TOPP 6 enkla recept för att göra vin från vattenmelon hemma

Många är skeptiska till idén att tillverka vin från en saftig sommarprodukt. De gör starka argument och glömmer att genom att lägga till några ingredienser kan du göra en alkoholhaltig dryck från nästan alla bär eller frukt. Vin gjord av färsk vattenmelon kommer att diversifiera den vanliga dieten, kommer att bli den främsta höjdpunkten på det festliga bordet.

Funktioner för produktberedning

Vattenmelonvin bevarar många av de gynnsamma egenskaperna hos detta jättebär. Drycken enligt receptet har en extraordinär rosa färg. Förvärvar en varm bärnstenslampon.

Eftersom vattenmelon innehåller mycket vatten är indunstning obligatoriskt i vissa recept. Detta kommer att göra aromen och smaken mer intensiv, ge styrkan till den färdiga drinken.

Du bör vara mycket försiktig när du väljer bär för att förbereda en drink. Endast högkvalitativa alternativ är lämpliga där det finns mycket socker. Vanligtvis är dessa vattenmeloner sena sorter, har en orange fläck och en torr rot. De väljer livsmedel med ett lägsta sockerinnehåll.

Det kan också tillverkas av vattenmeloner med en genomsnittlig attraktivitet, men i det här fallet tillsätts mer socker kommer jäsningsprocessen att vara mycket längre.

dryck med vattenmelon

Hur man gör vattenmelonvin hemma

Välj ett av dina favoritrecept.

Enkelt recept

För att tillverka vin enligt det enklaste receptet krävs inga specialkompetenser. Det tas:

 • 10 kg saftig röd vattenmelonmassa;
 • 4 kilo socker;
 • 100 gram citronsyra;
 • 100 gram russin.

Förbered ett stort emaljerat jäsningskärl. Alla ingredienser läggs där, blandas och lämnas på en varm plats. Efter tre dagar, när massan visas, måste du installera slutaren, låt stå vid rumstemperatur i 3 veckor. Om du behöver påskynda jäsningsprocessen, tillsätt sedan tre droppar ammoniak, men det kan ge en viss specifik smak.

Sedan dekanteras det unga vinet och lämnar det minsta måsteinnehållet. Det flaskas och placeras på ett mörkt ställe.

att göra vin

Från den indunstade saft

Den avdunstade juicen gör vinet rikare på smak, ljust och extraordinärt. För att förbereda den behöver du en regelbunden ingredienslista, men själva matlagningstekniken förändras.

Vattenmelonen förvandlas till juice, värms upp på låg värme, men se till att vätskan inte börjar koka. En tredjedel av volymen bör försvinna.Därefter kyls den koncentrerade juicen, tillsätts vinjäst eller russin, mäsk fastställs och fermentationens slut väntar en månad. För att förbättra smaken och bättre konservering kan du ta citronsaft och omedelbart lägga till den i kompositionen.

röd dryck

Med ekflis

Tannin är ett ämne som finns i trä, det är det som ger en specifik smak till vin, som finns i ekfat. Men eftersom det är ganska svårt att hitta sådant kan du ta speciella ekflisar som liknar den naturliga smaken. Du kan köpa dem i butiker för vinproducenter eller göra dina egna.

Om den andra metoden väljs, måste du först få trä. Bättre lämpad fransk ek, som inte alltid finns i Rysslands breddgrader. Men du kan ta vilken som helst annan. Rått trä används inte, det måste rostas i en kastrull tills det är gyllentbrunt.

Ekchips placeras i stadiet för lång åldrande av vin. I detta fall kan receptet användas med något av ovanstående, eftersom det kommer att fungera bra med båda.

bitar av trä

Med tillsatt syra

Citronsyra fungerar som ett konserveringsmedel som förhindrar att vin förstörs. Dessutom förbättrar det smak och arom. Du måste ta:

 • 11 kg vattenmelonmassa;
 • 15 gram vinjäst;
 • 600 gram socker;
 • 10 gram garvsyra.

Alla ingredienser måste blandas. De sätter en vattentätning, ordnar om en stor behållare i ett varmt rum. Fermentationen tar upp till en månad. När det slutar måste du hälla vinet. Filtrering utförs på ett bekvämt sätt, vinet hälls i burkar. Men du kan inte använda det ännu. Den bör jäsa sig upp till 3-4 månader i separata fartyg. Först då kommer vattenmelonnoterna i kombination med det sura skärmen att utvecklas i full kraft.

koka vattenmelon

Stark vattenmelonvin

Stark vattenmelonvin smakar som dyr sprit. Stor styrka uppnås genom att tillsätta den maximala mängden socker. I detta fall erhålls först vanligt dessertvin, och först sedan, efter jäsning, tillsätts mer socker till det. Du behöver det här receptet:

 • 10 kg vattenmelonmassa;
 • 12 kg socker (hälften för jäsning och före infusion).

Stark vattenmelonvin tillverkas enligt standardalgoritmen. Men inget socker tillsätts i det andra steget. Det måste göras i form av en sirap. För att göra detta måste du späda ut det i ett förhållande mellan två och ett, lägga till det i den totala massan.

Om denna metod inte ger tillräcklig styrka till drinken, måste du ta till extrema åtgärder. Du kan ge styrkan till drinken genom att tillsätta en annan alkohol, till exempel vanlig högkvalitativ vodka. Du kan också ta apoteksalkohol, men i rimliga mängder.

 vattenmelon vin

Med citron och druvor

Ett sådant vattenmelonvin kommer att förvåna med sin oöverträffade doft och smak; de kommer inte att skämmas för att behandla gäster under festbordet. Citron och druvor kommer att sätta igång vattenmelonens sötma, maskera något på dessa toner och lägga till surhet och citrontoner. Du måste ta:

 • 10 kg vattenmelonmassa;
 • 2 stora citroner;
 • 3 kg små druvor, men saftiga, söta;
 • 4 kilo socker;
 • 100 gram citronsyra;
 • 100 gram russin.

Förbered ett emaljerat jäsningskärl. Alla ingredienser läggs där, blandas och lämnas på en varm plats. Efter några dagar, dekantera det molniga sedimentet, jäs i 3 veckor. Sedan agerar de enligt det klassiska scenariot.

citronskivor

Hur mycket kan och hur ska lagras?

Förvara i ett mörkt rum i upp till 1,5 år. Kan konsumeras när man når mognad.

Hur och med vad man ska smaka hemlagat vattenmelonvin

De bästa kombinationerna av en drink med:

 • lime och citron;
 • kvistar av färsk mynta och citronmelisse;
 • gräddeostar;
 • glass och choklad;
 • färska exotiska frukter.

De dricker lätt dessertvin kylt till 6-10 grader. Det serveras också som aperitif.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa