Det bästa receptet för att göra vilda druvvin hemma

Denna berusande dryck kan tillagas av alla typer av frukt, bär och deras kombinationer. Ett särskilt intressant alternativ skulle vara att tillverka vin från frukt av vilda, östliga druvor. Det växer i de nordliga regionerna och Fjärran Östern, och dess bär innehåller de nödvändiga nivåerna av syror, socker och naturlig jäst för att göra utmärkt hemlagat vin.

Specifikationerna för att göra vin från Amur-druvor

Den har också namnen Ussuriysk och Far Eastern. Denna vildväxande art är ett mycket värdefullt exempel bland taiga växter i många avseenden. Dess saftiga frukter innehåller många vitaminer och biologiskt aktiva ämnen, enligt denna indikator ligger det före många bärgrödor. Bären från de östliga druvorna är stora (i genomsnitt 1,5-2 centimeter i diameter), runda, med en tät hud.

Frukt är mörkblått till svart med glans. Sorten har god kraft och produktivitet. Bären har ett högt syrainnehåll, så de används huvudsakligen endast som ett vinslag. Druvor har dessutom tillräckligt med socker och en hög nivå av naturlig (naturlig) jäst. Detta säkerställer god jäsning av vörten, men det är viktigt att inte tvätta bären innan du lagar mat.

Vinet erhålls med en utmärkt arom och kryddig, utsökt surhet i smak.

vilda druvor

Fördelar och skada

Hemlagat vin (om det används klokt) har en gynnsam effekt på människokroppen. Det ökar aptiten, förbättrar blodbildningen, ökar nivån på röda blodkroppar, stärker en allmän immunitet. Den uppvärmda drycken hjälper till i kampen mot förkylningar, fungerar som ett sätt att förebygga hjärtattacker och stroke.

Vin hjälper också till att bekämpa fetma och förhindrar njursten.

Men hemlagat vin kan vara skadligt för kroppen. Först och främst har denna dryck ett högt kaloriinnehåll, det kan också orsaka allergier och astmaattacker hos astmatiker. När det konsumeras för mycket kan det skada hjärt-kärlsystemet, hjärnan, njurarna och levern och öka blodtrycket.

Hemvin

Hur man gör vin från fjärran östliga druvor

För att göra en drink hemma, måste du först bestämma var vörten ska jäsas, samt i vilken behållare det färdiga vinet ska lagras. För detta är följande typer av containrar lämpliga:

  • glasflaskor och flaskor, företrädesvis gjorda av mörkt glas;
  • fat, fat, badkar gjorda av ek och alved;
  • rostfritt stål tankar;
  • burkar och fat av högkvalitativa organiska polymerer (helst för kortvarig lagring).

Processen att tillverka vin börjar med att mala druvorna och sedan krossa dem för att få juice. De använder olika metoder såsom:

  • krossning av bär i en bassäng, stekpanna med improviserade medel, såsom en träkross;
  • manuella (mekaniska) krossar;
  • manuell krossning (för små volymer);
  • automatkrossar (för stora volymer råmaterial);
  • manuell eller automatisk tryck.

koncentratberedning

Innan förberedelsen måste en nybörjare vinmakare välja ett recept som passar hans smakpreferenser. Det är viktigt att ta hänsyn till att Ussuri-druvorna har en uttalad surhet. Sedan sorteras bären bort, kasseras allt övermogen, krossas, ruttnar och bortskämda, vilket bara lämnar mogen frukt av hög kvalitet. Du får inte i något fall tvätta de valda råvarorna - det kommer att påverka jäsningen negativt.

Nu måste bären knådas väl, och sedan placeras den beredda massan i ett varmt rum (med en temperatur på minst + 18 ° C) i 2-3 dagar. När jäsningen börjar - bären är täckta med en vit blom, och arbetsstycket får en sur lukt, måste du separera juicen från massan. För att göra detta, använd en press eller enkel gasväv. Häll socker i den pressade juicen och rör om noggrant tills den är helt upplöst.

Sedan hälls den i en behållare för efterföljande jäsning, en vattentätning installeras och placeras igen på en varm plats under en månad. När vinet blir klart, gasutvecklingen stannar och ett sediment visas i botten av behållaren, måste vinet filtreras.

glas vin

Efter att arbetsstycket hälls i glasflaskor och skickas till en sval källare under ett par månader. Där får drinken smak och arom. Vid slutet av denna period utförs filtrering igen och hälls i en ren behållare, igensatt med lock eller proppar. Nu är vinet helt klart för konsumtion eller vidare lagring.

Befästning av ungt vin

För att öka graden, koppla ungt vin till det, tillsätt alkohol, moonshine eller vodka. För att öka styrkan hos en drink med 1 grad måste du till exempel lägga till 1% alkohol eller 2% vodka från vinvolymen till det. Efter tillsättningen lämnas drinken att infusera i flera veckor.

Om ett sediment visas dräneras det och drycken skickas för permanent lagring.

häll socker

Villkor för lagring

Hemlagat vin lagras på torra, svala platser utan plötsliga temperaturförändringar, ett optimalt intervall på + 10 ° C till + 16 ° C är tillåtet.

Flaskorna ska ligga i vila, de ska inte flyttas före omedelbar användning. Fuktnivån för korrekt lagring är 60-70%.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa