Instruktioner för att göra din egen vattentätning för vin hemma

Vid framställning av hemlagat vin används en vattenfälla för att ta bort koldioxid. Alla erfarna vinproducenter och till och med nybörjare vet om det. För dessa ändamål tar de en enhet från en butik eller gör den hemma och använder ofta en sak avsedd för andra ändamål. Oftast används en medicinsk handske av gummi. Det kan också vara en bomullspinne, spruta, dropper.

Vad är en vinluktfälla

En vinluktfälla är en anordning som läggs på en behållare med vört för att ta bort koldioxid från den och som ett hinder för att syre kommer in i behållaren. Om detta inte görs kommer vinet att bli vinäger och produkten blir oåterkalleligt bortskämd. I sällsynta fall kan flaskan brista från överskott av ackumulerad gas.

Kvaliteten på vinet påverkas inte av den använda enheten, det viktigaste är att det är korrekt tillverkat och applicerat. Tillsammans med självtillverkade vattentätningar används fabriksprodukter som kan köpas i en butik. Det är ingen skillnad, men du måste göra ett val - att spendera tid eller pengar.

Användningsområden

Luktfällan används vid produktion av druvor eller fruktviner. Oavsett vilken typ av vin du slutar med: torr, halvtorr, dessert eller berikad, är en vattensäl ett måste. Det garanterar en konstant frisättning av koldioxid från jäsningen och tillåter inte syre att komma i kontakt med vörten. Utan användning kommer ett bra vin aldrig att fungera.

Hur man gör det själv

Att göra en vattentätning hemma kommer inte att vara svårt. Du måste ta de nödvändiga föremålen, till exempel ett nylonlock och ett gummirör, för den klassiska och "tysta" versionen. Annars behöver du en dropper och två sprutor. Det enklaste är en medicinsk gummihandske eller bomullsull, från vilken du kan skapa stängningar.

luktfälla för vin

Klassisk version

För att göra en vattentätning är det nödvändigt att förbereda nylonkappar i önskad mängd, en per flaska. Samma antal gummirör, halvliters burkar och lite plasticin. Rörets längd beror på flaskans höjd.

I mitten av locket görs ett hål runt rörets omkrets, där det sätts in. För att undvika att luft släpps ut från behållaren måste platsen där röret kommer in i hålet beläggas med plasticin. Kapsylen läggs på flaskan, den andra änden av röret sänks ned i burken, hälften fylld med vatten, som ska fyllas på när det förångas.

Så länge vattnet i burken gurglar och bubblar, kan du vara säker på att jäsningsprocessen fortsätter.

Efter dess slut kommer det inte att finnas fler bubblor, vilket innebär att du kan fortsätta processen att tillverka vin.

vattentätning

Medicinsk handske

När du använder en medicinsk handske av gummi behövs inte locket och tillbehören som hör till den. Handsken läggs på burkens hals, fixerad med isolerande tejp eller tejp. Ett par fingrar eller alla fem är genomborrade med en nål.

Vid jäsningsögonblicket blåser handsken upp, så det blir lätt att avgöra när fermenteringsprocessen är över. För närvarande kommer det att sjunka på grund av bristen på luft i den.

Bomullsplugg

Om det inte är möjligt att installera en vattenluktfälla kan du använda en bomullsplugg. För detta är flaskans hals med råvaror tätt ansluten med bomull. Under jäsning frigörs koldioxid, men luft kommer inte in i behållaren. Denna metod är inte tillförlitlig eftersom det finns en risk att luft kommer in.

bomullsplugg

Tyst modell

För att bli av med den obehagliga gurgling kan du göra en billig enhet. Ett hål görs i locket, ett rör sätts in i det, vilket måste göras med en liten slinga och säkras med en gips. Isolera korsningen på rörets bas med locket. Efter att ha hällt lite vatten i röret är den "tysta" modellen redo.

Spruta och droppapparat

För att skapa en enkel struktur behöver du två sprutor, en dropper och plasticine. Skär ett hål i locket under behållaren där vörten kommer att ligga, som kommer att ha samma storlek som sprutans diameter. Den första sätts in i hålet med näsan upp, den andra fästs med tejp på den första, med näsan nedåt.

Sprutorna är anslutna till varandra med ett dropprör. En spruta är hälften fylld med vatten, vilket förhindrar att luft tränger in i burk, och den andra tjänar till att avlägsna koldioxid.

plastenhet

Handla slutare för vin

I butiken kan du se flera typer av tätningar som skiljer sig från varandra i pris, utseende och kvalitet.

  1. Det billigaste köpet kommer att vara ett lock med ett hål och en slang fäst inuti. Nackdelen med denna design är en hög gurgel under jäsning och en obehaglig lukt.
  2. Inom två hundra rubel kan du köpa en S-formad luktfälla. Den största nackdelen uppstår under stark jäsning när trycket pressar ut vattnet.
  3. En av de bästa anses vara en glaslucka. Det är ljudlöst, släpper inte in en obehaglig lukt under jäsningen och vattnet i det förångas knappast. Priset sträcker sig från 200 till 600 rubel.

Om du sätter ett mål kan de flesta vattenlås som erbjuds i butiken göras oberoende, samtidigt som du sparar familjens budget.

slutare för vin     

Villkor

En självgjord luktfälla skiljer sig praktiskt taget inte från en enhet som köpts i en butik. Innan du använder den måste du kontrollera hur tätt delar av strukturen är i kontakt med varandra. För täthet är det bättre att belägga korsningen mellan delarna med lim, plasticin, vax.

  1. När du installerar ett speciellt lock på en behållare med vört, måste du se till att röret inte vilar mot botten av vattnet.
  2. Du kan använda handsken på en glasbehållare med en volym på högst tjugo liter.
  3. Du kan lägga en ballong på en burk med en smal nacke.

För att tillverka vin är det bättre att använda en enkel hemmagjord vattentätning och inte ta itu med den komplexa produktionen av produkten.

Slutresultatet är identiskt och du kan spara pengar och din tid.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa