2 enkla hemlagade bananvinrecept

Bananmassavin framställs enligt ett specifikt recept. Den färdiga drinken domineras av ett rikt honungfärg, en unik smak till skillnad från allt annat. Svårigheten ligger i dålig saftning av råvaror. Annars liknar förfarandet för bananvinframställning att göra en lågalkohol, något berusad dryck från druvor, hallon, äpplen och andra frukter.

Funktioner för att göra vin från bananer

De viktigaste svårigheterna är förknippade med bristen på tillräcklig juice. Det finns nästan ingen banan i den, vilket innebär att du måste ta kontroll över denna process. Denna dryck använder också ätlig citronsyra, som inte bara inte hämmar fermentationsprocessen för bananer utan också stabiliserar den. Du behöver också vinjäst, färdiglagad eller hemgjord.

Hur man gör bananvin hemma

Bananer är bra för vin. Det viktigaste är att de är mogna, utan råtta, mögel. Frukter med en hud täckt med svarta prickar innehåller mer socker än vanliga. Du behöver bara bananmassa, skalad från huden, som krossas på alla tillgängliga sätt till ett gränsigt tillstånd. Det återstår att tvätta noggrant, häll kokande vatten över behållaren, förbered ingredienserna så kan du börja.

Enkelt recept

För att implementera den vanliga metoden för att tillverka bananvin behöver du:

  • mogna bananer - 5 kg;
  • granulerat socker - 2 kg;
  • citronsyrapulver - 35 gram.

Dessutom behöver du rent, sedimenterat vatten (10 liter) och vinjäst i en mängd baserad på 15 liter bananblandning. Det var inte möjligt att få den färdiga komponenten - det spelar ingen roll: fermentationens surdej är beredd av "smutsiga" färska bär eller russin. Du behöver 100 gram av produkten.

panna med mat

Träning

Mogna, inte ruttna och utan spår av mögel, skala bananerna. Hacka frukterna till en purékonsistens med en mixer, med dina händer. En flaska för vin med en kapacitet på 15 liter tvättas noggrant, skålls sedan med kokande vatten och torkas torrt.

En oumbärlig komponent i jäsningen är jäst, för utan det kommer bananvin inte att fungera. Det är tillåtet att ta 100 gram av alla bär (hallon, körsbär, vinbär), tvätta inte, täck med socker och häll ett glas rått vatten.

Efter 3 dagar är den improviserade jästen som lämnas under gasbindning på en mörk plats klar. Det enda som återstår är att blanda dem med bananvarten och placera dem under en vattentätning.

bananskivor

Jäsningsstadiet

Innan jäsningen påbörjas blandas potatismos med 5 liter vatten, 1 kilo socker och "citron". Det är mycket viktigt att uppnå en jämn fördelning av komponenterna och att få en homogen massa.Bananskört kokas i en lämplig emaljskål.

  1. Sätt pannan på branden, sätt temperaturen gradvis till 55 grader. Denna siffra hålls i en timme.
  2. Glöm inte att rör om blandningen och uppnå enhetlig uppvärmning. Uppvärmning över 60 grader är oacceptabelt, eftersom det oundvikligen kommer att leda till irreversibla konsekvenser.
  3. Därefter kyls vörten till en temperatur på 25 grader.
  4. Restvatten, vinjäst eller hemgjord surdej tillsätts.
  5. Efter blandning täcks diskarna med gasväv och lämnas i ett mörkt rum (garderob, garderob) vid rumstemperatur.
  6. Vörten omrörs var 12: e timme.

jäsning av vin

Fermentationens början framgår av utseendet efter cirka 3 timmars skum och en svag jästlukt. Efter 4 dagar sil du blandningen med 4-5 lager gasväv, pressa ut och försök få maximal vätska.

Tillsätt sedan ett halvt kilo socker till bananjuicen, blanda. Kompositionen hälls i en fermenteringstank med försök att fylla upp till cirka 60%. Detta tillstånd är obligatoriskt: under de första dagarna frigörs skum intensivt, gas ackumuleras.

Som en enkel ventil (om det inte finns någon vattentätning) kommer en medicinsk handske med ett fint punkterat hål i fingret att göra. Efter ytterligare 5 dagar tillsätts det återstående sockret. Det görs så här: en liten wort tappas, blandad med granulerat socker tills en sirap har erhållits. Fyll sedan behållaren på nytt.

bananvin

Den sista etappen

Genomsnittlig tid för att tillverka bananvin är från en månad till två. Fermenteringens begränsande period bestäms genom att släppa av handsken (slutaren har slutat gurgla). Sedan går det färdiga vinet långsamt, försöker att inte störa sedimentet, hälls i ett annat kärl.

Om jäsningen inte avtar efter 50 dagar måste vätskefasen separeras från den tjocka massan som faller till botten, annars kommer smaken av bananvin att förstöra. Bitterhet i vin är oacceptabelt.

Ibland läggs socker eller alkohol till det fermenterade och filtrerade bananvinet för att modifiera smaken.

2 enkla hemlagade bananvinrecept

Med apelsin och citron

Citrusfrukter berikar smaken av vin, lägg kryddig anteckningar till den färdiga drinken. Med apelsin blir det sött och surt, med citron - surare. Det är bättre att använda juice genom att pressa den ur en citron eller apelsin. Juicen tillsätts under vortberedningsstadiet.

Ytterligare lagring av drinken

Bananvin kan lagras i cirka 3 år utan att ge avkall på smaken. Samtidigt ser de till att inget sediment visas, att bitterheten inte dyker upp.

Dryckens uppskattade styrka är 9-12 grader.

Bananvin lagras, som vanlig hemlagad alkohol, i förseglade flaskor, på ett mörkt ställe ur direkt solljus.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa