Fyra enkla recept för att göra svinvin hemma

Hemlagat vin är tillverkat av plommon, äpplen, rosa höfter, aprikoser, körsbär, mullbär. Till skillnad från en butiksprodukt innehåller den endast naturliga ämnen, det finns inga kemiska komponenter, och smaken är rikare och ljusare. I sviskvin finns sötma, en knappt märkbar astrenskhet och en unik doft. Det finns många vitaminer i drinken, med den i en rimlig mängd kan du stärka immunförsvaret, bli av med en förkylning, påskynda återhämtningen från akuta luftvägsinfektioner.

Matlagningsfunktioner

Så att det inte finns något sediment i vinet, drinken har en transparent vinröd färg, du måste välja rätt plommon och ett jäsningskärl som stängs tätt. Du behöver en trä- eller glassked för att röra om fruktmassan. Innan frukterna läggs tvättas diskarna med vatten, vinäger och läsk, vilket undviker absorption av obehagliga luktar. Drycken infunderas med och utan surdej.

Urval och beredning av produkter

För att göra hemlagat vin måste du köpa mogna katrinplommon, torkade och torkade på ett naturligt sätt. Bären får inte innehålla maskar, ruttna områden. Mängden socker väljs med hänsyn till vintypen - torr eller söt.

Från plommon med frön erhålls en drink med mandelsmak, men med långvarig lagring av en sådan produkt är det lätt att bli förgiftat av hydrocyansyra som utsöndras av fruktens frö.

tallrik med katrinplommon

Hur man gör beskär vin hemma

De frukter som torkas i solen rengörs för damm utan att röra vid den vita blomningen, sköljas under kranen, hälls över med vatten, knådas efter ett tag och benen tas bort från den resulterande massan. Plommonblandningen utspädes och lämnas varm i 2 dagar. När bubblor börjar stå ut filtreras vätskan, hälls i en annan behållare. Socker tillsätts i portioner, 100 g tillsätts per liter torrt vin, 300 g söt vin. Burkan stängs med en handske med hål upp, drycken jäsas i 2-3 månader. För att göra ett berikat vin, tillsätt alkohol eller vodka innan tappning. Alkoholvolymen bör inte överstiga 15% av den totala mängden av produkten.

Enkelt recept

För att tillverka vin kan du använda inte bara torkade eller soltorkade plommon, utan också nyplockade frukter. Det rekommenderas att välja sorter med mörk frukt, där det finns mycket socker, men det finns också syror. Benen är bäst av allt bakom den "ungerska".

att göra vin

De som aldrig har gjort vin bör börja med det enklaste receptet och använda det de tar:

  • 1 liter vatten;
  • 8 kg plommon;
  • kilo socker.

Gropar tas bort från frukterna, mosas, överförs till glasbehållare.Vatten värms upp till 40–45 ° C, kombinerat med en fruktblandning. Diskarna är täckta med gasväv, kvar i ett varmt rum, de första fem dagarna måste massan skakas lite.

Efter 6 dagar pressas juicen ut, socker hälls, hälls i en flaska och en vattenbehållare installeras. Efter 3 veckor filtreras drinken i en annan behållare, förseglas hermetiskt. En månad senare kan det filtrerade vinet smakas.

glas vin

Kanel

Kryddor ger drinken den ursprungliga smaken, men så att produkten inte förlorar sin transparens används inte pulveriserade tillsatser. Aromatiskt vin kan tillverkas:

  • från 2 kg socker;
  • från 5 kg plommon;
  • kanelstänger.

Bären frigörs från frönen, malda i potatismos, i kombination med 1 kg socker, hälls 2 liter vatten. Behållaren är stängd med en handske med hål eller en köpad dispenser och lämnas på en varm plats. När massan jäsas, filtreras, separeras vätskan från massan, det återstående sockret och 3 liter vatten tillsättes till den.

Lägg kanel i den resulterande sirapen och häll den i en glas- eller plastbehållare, sätt ut dispensern igen, skicka skålen till en mörk plats. Efter en och en halv månad fylls flaskorna med en drink och förvaras under samma tid.

burkar och vinglas

Med russin

Inte bara läckert vin, utan också ett läkemedel för att förbättra matsmältningen, stärka kapillärerna, öka immuniteten, kan beredas från en hink med katrinplommon:

  1. Lägg frukterna i en skål, häll 5 liter vatten, blötlägg rosinerna.
  2. Efter tre dagar pressas juice ur bären, efter att massan har tagits bort kombineras den med en vätska i vilken russin har blötläggts i 3 dagar.
  3. Socker hälls i drycken, lämnas i 2 månader för jäsning.
  4. Filtrerat vin fylls i flaskor.

En nästan färdig produkt skickas till kylen i 8 veckor. Rosiner är rika på kalium, vilket är viktigt för att hjärtat ska fungera. Plommon påskyndar matsmältningen.

Förnyare

Med andra torkade frukter

En vacker nyans, originella anteckningar ges till drinken av torkade aprikoser, som, liksom russin, blötläggas i varmt vatten, och slipar sedan tillsammans med plommon. Juice pressas ur fruktmassan, socker hälls och lämnas att jäsas i värmen. Efter 2 månader filtreras och filtreras drinken, flaskorna fylls med den.

Socker kan tas i förhållandet 1 till 3, 12 kg torkade aprikoser och 5-6 kg plommon krävs.

Lagringsvillkor för hemlagat vin

En alkoholhaltig dryck gjord av frukt, tillagad av dig själv, sänks bäst in i källaren, där den förvaras i en mörk glasbehållare i en träfat. Vin lagras väl på en stängd balkong, i en loggia.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa