Fyra bästa recept för att göra vin från kvitten hemma

Vin tillverkat av mogen kvitten kommer att förvåna sig med smak och arom. Det kommer inte att vara svårt att göra det, men du måste följa receptet. Huvudsaken är också att plocka upp högkvalitativa, mogna och oskadade frukter, bara i det här fallet kommer den specifika hårdheten inte att kännas. Du kan lägga till extraordinära anteckningar med hjälp av druvor, citron.

Matlagningsfunktioner

Kvitten är inte den mest kända frukten för invånarna i Ryssland. Det antas att det liknar ett äpple eller päron, men faktiskt är dessa frukter inte besläktade. En unik egenskap hos kvitten är att den praktiskt taget inte äts rå, den är väldigt syrlig och stickar inte sämre än persimon. Men i olika ämnen används det mycket ofta. Kvittenvin är populärt - en extraordinär alkoholhaltig dryck som har kvar järn, kalium och fosfor även efter värmebehandling.

De gör dessert och mousserande viner från färsk kvitten, liksom förstärkta likörer. Samtidigt kan smaken vara helt annorlunda, eftersom den till stor del beror på ytterligare ingredienser.

Det finns inga speciella matlagningsregler. Det viktigaste är att välja frukt noggrant. Det beror på dem hur välsmakande och raffinerat vinet blir.

En steriliserad ren behållare används, skedar, en sil måste kokas innan du tar på vörten.

Beredning av råvaror

Produkter av tidiga och sena sorter av japansk kvitten används. Om det samlas in tidigt, är det absolut nödvändigt att det ligger lite (minst två veckor). Sena sorter lämnar sig under en längre period (från en månad till två). Detta är nödvändigt så att kvitten har en stark doft, så att massan blir mjuk och öm, astringency och bitterheten försvinner. Om frukten är blötläggs absorberar den också mer socker, vilket naturligtvis bara kommer att gynna den färdiga drinken.

kvitten frukt

Juicen är lämplig för vin, men huden i sig, korn och kärnor används inte. Det skulle vara ett misstag att ta dem, även om de har god smak - kompositionen blir för slemmig och syrlig.

Innan kokningen tvättas kvitten ordentligt. Ta bort skalet från det, ta bort kärnan, skär i godtyckliga kuber. För att hålla färgen gyllene måste du strö lite citronsaft.

frukt skörd

Hur man gör vin från kvitten hemma

Använd ett av dessa recept.

Klassiskt recept

En nybörjare kan återupprepa det klassiska receptet för kvittenvin. Du måste ta:

 • 10 kilo kvitten;
 • 500 gram rent vatten;
 • 2 kg granulerat socker;
 • en liten påse med citronsyra.

fick dryck

Fruktarna rivas, placeras i en emaljbehållare, hälls med socker (hälften av den totala volymen) och vatten. Insistera tre dagar i ett varmt rum och filtrera sedan genom en sil och gasväv.

Tillsätt sedan citronsyra och resten av sockret i kompositionen. Häll i en speciell behållare med en vattentätning eller en vanlig handske. Vinet fermenterar vid en temperatur på minst 18 grader. Det önskade tillståndet bestäms av när handsken sänks. Detta tar vanligtvis upp till två månader. Det färdiga vinet hälls i burkar och lämnas i källaren.

stor flaska

Med citron

Kvitten är svag överträdande och sötma passar citronsammansättningen i citronen. Detta recept anses vara lika populärt som det klassiska, men smaken är annorlunda. Tagen för honom:

 • 3 kilo kvitten;
 • 4 liter vatten;
 • 3 bitar citron;
 • 5 gram jäst;
 • 1,3 kilo socker (kan vara mer beroende på fruktens hårdhet).

Först tas en emaljerad behållare med en tjock botten. Kvitten gnuggas i den på ett fint rasp, pressas för att bilda juice. Sätt på eld och koka i upp till 15 minuter. Tillsätt sedan vatten, men det måste kokas först.

ett glas drink

Därefter placeras kompositionen på en varm och mörk plats för jäsning. De väntar fyra dagar och tittar på vad som händer. Varten ska skumma och bubblor kommer att synas stiga från botten till toppen. Efter fyra dagar filtreras vörten, för detta används först en sil och sedan ostduken, vikas flera gånger.

Blanda i en separat behållar citroner (tillsammans med skalet), jäst, socker. Allt detta hälls i den jästa vörten, kvar i ytterligare tre dagar. Efter denna tid kommer ett sediment att falla ut - under det är en nästan användbar alkoholhaltig dryck.

Filtrering krävs igen. Därefter hälls kompositionen i burkar, lämnas att jäsas i skafferi eller källare i upp till sex månader.

vinalkohol

ratafia

Ratafia, eller söt vodka som det kallades från forntida tider i Ryssland, har varit känt i över tusen år. Men om det då serverades endast vid bröllop, namnet på de rikaste adelsmännen, kan nu alla njuta av sin oförglömliga smak. Du måste ta:

 • 300 gram kvitten;
 • 300 gram socker;
 • 1,5 liter vodka;
 • lite muskotnötter och kryddnejlikor.

Frukter bereds på ett vanligt sätt, skalas, gnides, placeras i en emaljbehållare. De föras till ett svalt rum i 2 timmar. Sedan pressas det ut för hand, socker läggs till den frisatta saft, rörs om. Häll vodka, tillsätt kryddor. Låt jäsa i en månad i ett varmt rum. Det är nödvändigt att skaka behållarens innehåll minst en gång varannan till tredje dag.

Filtrering utförs, den lätta kompositionen tappas på flaska. Du kan behandla dem på tre till fyra månader.

vodka ratafia

Med druvsaft

Kvittvin med druvsaft visar sig vara mycket likt det standardvin som tillverkas enligt det klassiska receptet. Men riktiga gourmeter kommer att märka de ovanliga fruktnoterna som öppnas upp efter några slunkar. Du måste ta:

 • 3 kilo kvitten;
 • 6 glas socker;
 • 2 kg druvor;
 • 5 gram jäst;
 • 4 liter vatten.

Hackad kvitten placeras i en kastrull över låg värme. Koka i 15 minuter efter kokning. De placeras under pressen i 4 dagar, pressas sedan och dekanteras.

Tillsätt druvor, jäst, socker. Fermentationen varar i tre dagar. Sedan sker filtrering, pumpning - samma som enligt standardreceptet.

liten kanna

Fördelar och kontraindikationer

De viktigaste användbara egenskaperna för hemmagjorda produkter inkluderar förmågan att lugna nerverna, förbättra immuniteten och förbättra matsmältningskanalen.

Försiktighet med en sådan tinktur bör vara de som lider av magsår, högt blodtryck.

Lagringsregler och perioder

Förvara på en sval och mörk plats i upp till 1,5 år efter mognad.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa