5 enkla recept för att göra yoshta vin hemma

Hemma kan du göra läckert yoshta-vin enligt ett enkelt recept. Detta bär har en ovanlig smak. En krusbär-vinbär hybrid skapad av en tysk uppfödare, den har de blandade egenskaperna hos båda grödorna. Yoshta är ett utmärkt råmaterial för att tillverka alkoholhaltiga drycker hemma. Yoshta-viner är mindre sockerrika än vinbärsvin och sötare än krusbärviner.

Matlagningsnyanser

Yoshta växer överallt. Buskar når 2-3 meter, kan användas som prydnadsväxter.

Från en buske samlas från 7 till 10 kilo frukt. Skörden av Yoshta börjar i slutet av juli, när bäret når teknisk mognad.

Regler för ingrediensval

Som en förberedelse för processen med att tillverka hemlagat vin, rekommenderas det att noggrant välja bär.

Torkade, ruttna eller omogna frukter är inte lämpliga för bearbetning, eftersom de kan förändra smaken på den färdiga drinken.

När man tillverkar vin tvättas inte bären, men de föredrar att plocka dem på morgonen, när damm som sätter sig på dem är uteslutet. Ytterligare sköljning förstör den naturligt förekommande jäst som finns kvar på ytan av varje frukt. De aktiverar jäsning, intensifierar jäsning.

yoshta bär

För att förbättra jäsningsprocessen använder erfarna vinproducenter också specialvinjäst för att främja effektiv oxidation. Dessutom kan bakarjäst tillsättas med en hastighet av: 1 påse jäst till 20-30 liter dryck.

En handfull russin, tillsatt under bärläggningen, stöder och aktiverar jäsningsprocessen. Häll kokande vatten över russin innan du lägger till det, kläm sedan på och häll över bären.

Referens! Du kan skapa vinjäst själv. Lämpligt material - hallon, jäst sylt, vinbärsmassa.

svart frukt

Hur man gör yoshta vin hemma

Husen förbereder vin enligt olika recept. Tillverkningstekniken består i att organisera jäsningsprocessen samt skapa en vattentätning. För detta är glasflaskor med önskad volym och tillbehör lämpliga. Skapandet av en vattentät säkerställer jäsning av bäret av hög kvalitet samtidigt som koldioxid separeras.

För slutaren, ta en steril latexhandske, lägg den på flaskans hals. I ett av fingeravdelningarna görs ett hål genom vilket gasbubblor slipper ut som ett resultat av jäsning.

yoshta vin

Enkelt recept

Den enklaste tillagningsmetoden innebär att man använder:

  • 3 kg bär;
  • 3 liter vatten;
  • 1,3 kilo socker.

Bären sorteras ut, knådas med en sked eller krossas, hälls med söt sirap från vatten och en halv del socker. Blandningen omröres, täckes med gasväv, lämnas i 4 dagar.

Vätskan filtreras, råmaterialet pressas ut och återstående socker tillsätts. Den resulterande drycken hälls i en flaska, täckes med en handske och får stå i 60 dagar.

röd vätska

Snabb tillagningsmetod

För att aktivera jäsning tillsätts vodka vid läggning av socker och bär. För 200 gram yoshta, 200 gram socker, ta 500 ml vodka. Bären blandas med socker, kvar tills juicen släpps. Häll vodka efter 1 dag. Drycken insisteras i 20-25 dagar.

Efter processens slut filtreras drycken, bären pressas. Vin är klart tidigare än en drink tillagad enligt receptet utan att använda vodka. Dessutom förkortas jäsningstiderna genom att minska mängden ingredienser.

Rent husvin

Hemlagat vin med tillsats av vinjäst kännetecknas av en mer intensiv smak och syrlig arom. De läggs när huvudingredienserna kombineras, lämnas i 2-3 dagar. Därefter hälls den i en flaska för lång infusion.

Information! Vinjäst köps i butiker. Följ de proportioner som anges på förpackningen när du lagar mat.

Hemvin

Med jästblåbär

Blåbär ger hemgjorda alkoholhaltiga drycker en söt och rikare smak. Yoshta-bär är fortfarande basen för blåbärsvin, och många vinproducenter använder torrbakarjäst som jäst.

För 6 kilogram basiska råvaror, ta 1,5 liter blåbär, 4 kilo socker. Frukten knådas med 2 kg socker, torr jäst tillsättes och hälls med 2 liter vatten. Denna blandning infunderas i 7 dagar, sedan tillsättes ytterligare 2 liter vatten och socker. Drycken insisteras i 1,5 veckor, sedan filtreras den, kakan tas bort och förvaras.

Förstärkt vin med äpplen

Juice pressas ur 2,5 kg bär, juice pressas från 4 kg äpplen läggs till. Socker tillsättes juicen, omrörs tills kristallerna löses upp.

Sedan tillsätts vinjäst, tas bort för jäsning. Efter en vecka tillsätts 500 ml vodka till drycken, lämnas att stå tills fermentationens slut. Därefter filtreras vinet från sedimentet, hälls i beredda behållare.

vantar på bankerna

Utgångsdatum och lagringsregler

Det är vanligt att stå hemlagad alkohol i flera månader efter bestämning av beredskap innan direkt konsumtion. Ett sediment bildas i botten av flaskan, som tappas så att det inte förstör skuggan och smaken. Ju oftare sedimentet tappas, desto lättare blir vinet.

För att kontrollera utseendet på ett molnigt sediment, ändra färg eller struktur på vätskan, lagras vin i glasbehållare gjorda av genomskinligt glas. Rent vin, som har tillförts i mer än 1-2 år, hälls i tonade glasflaskor. Propparna måste helt täcka flaskans hals.

Enligt reglerna för hembryggning bör vin av hög kvalitet vara rent, ha en jämn skugga och inte lämna några sediment längst ner i glaset. Därför lagras många hemlagade viner i 3-5 år och filtrerar dem regelbundet från molniga formationer.

stora flaskor

Berikat vin lagras i 5-6 år utan kvalitetsförlust. Vin med bär utan tillsats av surdej eller alkohol förblir lämpligt i 2-3 år från datum för bestämning av beredskapen.

De bästa förhållandena för förvaring av flaskor vin anses vara en källare eller källare, där temperatursvingningar är uteslutna. Rackarna med flaskor bör inte utsättas för solljus. Rumstemperaturen bör inte sjunka mer än -2 grader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa