8 enkla recept för att göra fågelkörsbärsvin hemma

Fågelkörsbär, fantastiskt med riklig blomning på försommaren, behagar med värdefulla frukter, rik på polysackarider, pektin, spårelement och phytoncider. Berry dryck minskar inflammation och feber och lindrar matsmältningsbesvär. De tillverkar både ljust och starkt vin från fågelskörsbär hemma, ett enkelt recept ger inte ett stort antal ingredienser utan avslöjar fruktens smak.

Matlagningsteknik

Fågelkörsbär är inte lika saftigt som vinbär eller krusbär, men vinet från det är inte sämre än från dessa bär. Men för att drinken inte ska svika med en alltför syrlig smak, är det nödvändigt att följa receptet, följa vissa regler. För att göra vin bör du inte plocka gröna frukter, du ska bara använda helt mogna, men inte tvättade bär. På ytan av fågelkörsbäret finns mikroorganismer som orsakar jäsning.

Diskarna för drinken måste douses med kokande vatten, det rekommenderas inte att använda behållare från mjölk. När mikrober tränger in blir frukterna mögliga och sura. Bären hälls med söt men inte varm sirap, hålls varm, under omrörning flera gånger om dagen tills vörten är jäsad.

Därefter skickas vätskan till en glasbehållare, täckt med en handske med ett hål, och lämnas i ett rum där det är 18–25 ° C.

fågel körsbär vin

Hur man gör vin hemma

Du kan förbereda drinken själv från färska och torra frukter av busken.

Från röda bär

På grund av förekomsten av astringency och sammandragande egenskaper har fågelkörsbärsvin en speciell smak. För att förbereda en stark drink från röda bär tar de vanligtvis:

 • 5 liter vatten;
 • 70-80 g russin;
 • 5 kg frukt;
 • 9 glas socker.

Först måste du tvätta med läsk och skölja flaskan med kokande vatten, täck med gasväv så att bakterier inte kommer in. Bären måste torkas försiktigt med en handduk, utan att torka av plattan, och hällas i en skål, mosa varje frukt med en sked.

röd vätska

För att förbereda sirapen:

 1. Socker hälls i en emaljskål, i kombination med vatten.
 2. Vätskan kokas i 5 minuter, skummet avlägsnas.
 3. Kyl till 20 ° C efter att ha tagits ur kaminen.

Häll fågelkörsbär i en separat behållare med en kyld sammansättning, lägg russin. Skålens hals är täckt med gasväv, vikta i lager. Förvara arbetsstycket på en varm plats skyddad från ljus i minst tre dagar. När en sur lukt, väsande bubblor och skum visas från behållaren, hälls drycken i en flaska, en handske läggs på halsen eller ett rör placeras inuti.

När vätskan ljusnar bildas en fällning, som vanligtvis tar minst tre veckor och temperaturen i rummet är cirka 22 grader, hälls drycken i en annan flaska, blandad med socker, hålls i upp till sex månader vid 10-11 ° C.

glas

Från torkade bär

En doftande förstärkt dryck tillverkas inte bara av nyplockade frukter utan också av fågelkörsbär, som säljs i torkad form när som helst på året.

Från 10 liter vatten och 4 kg socker måste du laga sirap, hälla ett kilo frukt i det. När vätskan med bär har svalnat blandas de med surdeigen och lämnas till jäsning. När ett sediment uppträder i vörten hälls drycken i en flaska, hålls i ett varmt rum, stängt från ljus. Flaskorna fylls med riktigt vin och placeras i kylen.

Vodka-alternativ

När man förbereder en drink från fågelskörsbär på egen hand överstiger inte styrkan 11%. För att öka denna indikator hälls vodka i den jäsade och ansträngda vörten. Vid användning av 5 kg bär och samma mängd vatten krävs 500-600 ml av en alkoholhaltig dryck.

skål med bär

Med äpple

Frukt tar bort fågelkörsbärens hårdhet, lägger till trevliga anteckningar till vinet. Det är särskilt välsmakande när man tar 10 kg söta och sura äpplen för 1 kg bär:

 1. Frukten skärs i bitar och färskt svart eller rött fågelkörsbär mals.
 2. Sirap kokas från 10 liter vatten och 2 kg socker.
 3. Den kylda vätskan fylls med en blandning av frukt och bär.

Installera en tunn slang eller lägg en handske med hål på behållarens nacke för att göra jästfermentet bra. Den klarade vörten filtreras och tappas på flaska.

beredd alkohol

Med alkohol

Berikat aromatiskt vin från fågelskörsbär har inte bara en behaglig smak, utan också läkande egenskaper, skyddar mot förkylning under hypotermi. För att förbereda en alkoholhaltig drink, använd:

 • 2,5 msk. Sahara;
 • 0,8 kg bär;
 • 1000 ml etylalkohol.

Fågelkörsbäret krossas försiktigt, lämnas varmt. Några dagar senare, när bubblor dyker upp på ytan av vörten, blandas bären med socker, hålls under en vecka och tillsätter alkohol, varefter vätskan filtreras.

aromatiskt vin

Med plommon

De förbättrar smaken på vin, påskyndar jäsningsprocessen, lägger till intressanta anteckningar till fågelkörsbärsdrickan med söta och sura frukter av färska plommon. Frukten tvättas, grovs, hackas och kombineras med bär som krossas med en sked. Rätter med en vitaminmassa blandas med sirap, lämnas varma i flera dagar. För att göra vin av 1 kg fågelkörsbär, ta:

 • 1 liter vatten;
 • 10 kilo frukt;
 • 2 kg socker.

Den fermenterade vörten filtreras så att det inte finns något sediment. För ytterligare infusion hälls vinet i en ny behållare, förvaras på en sval plats.

plommonsmak

Med vinbär

Eftersom bakterier lever på ytan av fågelkörsbär som fungerar som jäst, sker jäsning när olika frukter tillsätts. Genom att samla 10 kg vinbär och 1 kg vilda eller odlade fågelkörsbär kan du göra ett vin med en mycket behaglig lukt, ovanlig smak.

Frukten knådas, kombineras tillsammans. Den kylda sirapen, tillagad från 7,5 koppar vatten och 3-4 kg socker, hälls i en behållare med en vitaminmassa, lämnas på en varm plats för jäsning, täckt med gasväv. Efter tre dagar filtreras massan, hälls i en ny behållare.

Från fågelkörsbärsblad

Användbara egenskaper ägs inte bara av frukt utan också av andra delar av en buske eller ett litet träd. Vin är tillverkat av färska doftande löv, men eftersom det inte finns någon vildjäst på dem tillsätts ammoniak för att påskynda jäsningen.

flaska och glas

Greenerna placeras i kokande vatten, täcks och insisteras i tre dagar. Den fjärde dagen hälls vätskan i en glasbehållare, i kombination med socker, russin, en sked ammoniak tillsätts, ett rör eller tätning införs. Efter fyra dagar sötas urten igen och efter fem dagar hälls resten av sockret.

Vinet infunderas i 1,5 månader, efter filtrering - ytterligare 3.

För att förbereda en drink från 400 g löv behöver du:

 • 7 liter vatten;
 • 100 gram russin;
 • 4 kg socker.

Vin framställt av den gröna massan av fågelkörsbär förbättrar matsmältningen, snabbar återhämtningen från förkylningar. För att öka aptiten dricker de den i små doser.

fågel körsbärsblad

Lagringsregler

Så att vinet, oberoende av bär, inte åldras snabbt, inte tappar sin styrka och behagliga smak, när du väljer var flaskorna ska placeras, måste du ta hänsyn till de grundläggande kraven:

 1. Det är nödvändigt att förvara drycken på ett ställe utom räckhåll för solljus.
 2. Innan servering rekommenderas att vin tillverkat av rött eller svart fågelkörsbär ska hållas vid 12-15 grader värme. Temperatursvängningar är tillåtna inom 2,5 ° C.
 3. Fuktighet i källaren, källaren, på en stängd balkong bör vara minst 60, max 80%.
 4. Flaskor med en alkoholhaltig dryck, korkade, rekommenderas att läggas horisontellt.

I plasträtter förlorar vin sin doft och smak.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa