Hur många ägg som kan placeras under indoctuka och kommer andra fåglarnas koppling att överleva

Denna typ av fjäderfä har ett gott, lugnt temperament, sjukdomsresistens och picky mat. Tillsammans med detta går hon snabbt i vikt och har en uttalad moderinstinkt. Men för en framgångsrik avel av rasen måste ägarna veta hur många ägg som kan placeras under varje inomhus för att få det maximala antalet kycklingar.

Hur många ägg kan jag lägga under en indo

Oviposition hos fåglar av denna ras börjar vid sex månaders ålder. Det totala antalet ägg som en höna producerar i en cykel är 60-85 stycken. Dessutom, när deras antal i boet når 12-15 stycken, kan indo-kvinnan kläcka dem själv. Dessa fåglar är av natur utmärkta höns, de har en uttalad moderinstinkt. Om alla krav följs av fjäderfäets ägare, har indo-ankor en konstant hög andel avkommor - upp till 90-94%.


Från början av kopplingen och efter själva rasen tar den muskovande andan angeläget hand om avkomman, praktiskt taget utan att kräva ytterligare mänsklig ingripande. Undantaget är processen för utfodring och upprätthållande av goda förhållanden. Antalet ägg som kan placeras under indokka beror direkt på själva fågeln.

Det är logiskt att ju större kvinnan är, desto mer kan hon kläcka ungarna. I inga fall får äggen tillåtas falla ut eller se ut under den höna som sitter på dem. Annars kommer de inte att ha tillräckligt med mammal värme, och några av avkommorna kanske inte födas. Ägarna bör också komma ihåg att en indo-hona under våren eller hösten kan producera avkom 2-3 gånger, och hon kan kläcka inte mer än 25 ungar åt gången.

Hur man gör det?

Kopplingen, som ägarna planerar att lägga under fågeln, bör inte förvaras i mer än 18 dagar. Under viloperioden ska ägg vara i upprätt läge med en vass spets uppåt. En gång om dagen roteras de 90 grader längs den vertikala axeln, och detta görs ganska noggrant och noggrant. Rumstemperaturen bör inte överstiga +14 C grader. Det är viktigt att komma ihåg att skalet är täckt med en skyddande film - en nagelband som skyddar embryon från plötslig uttorkning.

Detta skal förstörs av vätskans verkan, så du kan inte tvätta murverket från vilket det är planerat att föda upp. Ägarna måste också noga övervaka sanitetsförhållandena i de bon som indo-flickorna kommer att sitta på. Svaga embryon är mottagliga för olika infektioner, därför bör överdriven kontaminering av murverket av höna inte tillåtas.Mikroberna i droppningarna kan snabbt lösa upp organiskt protein och göra äggen olämpliga för kläckning.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Olämpliga ägg avger en skarp, obehaglig lukt av vätesulfid, och detta tvingar höna att rulla ut den bortskämda kopplingen från boet. Om kvinnan aldrig har kläckt avkomma, skulle det vara lämpligt att förbereda henne för rollen som en framtida mamma.

För detta placeras dummies i hennes bo. Sedan, när fågeln vänjer sig till dem, ersätts de omöjligt, när ankan lämnar boet, ersättas med äkta redan befruktade ägg. Det är viktigt att komma ihåg att det är lämpligt att inte byta plats där fågeln satt med en ny. För henne bör allt vara bekant och bekant. För att kläcka ankungar lägger ägarna i genomsnitt 15-20 ägg under denna fågelras.

ägg och anka

Kan andra fåglar lägga ägg?

Tack vare den utvecklade moderinstinkten och den lugna, balanserade naturen är indokvinnor utmärkta höns. Dessa egenskaper används av erfarna ägare och använder fåglar för att föda upp ägg från ankor av andra raser, kycklingar och till och med kalkoner.

Men du bör försöka närma dig den här frågan och komma ihåg att indoflickor kan rulla ut någon annans koppling från deras bo.

Kyckling

Att lägga kycklingägg under indoctka måste vara noggrant och noggrant. Värdar måste ta hänsyn till flera viktiga faktorer innan foder:

  • kläckningsperioden för kycklingar är kortare än för Indo-ankor och är vanligtvis 20-24 dagar, och för myskankor - 32-36 dagar. Därför är det nödvändigt att kontrollera förekomsten av avkomman som har fötts för att spara det i tid. Annars kan kycklingarna dö av brist på syre eller så får stamhönan, när de hittar främlingar, bara biter dem;
  • kroppstemperatur hos kycklingar är tre grader lägre än hos indokor. Detta kan mycket väl ha en negativ effekt på embryona, de kan bromsa i utvecklingen eller helt enkelt dö.

Turkiet ägg

Fåglar av denna ras klarar av inkubation av kalkonägg utan problem. De har en liknande inkubationsperiod, så var inte rädd för att höna kommer från boet i förväg. Vi rekommenderar att du lägger upp till 15 stycken under den myskiga ankan och vänder dem då och då.

Gås

När man lägger gåsägg, är det nödvändigt att vända dem dagligen - indokvinnan kan inte göra detta på egen hand. Efter 10 dagar börjar de kasta bort de döda embryona, och efter 2 veckor börjar de spraya äggen med varmt vatten, detta hjälper kycklingarna att bryta igenom det täta skalet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa