5 enkla hemlagade blåbärsvinrecept

Hemma tillverkas blåbärsvin enligt ett enkelt recept. Det smakar lika bra som druva. Färg, tack vare flavonoider, intensiv, rik. Erfarna vinproducenter ger övertygande argument som stöder den hemlagade dryckens fördelaktiga egenskaper.

Funktioner för att göra blåbärsvin

Blåbär växer överallt i Ryssland. För hemlagat vin är ett bär som växer i fuktiga, blandade skogar lämpligare. Den har mer juice, socker. På torra platser är blåbär små, inte saftiga. De har ingen brådska att samla in. Blåbär bör mogna.

Teknologin för framställning av blåbärsvin har vissa särdrag. De beror på kompositionen. Fruktos i massan, juice är inte tillräckligt för jäsning. Dessutom finns det ämnen som förhindrar det. Problemet elimineras genom att tillsätta socker eller honung till vörten.

Det finns många svampsporer på huden på ett bär plockat från skogen. De försämrar smaken av den hemlagade drinken, så blåbären tvättas. Den tvättade vilda jästen ersätts med hemmagjord surdej med kommersiellt tillgänglig vinjäst.

Hur man gör blåbärsvin hemma

Om du har blåbär behöver du bara göra hemlagat vin. Amerikanska forskare har studerat den kemiska sammansättningen av denna dryck. Fant ut att den innehåller antioxidanter. De är kända för att hjälpa till med onkologi, fungera som dess förebyggande, bromsa åldrandet.

blåbärsvin

Klassiskt recept

Enligt detta recept tillverkas blåbärsvin utan jäst. De ersätts med hemgjord surdej. Det tar 3-4 dagar att förbereda den. Ta:

 • juice pressad ur färska, rent tvättade, sorterade bär;
 • socker (300 g);
 • russin (ej tvättad) 100 g.

Ingredienserna placeras i en ren, icke-oxiderande behållare. Halsen är bunden med gasväv. De placeras på en varm, mörk plats. Surdeigen omrörs varje dag. Ta en träsked. Symtom på den färdiga startkulturen:

 • jäsning;
 • specifik sur lukt.

bär i en kastrull

Efter uppträdandet av dessa tecken börjar de andra steget med att göra blåbärsvin - jäsningsstadiet:

 • surdeigen filtreras genom ostduken vikta i 2-3 lager, hälls i en jäsningstank (flaska, burk);
 • tillsätt vatten, dess temperatur är 22-25 ° C;
 • tillsätt socker (300 g);
 • ta på en handske eller sätta en vattentätning.

På den femte dagen hälls lite vätska (500 ml) ur behållaren. Det återstående sockret (300 g) löses i det och hälls tillbaka i jäsningstanken. Fermentationen varar 1-2 månader. Medan den går, står handsken, när den slutar, faller den.

destillation av vätska

Det är viktigt att inte missa det här ögonblicket och tappa vinet från vattnet i tid.

Tryck ut den i en ren behållare med ett tunt rör.Fyll behållaren (flaska, burk) upptill så att det inte finns syre i den. När du bestämmer mängden råmaterial kan du använda data från tabellen.

Råmaterialbelopp
bär4 kg
Socker1 kg
Vatten2 l
Russin100 g

vatten häller

Alternativ med honung

Den hemlagade drinken med honung har en speciell smak. Speciellt gott vin erhålls om det är lind och färskt. För 4 kg rå honung behöver du 0,4 kg, socker - 1,5 kg, vatten - 2 liter, citronsyra - 5 g.

Receptet med honung skiljer sig från det klassiska på bara ett ögonblick. Skillnaden är att sirap läggs till vörten. Laga det på följande sätt:

 • blanda socker, honung, värme;
 • rör om konstant;
 • tills massan kokar, tillsätt citronsyra;
 • efter 10 minuter avlägsnas kokningen från brännaren;
 • Häftigt.

Temperaturen på honungsockersirapen, som hälls i vörten, är rumstemperatur, 22-25 ° C. Vin bereds enligt den algoritm som beskrivs i det tidigare receptet.

skivad citron

På vodka

Om du har torkade blåbär kan du göra en likör. För att göra det behöver du vodka, socker, vatten. Häll rå vodka. Det kan ersättas med moonshine. Placera behållaren på ett mörkt ställe i 2 veckor. Tappa sedan av vodka (moonshine) och lämna bär i burken. Häll dem över med sirap gjord av vatten och socker.

Sortera sirapen efter en vecka, blanda med vodka infunderad med blåbär (moonshine). Kasta bär. Filtrera den resulterande drycken, häll i flaskor. Ta bort till en mörk plats.

Du kan dricka blåbär med vodka efter 5 månader.

Råmaterialbelopp
Torkade bär500 g
Vodka (moonshine)750 g
Vatten150 ml
Socker1 msk.

flaskor vätska

Med russin

Vinjäst är kommersiellt tillgängligt. De läggs till vörten för att förbättra jäsningen. Istället läggs osmälta russin till blåbärsvin. De tar inte glansigt, det har genomgått en kemisk behandling, men matt tråkigt, brunt.

För 1 del granulerat socker, ta ⅒ del russin, 4 delar blåbär, 2 delar vatten. Krossa bären, överför till en jäsningsbehållare. Häll i:

 • russin;
 • en tredjedel av granulerat socker.

Bind halsen med gasväv. Placera behållaren på en mörk, varm plats. Rör om vörten varje dag. Ta en trärörare. På den 4: e-5: e dagen, filtrera massan, häll i en ren behållare. Häll kakan med vatten i 20 minuter, sil. Häll den resulterande vätskan i vörten.

stora flaskor

Häll återstående socker i jäsningskärlet. Sätt på en handske eller en speciell nylonlock med vattentätning i halsen. I ett varmt, mörkt rum varar jäsningsprocessen 25-50 dagar. Därefter dekanteras vinet från återstoden och smakas. Om de vill ha en sötare drink, lägg till socker, lägg en paddel. Efter 7-10 dagar, filtrera. Blåbärsvin hälls i flaskor.

Blåbär-druvavin

Du behöver röda druvor - 2 delar, färska blåbär - 1 del, socker - ⅒ del. Druvorna tvättas inte, blåbären sorteras ut, tvättas. Juice pressas ur bären, blandas, socker införs, hälls i en jäsningstank, en slutare installeras.

När jäsningen är över hälls vinet i en annan behållare och filtreras. När det sätter sig, dekantera genom ett rör till flaskor. Sedimentet lämnas längst ner. Detta recept är ett utmärkt vin. Han har en unik bukett, en unik doft.

alkoholhaltig dryck

Som referens:

 • 1 del - 2500 g;
 • 2 delar - 5000 g;
 • ⅒ del - 250 g.

Om råvaran är mindre (mer) kan mängden av varje ingrediens lätt beräknas.

Dryckeslagring

Hemlagat vin förvaras i flaskor. I en förseglad behållare oxiderar den inte, den kostar upp till 3 år. Det tillåtna temperaturområdet för lagringsplatsen är 5-16 ° C. Smaken av blåbärsvin avslöjas inte omedelbart. Gourmeter föredrar att dricka vin i åldern 2-3 år. Unga drycker smakar medioker.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa