Vilka är fördelarna med hemlagat vin och medicinska egenskaper, kontraindikationer för användning

Varför är hembakat rött vin friskare än vitt. Vem ett glas alkoholhaltig dryck kommer inte att skada och vem det kommer att skada. Information om vinterns fördelar och skador är kontroversiell. Det är svårt för en icke-specialist att förstå var sanningen är och var lögnen. Människor har gjort vin i århundraden. Enligt statistik föredrar ogifta män och ensamstående kvinnor söt alkohol, par föredrar torrt vin.

De läkande egenskaperna för hemlagat druvvin

Hembakade torra viner tillverkade utan socker har medicinska egenskaper. De är 100% naturliga. De är tillverkade av högkvalitativa vingruvor där sockerkoncentrationen är 15-22%.

Vit

Ljusa viner är tillverkade av sorter med vita, rosa frukter. De innehåller organiska syror, spårelement. Med måttlig konsumtion har de en positiv effekt på kroppens metaboliska processer.

Ungt vin värms upp i dåligt väder, undertrycker den vitala aktiviteten hos patogena mikroorganismer, virus. Vitaminer, spårämnen som utgör den hemlagade drycken förbättrar kvaliteten på hår, hud och normaliserar vikten. Det är torrt vitt vin som ingår i kosten när man går ner i vikt. Drick det före eller med måltider.

vitt vin

Röd

Måttlig men regelbunden konsumtion av torrt rött vin är fördelaktigt. Detta noteras av läkare. Med anemi ökar det hemoglobin, i allmänhet, normaliseras. Den innehåller ämnen som är involverade i syntesen av erytrocyter.

Människor som dricker druvdryck är mindre benägna att drabbas av åderförkalkning. Rött vin har en positiv effekt på cirkulationssystemet:

 • stimulerar blodflödet;
 • god effekt på hematopoiesen;
 • tunnar blodet och förhindrar bildandet av blodproppar.

vätskeval

Torrt rött vin har en positiv effekt på andra mänskliga organ. För förkylningar förbättrar det lungfunktionen. Accelererar benläkning i frakturer. Sänker blodtrycket. Normaliserar sömn. Det aktiverar hjärnan. Drar smärtan. Bromsar åldrandet. Dödar patogena bakterier som orsakar fruktansvärda sjukdomar:

 • tuberkulos;
 • kolera;
 • malaria.

En imponerande lista över positiva egenskaper bevisar att fördelarna med hemlagat torrt rött vin inte är en myt.

röd vätska

Fördelarna och skadorna av hemlagat druvvin

Hemmagjorda drycker med högt sockerinnehåll innehåller mycket kalorier och, om de konsumeras ofta, bidrar till viktökning. Sött vin höjer blodsockernivån och stimulerar hjärtat.

Hos personer med patologier i hjärt-kärlsystemet kan det provocera angina pectoris. Hos allergikare, orsaka bronkospasm, hos astmatiker, orsaka en attackDessa funktioner i hemlagad alkohol bör inte bara beaktas för personer med problem.

För absolut friska män och kvinnor är hemlagat vin fördelaktigt om det drickas i rimliga mängder. Rekommendationer från experter hjälper dig att bemästra kulturen för konsumtion av hemlagad alkoholhaltiga drycker.

alkoholhaltig dryck

För män

Experter har identifierat en fördelaktig dagskurs. Det är 300 ml. Denna mängd torrt rött vin ökar den sexuella aktiviteten, eftersom det ökar produktionen av testosteron - det huvudsakliga manliga hormonet.

Måttlig konsumtion av hemlagad alkohol förbättrar hjärtmuskelns arbete, normaliserar vikten och fungerar som förebyggande av prostatacancer.

För kvinnor

Det dagliga alkoholintaget för kvinnor bör inte överstiga 120-150 ml. Forskare har bevisat att torrt rött vin förhindrar utveckling av osteoporos, ökar andelen bra kolesterol och minskar mängden dåligt. För att förbättra matsmältningen, viktminskning, lätta vita viner med låg sockerhalt drickas av måltider.

par vid bordet

Under graviditet

Det är skadligt för kvinnor som är intressanta att dricka alkohol. De första dagarna efter befruktningen kan blockering av rören och som ett resultat ektopisk graviditet uppstå. I framtiden orsakar alkohol som drickas av en gravid kvinna hypoxi, blir orsaken till patologier i fosterorganen.

Vilka typer av vin är hälsosammare?

De studerar vinframställning i åratal. Att göra en kvalitetsdrink är inte lätt. För att vinjäst ska fungera, behöver en amatörs vinproducent bestämma druvsockerinnehållet, det är annorlunda även inom sorten, eftersom det beror på odlingsregionen, vädret.

Socker tillsätts till vörten för att upprätthålla jäsning. Vinets styrka och dess användbara egenskaper beror på mängden. Frukt och bär som växer i trädgården eller skogen används som råvaror vid hembakning. Hemgjord frukt och bär alkoholhaltiga drycker har fördelaktiga egenskaper:

 • plommonvin förbättrar tarmfunktionen;
 • vinbär och fjällaska drycker är användbara för blodbildning;
 • hemlagat äpplevin innehåller pektin, jod, det normaliserar vikt, förbättrar funktionen av sköldkörteln, har en god effekt på matsmältningen, tar bort salt från kroppen;
 • vin drycker gjorda av jordgubbar, jordgubbar innehåller järn, användbara syror.

clink av livsmedel

Folkrättsmedel och recept

Det finns fyra typer av vin som görs hemma. Sorter varierar i sockerinnehåll. Dess koncentration:

 • i halvsöt - 3-8%;
 • i halvtorr - 3% eller mindre;
 • i torrt är det inte alls.

För att förlänga hållbarheten för hemmagjord alkohol, för att öka dess styrka, tillsätts 17-25% alkohol till den färdiga produkten, och förstärkt vin erhålls.

hemlagad drink

SkedeBeskrivningVillkor
Beredning av druvorSamla i torrt väder
Välj mogen, hälsosam frukt, tvätta inte
Mosa med händerna, en träkross
JäsningÖverför till en icke-oxiderande behållare18-27 ° C
Rör om massan 2 gånger om dagen i 3-4 dagar så att vörten inte blir för sur
Juice separeringSikt massan på den 4-5: e dagen, pressa massan
JäsningHäll i jäsningstankar, fyll 70% av volymen, installera en vattentätningRöda sorter 22-28 ° C, vit - 16-22 ° C
Under de första 2-3 veckorna tillsätts socker 3-4 gånger 50 g / l
Avlägsnande från sedimentEfter 30-60 dagar försvinner bubblorna i vattentätningen, vörten blir ljusare, vinet dekanteras genom ett rör i en annan behållare, sedimentet lämnas i botten
Tillsätt sockerDe försöker, om de vill, lägga till socker högst 250 g / l
MognandeHälls i behållare, hermetiskt förseglade, rött vin mognar 60-90 dagar, vitt - 405-16 ° C
LighteningHäll genom ett rör i en annan behållare, lämna ett sediment i botten, lättare med äggvitt eller gelatin
tappningHälls i flaskor när sedimentet slutar utfällas, igensatt5-12 ° C

Glögg är tillverkat av rött hemlagat vin - en drink för förkylning. Det värms upp, inte kokas, tillsätt 250-300 ml:

 • svartpeppar 1-2 ärtor;
 • 1-2 citronkilar;
 • 1-2 orange skivor;
 • kanel på spetsen av en kniv;
 • ¼ h. L. kardemumma.

De dricker glögg för att förhindra förkylning, om de är kalla, trötta och våta fötterna. Det minskar förkylningssymtom (rinnande näsa, hosta, halsont, huvudvärk). Om du är orolig för en hosta, lägg till 1-2 stjärna anisstjärnor i vinet. Lägg 1-2 tsk i den färdiga drinken. honung.

jäsning av bär

Tillämpning inom kosmetologi

Hemlagat rött vin innehåller resveratrol. Det är en kraftfull antioxidant som bromsar åldrandet och förbättrar hudens struktur. Noble skönheter i antika Rom bibehöll sin skönhet med vinmasker och bad. Moderna kvinnor använder också rött vin i hemmakosmetologi:

 • för att rengöra ansiktet, förbered en mask på 4 msk. l. alkohol, 1 tsk. mjölk och mjöl;
 • för ansiktsföryngring gör en mask på 4 msk. l. alkohol, 1 äggvita, 1 msk. l. honung;
 • en närande mask för normal hud framställs från 2 msk. l. alkohol, 1 msk. l. citron juice;
 • ger näring till torr hudmask på 1 tsk. alkohol, 1 äggula, 1 tsk. olivolja, 1 msk. l. gröt.

En utmärkt tonic är tillverkad av vitt vin. Tillsätt 2 msk i 0,5 liter hemmagjord alkohol. l. rosmarin. Efter 20 dagar filtreras produkten. De gnuggar ansiktet på morgonen och kvällen.

kosmetologi för flickor

För åldrande hud förbereds toniken annorlunda:

 • från 3 msk. kokande vatten, kamomill (1 tsk), johannesört (1 tsk), kalkblomning (1 tsk) förbereda ett avkok;
 • filtrera;
 • lägg till ⅓ st. alkohol;
 • häll i 2 tsk. citron juice.

För huden på händerna gör 4-5 dagar en närande mask på 1 msk. l. vin och 1 msk. l. gräddfil. Hon hjälper mycket. Det appliceras på rena händer. Tvätta av efter 20 minuter.

Vinbad hjälper till med celluliter. Huden blir fast, slät om du lägger till en flaska rött vin i vattnet. Proceduren varar 30-40 minuter.

bomullstuss

Kontraindikationer att använda

Hemlagade alkoholhaltiga drycker är inte bra för alla. Det finns människor för vilka de är kontraindicerade av hälsoskäl.

Även torra viner som innehåller ett minimum av socker är skadliga för diabetiker.

Missa inte hemlagad alkohol för personer med kroniska sjukdomar i njurar, lever, mage. Allt vin är kontraindicerat för psykiska störningar, alkoholberoende, allergi mot pollen, mögel och dryckesingredienser.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa