De bästa recepten på hur man gör vin från sura druvor hemma

Aciditetsnivån är den viktigaste parametern för druvor. Vinsyra och äppelsyror i bäret utgör 90%, de återstående 10% tilldelas organiska, aromatiska fenolsyror. Med ökad surhet används frukterna för att göra vin, fruktdryck. Vinproducenter rekommenderar att man tillverkar vin av sura druvsorter. Genom att justera surhetsnivån kan du få en läcker, aromatisk drink.

Processfunktioner

Bären skördas för hand i slutet av september i torrt väder. De samlade klasarna tvättas inte för att bevara vilda jäst på bären. De stimulerar jäsning. Den skördade grödan sorteras genom att ta bort ruttna, spruckna, gröna, fläckiga prover.

För att få en kvalitetsprodukt måste följande villkor följas:

 1. Vinet är tillverkat av färska bär. Det är viktigt att inte slipa druvorna i puré. Krossade ben lägger bitterheten till drinken.
 2. Det är nödvändigt att följa villkoren för att uttrycka, överföra drycken. Vid otidig filtrering kommer vinets smakegenskaper att försämras.
 3. Vinproducenter föredrar trä, plast, emaljerade behållare för att förbereda en drink. Det rekommenderas att använda rätter av glas och rostfritt stål. Använd inte metallkrukor / kokkärl.
 4. Bär tvättas eller sköljs inte. Fruktvättprocessen hjälper till att ta bort vilda jäst från ytan. De är nödvändiga för att bevara sin naturliga miljö för att förhindra utveckling av patogena mikroorganismer.
 5. I närvaro av mögel, bakterier blir vinet surt. Denna process kan förhindras genom sterilisering av behållare och instrument.

Flaskorna tvättas med tvål / soda-lösning, skålls med kokande vatten, sköljs. Behållarna torkas naturligt eller med pappershanddukar.

vindruvor

Vilka sorter är lämpliga

Varje tillgänglig sort är lämplig för framställning av druvvin. Du kan skörda med mörka, ljusa sura druvor. De används individuellt eller kombineras med varandra.

Idealisk för vin är sorter som:

 • Platovsky;
 • Kristall;
 • Regent;
 • Vänskap;
 • Saperavi;
 • Stepnyak;
 • Festivalny;
 • daggdroppe;
 • White Muscat;
 • Förstfödde av Magarach;
 • Feteaski;
 • Sylvaner.

Sådana druvor är opretentiösa i vård och har ett högt sockerinnehåll. Du kan späda ut smaken med Isabella, Lydia. Elit "vin" -sorter - Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet, Aligote, Riesling kan fördubbla smaken av vin, avslöja dess gustatory palett.

Förstfödde av Magarach

Vad som behövs för receptet

De viktigaste produkterna för att tillverka vin är:

 • Sura vindruvor;
 • vatten;
 • strösocker;
 • surdeg.

Från inventeringen kommer du att behöva en glasflaska, en emaljerad handfat, träspatlar för att röra om bärmassan, en vattentätning. Efter tvättning, kokning, torkning rökas flaskorna med svavel.

Sura vindruvor

Efter skörd knådas bären för hand. I detta skede är det viktigt att använda gummihandskar - de skyddar huden på huden mot fläckar och irritation. Handskar förhindrar också att handgrönsarna kommer in i drinken.

Frukten måste vara mogna. I gröna druvor ökar surhetsnivån, det finns lite socker.

Överdrivna frukter bidrar till vinägerjäsning, omvandlingen av pressad juice till ättiksyra.

Du kan neutralisera syran genom att späda vinet med vatten. I detta fall kan produktens smak försämras. Denna teknik används när druvornas surhet liknar citronens.

strösocker

Hur man gör vin från sura druvor hemma

Måttlig konsumtion av surt druvvin bidrar till:

 • förebyggande av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet;
 • normalisering av tryck, sömnmönster;
 • förbättra funktionen i matsmältningssystemet, andningsorganen;
 • öka immuniteten, lindra trötthet;
 • eliminering av autoimmuna processer.

För att förbereda vin måste du fylla på:

 • sura druvor 10 kg;
 • granulerat socker 3 kg.

Matlagningsteknik:

 1. Druvorna sorteras, krossas, blandas med vatten.
 2. Blanda massan med socker (2 kg), rör om, sätt på värmen i 4 dagar, rör om ibland.
 3. Massan pressas ut, vätskan filtreras, blandas med återstående socker (1 kg). Blandningen omrörs, hälls i en ren flaska, täckt med en vattentätning.
 4. Efter 30 dagar slutar vätskan jäsning och täcks med sediment. Vinet hälls i en flaska med ett gummirör, blandat med socker om så önskas.

häll vätska

Om vörten inte jäsar, blandas den med ett surdej från russin eller vinjäst. Blandningen med surdej infunderas i 3-4 dagar. Den färdiga drinken är hermetiskt förseglad, skickas för att infusera i 1 månad. Vätskan filtreras, hälls i steriliserade flaskor, stängs, skickas till en permanent lagringsplats.

Frånvaro / försvinnande av jäsning den sjätte dagen innebär att:

 1. Flaskan är trycksatt. I detta fall kontrolleras behållaren och tätas hermetiskt.
 2. Sockerhalten har ökat. Varten blir ett konserveringsmedel, vilket stoppar jäsningsprocessen. Häll i vatten, färsk juice (20-140 ml per 1 liter wort) för att korrigera situationen.
 3. Jäst har slutat / slutat fungera. De aktiveras med surdej, otvättade bär eller russin, vinjäst.
 4. Alkoholkoncentrationen i drycken har nått 14%.

Avslutningen av jäsningsprocesserna bestäms av vattentätningen - den slutar gurgla. I detta fall tappas sedimentet, detta hjälper till att bevara öppenheten i vinet, aromen och utrota bitterheten.

burkar med produkt

Hur och hur mycket kan du lagra

Vinproducenter rekommenderar att du använder speciella vinflaskor - de är starkare, förseglade med långa pluggar.

Ett viktigt steg är flaskesterilisering. De tvättas med soda / tvållösning, sköljs, hälls över med kokande vatten.

Vin hälls till kanten och lämnar ett avstånd på 1,5-2 cm. För att lagra drinken måste du välja en mörk, torr, sval plats med en måttlig luftfuktighet, till exempel en garderob, källare, källare. Vita viner lagras på + 6-7 handla omC, röd - vid + 8-13 handla omC. Flaskor placeras horisontellt - detta garanterar korkarnas elasticitet, hermetisk tätning av behållare.

förvaring i containrar

Åldringsperioden för sammet, tät efterrätt, likörröda viner är 1,5-2 år. Ljusröda viner konsumeras efter det första året. Det tar 6-12 månader för rika aromatiska vita viner att mogna, medan lätta drycker infunderas i 3-6 månader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa