger. Temperaturförhållandena är av stor betydelse. Det blir ingen jäsning i ett svalt rum.
  5. Utan användning av vatten och socker är det tillåtet att tillverka vin endast från söta och saftiga druvsorter. I andra situationer måste dessa komponenter läggas till. Annars finns det risk för ingen jäsning.

glas vin

Mest lämpliga sorter

För att göra en kvalitetsdrink måste du använda lämpliga druvsorter. Röda viner kännetecknas av en ljus smak och rik arom. Dessa parametrar beror på nivån för garvningskomponenter i benen.

För att göra en bra produkt är det värt att använda druvsorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Nero.

Bordsdruvor är lämpliga för drinken. Sådana sorter har små kluster och små frukter. För att göra rött vin, använd svarta, röda, blå druvor.

blåa bär

Ett enkelt recept för rött druvvin

Att göra vin är ganska enkelt - för detta bör du använda det klassiska receptet. Om du följer de viktigaste rekommendationerna kan du få en läcker semitorr dryck.

Om du vill laga dessertvin bör du använda mer socker.

Få massan

Massan är en överförd druva. När man knådar bär kan inte benen skadas. Annars blir drycken för syrlig. Det är värt att krossa frukterna med händerna eller med en träkavel.

massakokning

Det rekommenderas att lägga de krossade bären i en emaljbehållare. Det är viktigt att druvorna är 3/4 fulla. Då ska diskarna täckas med en trasa för att skydda produkten från insekter och läggas på en varm plats. Temperaturen bör vara + 18-27 grader.

Det tar 8-20 timmar att jäsa druvor. Som ett resultat uppträder en skorpa på ytan av massan. För att eliminera det, bör råvarorna blandas varje dag. Detta kan göras manuellt eller med en träpinne.

massa för hand

juice

Under de kommande tre dagarna fortsätter massan att jäsas och blir lättare. Pressa ut druvjuicen om det finns en väsande och sur lukt.

Massan ska samlas i en separat skål och pressas. Proceduren utförs manuellt eller med en press. Den resulterande saften måste föras genom ostduken flera gånger. Tack vare denna procedur är det möjligt att ta bort främmande partiklar och berika juicen med syre för att åstadkomma efterföljande jäsning.

Om juicen är för sur, tillsätt vatten i detta skede. Vanligtvis uppstår behovet av denna procedur när man odlar druvor i regioner med hårt klimat. För 1 liter juice räcker det med 500 ml vatten. Samtidigt bör denna metod inte missbrukas, eftersom den minskar vinets kvalitet.

pressning

Om druvsaften har en sur smak är det bättre att inte tillsätta vatten. Under jäsningen kommer mängden syror i vinet att minska. Därefter hälls vätskan i en glasbehållare. Det fylls till 70%.

Installation av vattentätning

Den ständiga tillgången på syre väcker surt vin. I detta fall är det nödvändigt att ta bort koldioxid, som syntetiseras under jäsningsprocessen. Användningen av en vattentätning hjälper till att hantera problemet.

Den här enheten är ett lock med ett hål. En slang sätts in i den. Placera luktfällan på vinbehållaren. Enheten säljs i specialbutiker. Du kan också göra det själv.

hydraulisk tätning installerad

En vanlig gummihandske kan spela rollen som en vattentätning. Det ska läggas på behållarens hals med vin. Ett hål bör göras först i handsken.

Efter installation av vattentätningen flyttas skålen till ett rum med en temperatur på + 22-28 grader. Med en minskning av indikatorerna stannar jäsningsprocessen. Därför är det viktigt att upprätthålla en optimal temperaturordning.

Tillsätt socker

Varje 2% socker i juice resulterar i 1% alkohol i drinken. I druvor är det naturliga sockerinnehållet 20%. Om du inte lägger till socker får du ett vin med en styrka på 10%.

Om mängden alkohol är mer än 12% kommer vinjäst att förlora sin aktivitet. För att bestämma denna parameter är det värt att använda en hydrometer. Denna enhet hjälper till att uppskatta vätskans densitet.

stora flaskor

Du kan också använda medelparametrarna beroende på druvsorten. Man bör komma ihåg att de skiljer sig åt beroende på region. Därför är det viktigaste kriteriet vinets smak. Den borde vara söt, men inte sockerrik.

Det rekommenderas att tillsätta socker i delar. För första gången ska vinet smakas två dagar efter jäsningsstart. Om drinken har en sur smak bör socker sättas till den. För 1 liter juice används 50 gram socker.

För proceduren är det värt att tappa lite vin och tillsätta den nödvändiga mängden socker. Häll den färdiga kompositionen tillbaka i skålen. Sådana åtgärder bör utföras upp till fyra gånger på 25 dagar. Med en nedgång i processen att minska sockerinnehållet kan man bedöma en tillräcklig mängd socker.

vin i naturen

Avlägsnande från sediment

Om det inte finns bubblor i vattentätningen inom 2 dagar eller handsken inte blåser upp, klargörs vinet. Sediment samlas i botten av behållaren. Den innehåller mycket svampar som orsakar dålig arom eller bitterhet i smaken.

Det unga vinet måste hällas genom en 1 cm diameter slang. Det är viktigt att inte ta änden av röret till sedimentet.

Sötma kontroll

I detta skede är den aktiva jäsningen av drycken fullbordad. Därför påverkar inte tillsatsen av socker vinets styrka. Koncentrationen av denna komponent beror på individuell preferens. Mängden av detta ämne bör dock inte överstiga 250 gram per 1 liter. Om vinet är söt, finns det inget behov av ett sötningsmedel.

För att göra ett berikat vin är det värt att lägga till alkohol. Dess belopp får inte överstiga 15% av det totala beloppet. Denna komponent bidrar till en längre lagring av vin. Samtidigt blir aromen mindre mättad.

häll socker

Vinmognad

Den slutliga smaken av vinet bildas av en lugn jäsning. Denna process tar 2-6 månader. Detta åldrande räcker för att göra rött vin. Rätter med en drink kan placeras under en vattentätning eller stängas med lock.

När sediment visas i skålen, bör vinet hällas. Om drinken har en molnig konsistens klargörs. För röda viner används äggvita med tillsats av vatten. Det är möjligt att märka resultatet efter 20 dagar.

hälla vin

Förbereda torrt vin

Torrt vin kännetecknas av ett lågt sockerinnehåll. Drycken har en granatäpple- eller rubinfärg. När det gäller smak är den lätt och innehåller en lätt surhet.

Du bör inte använda socker för att göra detta vin. Dess innehåll är högst 1%. Under jäsningen bearbetar mikroorganismer fruktos.

Du kan förbereda torrt vin från frukt, vars sockerhalt är 14,5-21,5%. Tillverkningsprocessen är densamma som den klassiska tekniken. Tillsats av socker måste dock undvikas.

beredd dryck

Villkor för lagring

Den färdiga drinken ska tappas på flaska och förseglas. Det är tillåtet att lagra det i 5 år. I detta fall är temperaturregimen + 5-12 grader. Bättre att använda mörka flaskor.

Att göra rött vin är inte svårt. För att göra detta räcker det att noggrant följa tekniken för att förbereda en drink, i enlighet med successiva stadier.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa