4 enkla hemlagade fruktvinrecept

Många lägger hem vin från blandade frukter. Men innan du påbörjar produktionen på allvarlig skala bör du känna till specificiteten för användningen av frukt, klassificeringen av drycker efter styrka. När det gäller bukett kan drycker med låg alkohol som framställts av frukt tävla med druvdrycker. Dessutom är nya, tidigare okända metoder inte överflödiga i ditt hembibliotek.

Specifikationerna för att göra fruktvin hemma

Hembakade fruktdrycker tillåter dig att använda gåvorna sommar och höst. Inte bara bär kommer att användas - körsbär, hallon, vinbär. Äpplen, päron, plommon, syrta kvitten är också bra. Även vattenmeloner och meloner gör lätta, uppfriskande drycker med en rik smak.

Det är ingen slump att sådana viner, som bara tillverkas på fabrik, är populära i Europa. Så vad hindrar oss genom att använda erfarenheterna från de bästa vinproducenterna för att förverkliga idén hemma? Redo - låt oss komma igång.

Klassificering av fruktviner

Viner med olika smaker och styrkor tillverkas av bär och frukt. De klassificeras som:

 • torr;
 • ljuv;
 • blandad;
 • vermouth.

Den första kategorin är drycker som erhålls genom jäsning av ren juice. Det bör komma ihåg att i trädgårdsfrukter, till skillnad från druvor, finns det lite naturligt socker. Utan ytterligare komponenter är drycken sur, det vill säga "torr" enligt den allmänt accepterade beteckningsprincipen.

vinklassificering

Nästa kategori - söta viner - erhålls genom tillsats av socker och berikning med alkohol. Och det finns kännare för dem.

Och blandningar produceras genom att blanda vinmaterial av olika ursprung, smak, sötma.

Den sista gruppen är vermouths. I själva verket är detta komplexa blandningar av växtbaserade infusioner, frukt extrakt. Att laga dem är nästan en konst.

olika sorter

Hur man gör hemlagat fruktvin

Det finns inga begränsningar, uppdelning i "korrekta" och "olämpliga" frukter för vin. Varje frukt är lämplig, ju finare deras smak, desto mer kommer vinet att dra nytta av det. Juice rekommenderas. Det har högre extraktion av näringsämnen och naturliga färgämnen.

Som en sista utväg krossas stora frukter (päron, äpplen) till en mjuk konsistens. Använd en mixer, kniv, juicepress för att göra detta. Kakan behövs inte, så att bli av med den är tillåten redan i början. Och efter att ha fått juicen är den jäsad, blandad och föreställd.

Det finns inga begränsningar för kreativitet: drycker från äpplen och plommon, persikor, vattenmeloner och meloner, kvitten-hallon och andra är lämpliga för bordet.

 Hemvin

Torka fruktdrycker

Ett enkelt recept för att tillverka torrt hemlagat vin är baserat på att använda bokstavligen den första söta och sura frukten som följer med. Mogna, orörda äpplen tvättas, skalas från stjälkarna och ruttna platser skärs ut. Därefter krossas frukterna i potatismos och pressar ut saften.

Surdeg (vinjäst) förbereds i förväg, 3-5 dagar innan vinproduktionen påbörjas. För henne behöver du ett litet bär, russin, som måste lämnas för att jäsas med socker. Receptet för hemgjord surdej är ganska enkelt, det är lätt att hitta, så vi kommer inte att ge det separat.

Sedan blandas juicen med vinjäst, socker tillsätts. Varten placeras på en varm, konstant temperaturplats. Det är obligatoriskt att installera slutaren: efter att intensiv jäsning påbörjas kommer gas att börja utvecklas, blandningen kokar. Det rekommenderas att röra det med jämna mellanrum.

förbereda en drink

När slutaren slutar att bubbla, är vinet klart. Vi smakar på det, om allt passar oss, vi filtrerar det, vi flaskar det. Det är tillåtet att lägga till rön eller hallonjuice.

Förbrukning av ingredienser per 10 liter färdig produkt:

 • äppeljuice - 7 liter;
 • granulerat socker - 2,6 kg;
 • vatten - 1,5 liter;
 • surdej - valfritt.

Äpplen ersätts lätt av persikor, kvitten, päron. När du är förstärkt med vodka och ytterligare sötma (honung, socker) får du dessertvin.

hällde alkohol

Söta fruktviner

För söta viner saknar råvaran sockerinnehåll. Dessutom måste den färdiga produkten fixas. Drycken tillreds till exempel enligt följande recept:

 • persikor - 3 kg;
 • socker - 1,5 kg;
 • honung - 100 gram;
 • vatten - 3 liter;
 • alkohol - 1 liter.

Skär mogen, starka persikor i hälften, ta bort stenen. Därefter måste massan hackas - i en mixer, en köttkvarn för att göra en vall. Vi pressar juicen ur den. Häll den resulterande halvfabriken i ett jäsningsfat med vatten, tillsätt honung.

Fruktdryck

I detta tillstånd kvarstår framtida vin i 20-21 dagar. Jäsningstillståndet övervakas regelbundet, vörten blandas.

I nästa steg filtreras blandningen genom flera skikt av gasväv. Alkohol och socker sätts till det resulterande vinmaterialet. Du kan använda ingredienser som muskotnötter, kanel och vanillin. Efter 20 dagar flaskas den infunderade drinken.

handske på banken

Blandad vinframställning

Blandning gör att du kan diversifiera smaken på det färdiga vinet och få det till fantastiska kombinationer. Oftare än andra används två vanliga metoder:

 1. De pressade juicerna bereds och sättes till den allmänna fermentationstanken.
 2. Varje vinmaterial fermenteras separat. Sedan blandas de färdiga dryckerna i den erforderliga andelen. För att göra detta måste du ha erfarenhet, känna nyanser av smak.

Doftande vermouth

Att göra vermouth är aerobatics i vinframställning. Du behöver inte bara behärska konsten att laga drycker, utan också att känna till deras egenskaper, funktioner och ömsesidiga inflytande. Basen av vermouth, en växtbaserad tinktur såsom malurt, bereds med vodka. Ytterligare komponenter tillsätts gradvis, vilket berikar vinets smak.

vermouth för man

Villkor för lagring

Torra viner förvaras i förseglade behållare, utan tillgång till luft, i minst sex månader. I närvaro av konserveringsmedel, alkohol eller vodka ökar denna period.

Dessutom är söta viner och vermouth inte begränsade till standard rumstemperaturlagring på en mörk plats. De är inte utsatta för jäsning, de kan stå tyst i ett stängt skåp.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa