8 enkla, steg-för-steg hemlagade jordgubbsvinrecept

Det finns många enkla hemmagjorda jordgubbsvinrecept. Denna dryck kan tillverkas av bär, vatten och granulerat socker, eller andra ingredienser kan tillsättas till den. Oftast läggs jäst eller russin i kompositionen. Det finns också recept för berikade viner med vodka. För att få en läcker drink måste du strikt följa de grundläggande reglerna för dess produktion.

Finesserna för att göra vin från jordgubbar

För att göra läckert vin måste du följa dessa rekommendationer:

 1. Använd mogna bär med en rik färg. Frukt som är grön eller smittad fungerar inte.
 2. Tvätta jordgubbarna innan du lagar mat när de rör vid marken.
 3. För att lägga jäst till kompositionen kan du använda russin eller vin-surdej.
 4. Jordgubbssaft är ganska svårt att få. Därför tillverkas inte torra viner av bär. De används vanligtvis för sockerhaltiga drycker.
 5. Vinet ska jäsa vid en temperatur på 18-26 grader.
 6. Förvara drinken på ett svalt ställe. Den optimala temperaturen är 8 grader.

Urval och beredning av bär

För att tillverka vin från ängen, skogen eller Victoria, måste du välja rätt råmaterial. Frukten ska vara mogen och ljusröd.

För vinframställning tvättas vanligtvis inte frukterna så att naturlig jäst kvarstår på ytan. Jordgubbar bör dock tvättas. Annars får drycken en jordisk eftersmak.

Du ska inte använda en köttkvarn eller blandare för att hugga frukten. Krossade ben kommer att orsaka bitterhet. Därför bör du krossa bären med dina händer. Det är värt att förbereda vin i en ren, steriliserad behållare. Det rekommenderas att använda emaljerade behållare. En glasbehållare är också lämplig.

fruktbär

Hur man gör jordgubbesvin hemma

För att tillverka ett sådant vin bör du välja rätt recept och strikt följa proceduren.

Enkelt recept

Detta prisvärda jästfria recept är baserat på följande ingredienser:

 • 8 kg jordgubbar;
 • 100-150 gram socker per 1 kg frukt.

Frukten måste tvättas och knådas. Vik massan i en 10 liters glasbehållare och tillsätt socker. Bind halsen med gasväv och låt stå i 3 dagar. Tappa sedan ur saften i en ren behållare och täck med en vattentätning.

När jäsningen är över bör ballongen flyttas till ett svalt rum i 30-50 dagar tills massan är klar. Häll sedan vätskan i en annan behållare.

matlagningssteg

Traditionellt recept från sovjettiden

För att tillverka vin med dina egna händer är det värt att förbereda följande komponenter:

 • 2 kilo socker;
 • 100 gram russin;
 • 3 kg jordgubbar;
 • 3 liter vatten.

Detta är ett prisvärt rustikt alternativ som har använts sedan sovjettiden. Först bör bären tvättas och knådas. Lös sedan upp 1 kilo socker i varmt vatten. Kyl sirapen till 30 grader.

Tillsätt hackade jordgubbar och russin. Täck behållaren med gasväv. Rör om vörten regelbundet. Tillsätt socker efter 5 dagar och lägg en handske på behållaren.

Efter ett tag kan du titta på handskeflaskan. Om jäsningen är svag måste du tappa massan och lägga behållaren på en sval plats. Efter 1,5 månader blir vinet lätt. I detta skede rekommenderas att ta bort det från sedimentet.

bär på en sked

Från frusna bär

Du kan också laga vin av frysta jordgubbar. För att tina bär är det förbjudet att hälla kokande vatten över dem eller använda mikrovågsugn.

De måste tina naturligt.

För att tillverka vin måste du ta:

 • 2 liter vatten;
 • 3 kg jordgubbar;
 • 10 gram torr jäst;
 • 2 kilo socker;
 • 500 ml vodka.

Mosa bären, blanda med granulerat socker och tillsätt jäst. Sätt på en vattentätning och låt kompositionen jäsa. Ta bort massan efter en månad och häll den i en ny behållare. Häll i vodka och lämna i en månad till.

pressa ut alla juicer

Från kompott

Tillverkning av vin från kompott följer av följande ingredienser:

 • 500 gram socker;
 • 5 liter färsk kompott;
 • 100 gram russin.

Ta kompoten till 30 grader, lägg russin och täck med gasväv. Pressa massan efter en vecka och tillsätt socker. Blanda noggrant och låt jäsa. För att göra detta, placera en vattentätning på behållaren.

Tappa sedan vinet från vattnet. Ta bort till en mörk plats. Insistera på 2 månader. När en fällning dyker upp dräneras drycken igen.

flaskor med drycker

Med russin

För det här receptet måste du ta:

 • 3 liter vatten;
 • 3 kilo frukt;
 • 2 kilo socker;
 • 100 gram russin.

Bären ska tvättas och krossas. Värm vattnet till 30 grader och tillsätt 1 kilo socker. Lägg fruktmassan i en lämplig behållare, tillsätt sirap och russin. Täck med gasväv. Kompositionen bör jäsa i en vecka.

Filtrera sedan genom ostduken. Tillsätt 500 gram socker i vätskan och installera en vattentätning. Placera behållaren på en varm plats. Tillsätt 250 gram socker efter 5 dagar. Efter 5 dagar, gör manipuleringen igen. Fermentationen upphör efter ett par månader. Vid denna tidpunkt är det värt att ta bort det från sedimentet och flytta det till källaren. Vinet ska vara moget.

bär i vin

Förstärkt vin

Produktionen av sådant vin sker på grundval av följande komponenter:

 • 1 kilo jordgubbar och socker;
 • 500 ml vatten;
 • 500 ml vodka.

Bären måste tvättas, torkas och knådas. Tillsätt socker och häll i vatten. Blanda och täck med gasväv. Under aktiv fermentering måste kompositionen blandas. Häll sedan vörten i en ny skål och håll den under en vattentätning i en vecka.

Pressa sedan ut vinet, bland det med vodka och skaka det. Häll i en ny behållare och täck med en vattentätning. Insistera en vecka och dränera.

berikat vin

Från jäst sylt

För att göra vin baserat på jäst sylt, bör du använda:

 • 1 liter vatten;
 • 1 liter sylt;
 • 100 gram russin.

Marmeladen måste placeras i en burk och fyllas med vatten. Tillsätt russin och täck. Efter 10 dagar tömmer du vätskan, lägg en vattentätning på behållaren och låt stå i en månad.

Efter jäsningens slut bildas en fällning på diskens botten. Vid denna punkt bör vinet dräneras. Överför drycken till sterila flaskor och förvara på en sval plats.

kokande bär

Med vodka

För att göra ett sådant vin behöver du:

 • 1 kilo frukt och socker;
 • 500 ml vodka;
 • 500 ml vatten.

Bären bör tvättas och torkas ordentligt. Sedan ska de knådas ordentligt, tillsätt socker och vatten. Sätt på en varm plats i 5 dagar för jäsning. Efter avslutad bör vätskan tappas och vodka tillsättas.

Häll drinken i flaskor och lägg den på en sval plats under en vecka. Efter den angivna tiden kan drycken konsumeras. Förvara den i kylen.

vodka för insidan

Lagringsregler och perioder

Förvara dryckesflaskorna horisontellt. Tack vare detta kommer korken inte att torka ut och förblir konstant våt. Denna metod kommer också att förhindra att luft tränger in. Den perfekta temperaturen för vin är +8 grader.

Före användning ska flaskan förvaras i samma position som den förvarades. Häll sedan försiktigt innehållet i en karaff.

När grumligheten uppstår bör behållaren höjas. Du bör inte lagra vin i en karaffel under lång tid, eftersom det snabbt oxiderar.

Vinbehållare som tas ut för lagring rekommenderas definitivt att undertecknas. Detta kommer att hjälpa till att korrekt bestämma sekvensen för att dricka drinken.

Jordgubbsvin kännetecknas av utmärkt smak. Att göra en smaksatt dryck själv är ganska enkelt. För att göra detta måste du välja rätt recept och strikt följa reglerna för att tillverka produkten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa